Υπάρχουν πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες απαντήσεις, αλλά μία μόνο είναι αρκετή

Υπάρχουν πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες απαντήσεις, αλλά μία μόνο είναι αρκετή
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το χαριτωμένο παιχνιδάκι λάσπης που κάποιοι θέλουν να παίξουν, το μοναδικό παιχνίδι που απασχολεί την ΑΕΚ και την μόνη απάντηση της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Το πιο εύκολο πράγμα σ’ αυτή την ζωή, είναι να βάλεις μπόλικη λάσπη μπροστά σ’ έναν ανεμιστήρα και να πατήσεις το κουμπάκι. Και όπου πάει, όπου πιάσει και ότι λερώσει. Ειδικά αν σε δυσκολεύουν οι λέξεις, οι αριθμοί, τα επιχειρήματα και οι αποδείξεις, αυτή είναι η μοναδική μέθοδο που μπορείς να ακολουθήσεις. Άλλωστε σ’ αυτή την πανέμορφη και γουστόζικη αστική μας δημοκρατία, δεν οφείλει να προσκομίσει αποδείξεις αυτός που κατηγορεί αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο καλείται να το κάνει αυτός που κατηγορείται.

Απ’ αυτή την διαδικασία της λάσπης στον ανεμιστήρα, ο οργανισμός της ΑΕΚ έχει εμπειρία. Έχει εκπαιδευτεί πολύ καλά από το 2018. Τότε έπαθε και έμαθε. Διότι όλη εκείνη η προσπάθεια που είχε γίνει για να πέσουν σκιές και άφθονη λάσπη σ’ εκείνον τον τίτλο που είχε κατακτήσει η ΑΕΚ, σε σημαντικό βαθμό είχε πετύχει τον σκοπό της. Όχι πως τους είχε πιστέψει κανείς, αλλά ήταν πολλοί που έλεγαν εκείνο το «μας βγάλατε την ψυχή για να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο». Και αυτή ήταν η αλήθεια.

Τώρα ο οργανισμός της ΑΕΚ δεν την ξαναπατά. Τώρα δεν πρόκειται να πέσει σε καμία παγίδα να ασχοληθεί μ’ εκείνους που το ποδόσφαιρο προσπάθησαν να το μάθουν κάπου ενδιάμεσα του πάουερ οφ λοβ και του σαρβάιβορ, ούτε μ’ αυτούς που θα βγάλουν την γλώσσα τους βόλτα χωρίς καμία συναίσθηση για το τι εκσφενδονίζουν. Άλλωστε είναι πάντα μάταιο να μπεις σε οποιαδήποτε διαδικασία να δώσεις μάχη για να πείσεις για το απολύτως προφανές και ηλίου φαεινότερο, όταν κάποιος μπουρδολογεί περί του αντιθέτου. Αφενός είναι το απόλυτο χάσιμο χρόνου. Αφετέρου η επιδίωξη τους είναι να επιχειρήσουν να σε σύρουν να αρχίσεις να τσαλαβουτήσεις σε λασπόνερα. Και προφανώς ως ΑΕΚ δεν έχεις κανένα λόγο να κατέβεις από την κορυφή για να το κάνεις.

Προφανώς και σ’ όλα όσα ειπώθηκαν προ ολίγου από τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟ, υπάρχουν μπόλικες απαντήσεις. Όλες απολύτως ποδοσφαιρικές. Είναι τουλάχιστον πεντακόσιες εκατόν τριανταπέντε χιλιάδες. Για παράδειγμα για κάθε Νταμπάνοβιτς, υπάρχει και ένας Καμπάκοφ και Κουλμπάκοφ, για κάθε ίωση υπάρχουν τα πρωτόκολλα και για κάθε αντιποδοσφαιρική εικασία, υπάρχει η ποδοσφαιρική πραγματικότητα του γηπέδου. Όμως το ξαναλέω, ο οργανισμός της ΑΕΚ έχει ήδη εμπειρία πρόσφατη από τέτοιου είδους προσπάθεια να φύγει λάσπη από ανεμιστήρες σε μια επιτυχία της. Και τώρα δεν τσιμπά να παίξει αυτό το παιχνίδι. Για περισσότερους από έναν λόγους.

Αυτή η ΑΕΚ που σάρωσε μέσα στο γήπεδο όλους τους αντιπάλους της. Που έχει κάνει αριθμούς που τρέλαναν τις μετρήσεις της OPTA και έβγαλαν τα καλύτερα αποτελέσματα από τότε που κρατά η εταιρία στατιστικά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ που από τον βασικό της ανταγωνιστή δεν δέχθηκε γκολ σε κανονική ροή αγώνα σε κανένα από τα τέσσερα ματς που έπαιξαν μαζί και που σ’ αυτά τα παιχνίδια είχε τριπλάσιες τελικές. Αυτή η ΑΕΚ, σόρι, αλλά δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία να αποδείξει σε κανέναν πως δεν είναι ποδοσφαιρικός ελέφαντας. Αν το κάνει, την δική της προσπάθεια και επιτυχία θα αδικήσει.

Για την ΑΕΚ ένα μόνο παιχνίδι υπάρχει αυτή την στιγμή για να παίξει. Και κανένα άλλο. Είναι ο τελικός του κυπέλλου. Είναι το παιχνίδι που δίνει στην ΑΕΚ την ευκαιρία να κατακτήσει το νταμπλ μετά από 45 χρόνια. Αυτό είναι το παιχνίδι που (πρέπει να) απορροφά όλη την σκέψη, όλη τη ενέργεια, όλη την συγκέντρωση συνολικά του οργανισμού της ΑΕΚ. Διότι για τον Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές του, το θεωρώ δεδομένο. Ακόμα και αν έχουν φτάσει στα αφτιά του Αργεντινού όλα αυτά τα κωμικά που ακούστηκαν, το πιθανότερο είναι πως θα πήρε το πιο πονηρό του χαμόγελο και θα αγκάλιασε ακόμα πιο σφικτά το τρόπαιο της πρωταθλήτριας.

Μάλιστα, για να ξέρουμε και τι λέμε, αυτή είναι και η απάντηση που είναι υπέρ – αρκετή σ’ όλη αυτή την μπουρδολασπολογία. Το πλατύ χαμόγελο του Αλμέιδα, στην σφικτή αγκαλιά του τροπαίου της πρωταθλήτριας. Και ξέρετε γιατί αυτή η απάντηση είναι υπέρ – αρκετή; Διότι αυτό το τρόπαιο δεν είναι γεμάτο μόνο απ’ όλους τους τεράστιους κόπους, την σκληρή δουλειά, τα άγχη και την πίεση, τους πόνους από τα χειρουργεία και τους τραυματισμούς, την όμορφη μπάλα. Είναι κυρίως γεμάτο από ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Το ίδιο το ποδόσφαιρο, ήταν αυτό που έδωσε στην πραγματικότητα αυτή την κούπα στον Αλμέιδα και την αγέλη του. Και γι αυτό και η εικόνα αυτή, είναι η καλύτερη, η ιδανικότερη και η πιο αποστομωτική απάντηση.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X