Τα δεδομένα για την απόφαση του CAS και τι έχει προτείνει η ΑΕΚ

Τα δεδομένα για την απόφαση του CAS και τι έχει προτείνει η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στην ΑΕΚ είναι αισιόδοξοι πως θα μειωθεί η ποινή που τους έχει επιβληθεί από τα επεισόδια με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Έχουν περάσει κάποιες εβδομάδες από την ημέρα που η ΑΕΚ προσέφυγε στο CAS για την τιμωρία της από την FIBA. Θυμίζουμε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία, τιμώρησε την Ένωση με 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και όλη την επόμενη σεζόν κεκλεισμένων των θυρών στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Η ΚΑΕ θεωρώντας ότι εξάντλησαν την αυστηρότητα τους, πήρε στο CAS για να μπορέσει να επιτύχει την μείωση της ποινής της.  Πριν δικάσει το CAS, οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να τα βρουν εξωδικαστικά, για να μην προχωρήσει εκείνο στην διαδικασία. Αν δεν τα βρουν, τότε προχωράει στην εκδίκαση της έφεσης.

Η ΑΕΚ από την μεριά της, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κουβαλάει μια τιμωρία που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όλη της την πορεία του χρόνου, έχει προτείνει αρκετές λύσεις στην FIBA, ώστε να αλλάξει κάπως η τιμωρία της. Είναι δεδομένο ότι το πρόστιμο, που είναι το βαρύτερο στην ιστορία του BCL, πολύ δύσκολα θα πέσει, όμως το άδειο γήπεδο είναι αυτό που θα προσπαθήσουν να μειώσουν.

Για αυτό τον λόγο η FIBA μπορεί να προτείνει μια δέσμη μέτρων, που ναι μεν θα είναι τιμωρητικά για την ΑΕΚ, αλλά θα της δίνουν την δυνατότητα να έχει κάποιο κόσμο. Η μείωση της ποινής με κάθε τρόπο θα είναι το ζητούμενο και μένει να δούμε πόσα από αυτά θα μπορούν να εφαρμοστούν.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση της χωρητικότητας σε κάποια ποσοστό επί του συνόλου των θέσεων του γηπέδου, έτσι ώστε να υπάρχει περιορισμένος αριθμός θεατών που θα είναι και εύκολα διαχειρίσιμος. Ακόμα και σκέψεις να μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες μόνο οι κάτοχοι των διαρκείας έχουν γίνει, κάτι που θα δώσει και αξία στο να πάρει κάποιος διαρκείας για την επόμενη σεζόν.

Όλες αυτές οι προτάσεις εξετάζονται και είναι στο χέρι του BCL αν θα αποδεχτεί κάποιες από αυτές ή θα συνεχίσει την σκληρή στάση της και θα περιμένει την εκδίκαση από το CAS. Στην ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία ότι θα μειωθεί με κάποιο τρόπο η ποινή, γιατί δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται ότι τα 100 χρόνια της ομάδας που συμπληρώνονται την επόμενη σεζόν, θα τα γιορτάσουν με άδειες εξέδρες στα Ευρωπαϊκά ματς.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X