ΑΕΚ να κοιτάξεις μπροστά σου, ποτέ πια πίσω σου

ΑΕΚ να κοιτάξεις μπροστά σου, ποτέ πια πίσω σου
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την τεράστια επιτυχία της ΑΕΚ, τον μοναδικό δρόμο που έχει να ακολουθήσει και το μίσος του τοξικού παναθηναϊκού κόσμου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τελείωσε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών, ίσως το πιο συγκλονιστικό που μπορεί κάποιος να θυμηθεί ταξιδεύοντας πολύ πίσω στο χρόνο. Το γεγονός ότι το κατέκτησε η ΑΕΚ κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία της, ασχέτως με το τι λένε αυτοί που δεν ξέρουν να χάνουν, αυτοί που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τη διαβάλουν, λέγοντας ναι σε ανίερες συμμαχίες μπας και τσιμπήσουν κάνα ξεροκόμματο.

Το να μην αναγνωρίζεις σε έναν ανώτερο ποδοσφαιρικά αντίπαλο το δίκαιο της κατάκτησης του, σε ξεγυμνώνει ως άνθρωπο και φανερώνει το υπερμέγεθες της μικρότητας σου. Αυτοί που μιλούν για απανθρωπιά φαίνεται ότι γούσταραν την παλιανθρωπιά. Στο τέλος όμως το ίδιο το ποδόσφαιρο βάλθηκε να δικαιώσει την καλύτερη ομάδα. Αυτή που κατασφαγιάστηκε στα ντέρμπι αλλά δεν μάσησε και κυρίως δεν προσπάθησε να νικήσει τους μεγαλύτερους αντίπαλούς της παίζοντας με σκοπό να καταστρέφει και όχι να δημιουργεί. Φάνηκε ξεκάθαρα στα playoffs ποια ομάδα είχε τσαγανό, αντοχές πνευματικές και αίσθημα υπεροχής απέναντι σε όλους.

Η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο να πάρει το πρωτάθλημα στο νήμα απέναντι στον Παναθηναϊκό που έκανε μια προσπάθεια ομολογουμένως εξαιρετική για την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ του. Δεν μπορούσε περισσότερο και αυτό φάνηκε στην πιο κρίσιμη στιγμή, τρύπησε το ταβάνι του, ξεπέρασε τον εαυτό του.

Ξέρουν και οι ίδιοι ότι το να κατακτήσουν αυτό το πρωτάθλημα θα συνιστούσε υπέρβαση απέναντι στο ποδόσφαιρο της ΑΕΚ και παρόλο που τώρα μέσα στην πικρία τους και στην παντελώς αδικαιολόγητη οργή τους _κι ενώ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είχαν πρωτοστατήσει σε μία εμετική προπαγάνδα_ μιλούν με ασέβεια για την Ένωση και τον οργανισμό της, αν δεν κοιτάξουν στον καθρέφτη και δεν εστιάσουν στα σημαντικά ελλείμματα που έχουν απέναντί της, δεν θα πάνε μπροστά αλλά θα κάνουν βήματα προς τα πίσω.ΑΕΚ να κοιτάξεις μπροστά σου, ποτέ πια πίσω σου

Η ΑΕΚ μόνο θα προοδεύει

Αυτό όμως πλέον δεν πρέπει να μας απασχολεί. Η λάσπη που εκτόξευσαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και συνεχίζουν να πετούν διότι «πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει», είναι αυτή που βρίσκουν γύρω τους και από την οποία πρέπει να απαλλαγούν. Εμείς τη δική μας, καταφέραμε να την απομακρύνουμε δίχως να την κάνουμε μπάλες για να τη ρίχνουμε σε άλλους.

Η ΑΕΚ είδε τον εαυτό στον καθρέφτη, αναγνώρισε τα προβλήματά της δούλεψε για να μπει στο καινούργιο σπίτι της, έφερε τον προπονητή που θα της άλλαζε τη ρότα, πήρε ποδοσφαιριστές με σπουδαία ποιότητα και αξία, έκανε εν ολίγοις όσα είναι αμιγώς ποδοσφαιρικά για να φτιάξει την ομάδα που είδαμε φέτος. Πάνω σε υπαρκτά θεμέλια πλέον κι όχι χτίζοντας κάστρα στην άμμο όπως δυστυχώς απεδείχθη ότι έγινε το 2018.

Τότε όμως, το ξέρουμε καλά όλοι μας ότι κάποιες αποφάσεις πάρθηκαν εν γνώσει του Δημήτρη Μελισσανίδη όσο κι αν αυτό δεν μας άρεσε ή μας έβαλε σε κάποια χρονική περίοδο απέναντι στην τακτική του. Δεν θέλαμε να βλέπουμε την ΑΕΚ σε αυτό το αγωνιστικό χαλί και γι’ αυτό προσπαθούσαμε να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο. Τώρα αυτός ο δρόμος έχει βρεθεί έστω μέσα από δυσκολίες και συγκυρίες που μας έκαναν κάποια στιγμή να νιώθουμε ντροπή.

Τώρα αναγνωρίζουμε όλοι ότι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν δημιουργεί τρομερή ευφορία και προοπτική για την επόμενη, όχι δηλαδή όπως το 2018 όταν φεύγοντας από τη Νέα Φιλαδέλφεια και το γλέντι τίτλου μετά από 24 χρόνια, όλοι νιώθαμε και αντιλαμβανόμασταν ότι η ομάδα θα έμπαινε ξανά σ’ ένα μονοπάτι αβεβαιότητας όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της. Πλέον η ΑΕΚ θα κοιτάζει μόνο μπροστά θα ενισχύσει το έργο του Ματίας Αλμέιδα με τρόπο ιδανικό, θα δουλέψει για την πρόοδο και την εξέλιξή της, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη διότι Ο πήχης πλέον ανεβαίνει ψηλά για να μείνει εκεί.

Ας μη λέμε πολλά περισσότερα τώρα, υπάρχει και το Κύπελλο το οποίο ο προπονητής θέλει εξίσου με το πρωτάθλημα γνωρίζοντας τι έχει προηγηθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ας κρατήσουν οι χοροί για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, για δυο-τρεις μέρες ακόμα. Έπειτα θα πάμε για τον τελικό που θα την οδηγήσει στο νταμπλ. Κι αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για τον τρόπο που θα παρουσιαστεί σε αυτό το ματς. Θα μπει για να το κερδίσει!

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X