Η ΑΕΚ είναι εδώ- Νίκησε (21-19) τον Ολυμπιακό και έκανε το πρώτο βήμα προς τον τίτλο!

Η ΑΕΚ είναι εδώ- Νίκησε (21-19) τον Ολυμπιακό και έκανε το πρώτο βήμα προς τον τίτλο!
Photo Credits: INTIME

Με τον Ιβάν Μάτσκεβιτς να πραγματοποιεί σπουδαίο παιχνίδι η έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών επικρατώντας με 21-19 του Ολυμπιακού στο «Γ. Κασιμάτης»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ιβάν Μάτσκεβιτς η ΑΕΚ πανηγύρισε τη νίκη με 21-19 επί του Ολυμπιακού στο κατάμεστο «Γ. Κασιμάτης» και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Handball Premier.

ου τελείωσε το ματς με 17 επεμβάσεις σε 36 σουτ (47%), οι δύο σε πέναλτι και ένα γκολ!

Η «Ένωση» έκανε το πρώτο και καθοριστικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου ο οποίος θα κριθεί στις τρεις νίκες. Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο ενώ αγχώθηκαν υπερβολικά στο δεύτερο μέρος, δίνοντας την δυνατότητα στους γηπεδούχους να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Στα κρίσιμα σημεία όμως ο Λευκορώσος τερματοφύλακας ήταν εκεί πανηγυρίζοντας στο τέλος έξαλλα την πρώτη νίκη της ομάδας του. Ο Μάτσκεβιτς τελείωσε το ματς με 17 επεμβάσεις σε 36 σουτ (47%), οι δύο σε πέναλτι και ένα γκολ!

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποιώντας ίσως την πιο επιβλητική της εμφάνιση σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν. Η «Ένωση» προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 3-0 ενώ ο Μαντάλινιτς πριν την συμπλήρωση του πρώτου 5λεπτου πέτυχε ένα ακόμη τέρμα κάνοντας το 4-1. Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία έχοντας και σε μεγάλη μέρα τον Ιβάν Μάτσκεβιτς ο οποίος έκανε πολλές σωτήριες επεμβάσεις ενώ πέτυχε και ένα εντυπωσιακό γκολ από τη μια εστία στην άλλη. Η ΑΕΚ ήταν σοβαρή στο παιχνίδι της διατηρώντας εύκολα το προβάδισμα της. Ο Μαντάλινιτς στο 10′ έκανε το 6-3 ενώ ο Παπαδιονυσίου στα μισά του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 8-4. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε όλους τους τομείς σε σχέση με τον ημιτελικό του Κυπέλλου έχοντας καθαρό «μυαλό» και λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Στο 20′ ο Μαντάλινιτς και πάλι έκανε το 11-5 ενώ ο Ηλιόπουλος ανέβασε και άλλο την διαφορά σε 12-5. Με την 11η απόκρουση του Μάτσκεβιτς στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια προπορευόμενη με 15-9.

Κατέβασε τα …ρολά ο Μάτσκεβιτς

Πολύ κακό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο καθώς οι πολλές χαμένες επιθέσεις που είχε έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να «ψαλιδίσει» την διαφορά και για πρώτη φορά να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα η «Ένωση» είδε την διαφορά του 17-11 μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά να εξανεμίζεται με τον Ολυμπιακό με επιμέρους 6-0 να φέρνει το ματς στα ίσια (17-17) στο 40′. Μετά από δέκα λεπτά χωρίς γκολ ο Ηλιόπουλος «ξεκόλλησε» την ομάδα του κάνοντας το 18-17 στο 46′. Οι χαμένες επιθέσεις συνεχίστηκαν όμως για την ΑΕΚ που είδε τον αντίπαλο να περνάει για πρώτη φορά μπροστά με 18-19 στο 50′. Στο 52′ ο Μαντάλινιτς έδωσε ξανά τη λύση για την ΑΕΚ ισοφαρίζοντας σε 19-19. Με τον Μάτσκεβιτς να συνεχίζει τις εξαιρετικές επεμβάσεις η «Ένωση» με πολύ όμορφο γκολ του Ηλιόπουλου πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ στο 20-19 ενώ ο Λευκορώσος τερματοφύλακας απέκρουσε στη συνέχεια πέναλτι διατηρώντας το +1 της ομάδας του. Ο Μάτσκεβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ και στα τελευταία δευτερόλεπτα καθώς με την επέμβαση του διατήρησε το 20-19 και ο Κεδέρης στην τελευταία επίθεση διαμόρφωσε το τελικό 21-19.

Τα πεντάλεπτα :  4-1, 6-3, 7-4, 11-5, 13-6, 15-9 ( ημίχρονο ),  17-11, 17-15, 17-17, 18-19, 19-19, 21-19.

Διαιτητές : Νάσκος-Χαρίτσος

ΑΕΚ : Μάτσκεβιτς 1, Αραμπατζής 2, Τικ, Ζίφκοβιτς, Μαντάλινιτς 7, Νικολαϊδης, Τσέπιτς 1, Ηλιόπουλος 5, Παπαδιονυσίου 3, Λιάπης, Αρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτόμπι, Ρογκούλσκι, Λέμος , Κεδέρης 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Κοτανίδης, Νιοκάς 1, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 6, Κανδύλας, Μπάγιος 1, Παπαδόπουλος 4, Δομπρής, Μπουρζέ, Πασσιάς, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα 1, Οστρούτσκο 2, Γκρατζάν 1, Μιχαηλίδης, Μπάουερ.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X