Ο Στέλιος θα φωνάζει «ΑΕΚάρα» από τα πίσω και ο Μίμης θα βάλει το πρώτο γκολ

Ο Στέλιος θα φωνάζει «ΑΕΚάρα» από τα πίσω και ο Μίμης θα βάλει το πρώτο γκολ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για πως θα παιχθεί το αποψινό ματς και το πως μαζί με τον Σέρχιο θα σηκώσουν αυτή την αποψινή κούπα χιλιάδες ψυχές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχω μάθει πως οι πρώτες κρατήσεις σε τραπέζια στα μαγαζιά της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν για τις 10 σήμερα το πρωί. Δεν είμαι καν σίγουρος πως έχουν φύγει όλοι από της Φιλαδέλφειας τα μέρη, μετά το πάρτι που έγινε χθες το βράδυ. Είμαι απολύτως βέβαιος πως ήδη ένας μεγάλο, φουσκωμένο (από ευτυχία) κιτρινόμαυρο ποτάμι, θα αρχίσει να ρέει προς την πρωτεύουσα του πλανήτη της ΑΕΚ.

Αν το μεταφέρετε αυτό στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, το πιθανότερο είναι πως θα χαμογελάσουν πονηρά. Αν το μεταφέρετε στον Ματίας Αλμέιδα, εκείνος από μέσα του θα χαμογελάσει ακόμα πιο πονηρά, αλλά απ’ έξω του μπορεί να σας πάρει και στο… κυνήγι. Όσο ο πίνακας του γηπέδου δεν γράφει σκορ που να δίνει και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, ο Πελάδο θα παίρνει με τις… πέτρες όποιον επιχειρεί να παρασύρει τον ίδιο και την αγέλη του σ’ αυτό το σπουδαίο που θα ζήσει απόψε η οικογένεια της ομάδας.

Ο Αλμέιδα το ποδόσφαιρο το έχει φάει με το κουτάλι σε τοπ επίπεδο και τα ματάκια του έχουν δει πολλά. Και γι αυτό και πρώτα θέλει ο Αργεντινός να συμβούν αυτά που πρέπει να συμβούν και μετά να τα γλεντήσει και αυτός και όλοι μας με την ψυχή του και την ψυχή μας. Άλλωστε όλων μας τα ματάκια έχουν δει πολλά και έχουμε ζήσει και διάφορα που τεστάρισαν ακραία τις αντοχές μας. Υπό αυτή την έννοια, δεν υπάρχει κανείς που να καταλαβαίνει περισσότερο από εμάς αυτό το «δεν έχει τελειώσει τίποτα», που λέει και ξαναλέει και θα συνεχίζει να λέει μέχρι και το βράδυ ο Αλμέιδα.

Από την άλλη μεριά νομίζω πως βαθιά μέσα μας, κανείς δεν φοβάται. Ούτε καν ανησυχεί. Όχι μόνο διότι έχει πλέον μια βαθιά και αδιαπραγμάτευτη πίστη στον Ματίας και στην αγέλη του. Που από μόνο του αυτό έχει την σημασία του. Αλλά και επειδή ξέρει καλά ποιος αυτή την βραδιά, μπορεί να κάνει τι. Ξέρουμε καλά όλοι, πως μαζί με τον Μουκουντί, τον Χατζισαφί, τον Πινέδα, τον Γκάτσι, τον Στίβεν και τον Λιβάι, θα μπει στο γήπεδο και ο Στέλιος μας ο Σεραφείδης. «Πάμε ΑΕΚάρες», θα τους φωνάζει δυνατά από τα πίσω. Και αν χρειαστεί θα κατέβει εκεί από τον πυλώνα που ατενίζει την αιωνιότητα, για να κόψει καμία επίθεση.

Θα μπει μαζί με τα παιδιά του Αλμέιδα και ο Μίμης μας ο Παπαϊωάννου. Και αν δει και το πράγμα ζορίζει, θα πετάξει όπως μόνο αυτός ξέρει να πετάει, για να βάλει το δεύτερο, το τρίτο ή το όποιο γκολ. Έπειτα θα είναι και άλλοι πολύ μαζί, εκεί δίπλα στον Ματίας και στην (ακόμα) πεινασμένη αγέλη του. Θα είναι ο Κώστας μας, ο πατέρας του Σταύρου, που αν δει τα σκούρα θα βάλει και μια φωνή βγαλμένη από την Πόλη και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Θα είναι και ο άλλος Κώστας μας, ο πατέρας του Γιάννη, που πάντα ήταν ο πατέρας όλων και εκείνο το χαμόγελο του ήταν το σήμα πως όλα θα πάνε καλά.

Θα είναι μαζί με τον Λιβάι και με τον Γκάτσι και με τον Στίβεν και με τον Σέρχιο και με τον Πελάδο, όλοι εκείνοι που έφυγαν νωρίς αλλά δεν θα φύγουν ποτέ. Που θα είναι πάντα και θα τριγυρνούν στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, γιατί πάντα όλοι μας τους κουβαλάμε εντός μας. Και όταν είναι να χαρούμε ή να κλάψουμε ή να γιορτάσουμε, θα είναι πάντα εκεί για να μας θυμίζουν από που ήρθαμε και που πηγαίνουμε.  Απόψε θα γιορτάσουμε. Όλοι μας και στο σπίτι μας. Χωρίς να λείπει κανείς. Σ’ αυτή την κούπα που θα σηκώσει ο Σέρχιο, θα ακουμπήσουν χιλιάδες ψυχές. Από την εξέδρα, από τα πέριξ της Φιλαδέλφειας, από τις τηλεοράσεις, από τον ουρανό. Και ξέρετε κάτι, αυτό το όλοι μαζί στο σπίτι μας, είναι κάτι πολύ παραπάνω και πολύ πιο πολύτιμο, ακόμα και απ’ αυτή την κούπα που θα σηκώσουμε όλοι μαζί απόψε.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X