Το μέλλον της ΑΕΚ στα χέρια του Αγγελόπουλου

Το μέλλον της ΑΕΚ στα χέρια του Αγγελόπουλου
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τις σημαντικές αποφάσεις που καλείται να πάρει ο πρόεδρος της ΑΕΚ στην συνέχεια και την επιλογή του προπονητή

Μετά από μερικές μέρες χωρίς επικαιρότητα, φτάσαμε τα τελευταία 24ωρα να πέφτουν όλα μαζί για την ΑΕΚ. Ο Ηλίας Καντζούρης αποτελεί παρελθόν, αφού δεν τα βρήκε με τον Μάκη Αγγελόπουλο και αναμένεται ακόμα και σήμερα να ανακοινωθεί από την Λιμόζ. Μια εξέλιξη που από ότι κοίταξα και στα σχόλια, δεν άρεσε σε πολλούς καθώς θεωρούσαν ότι ο πρώην πλέον προπονητής της Ένωσης έπρεπε να μείνει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ηλίας Καντζούρης, με τα μέσα που είχε και τις καταστάσεις που αντιμετώπισε, όπως έχω ξαναγράψει, έκανε καλή δουλειά και το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Από εκεί και πέρα όμως όταν δύο πλευρές κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ζητάνε κάποια πράγματα. Σε αυτά θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για να συνεχίσουν, τουλάχιστον στα πολύ βασικά. Εφόσον αυτό δεν έγινε, ήταν καλύτερο και για τους δύο να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Φυσικά πάντα σε τέτοιες καταστάσεις, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, όταν μια ομάδα δεν έχει συνέχεια από χρονιά σε χρονιά, τότε δεν μπορεί να χτίσει σε στέρεες βάσεις. Όταν αλλάζεις προπονητή και παίκτες κάθε χρόνο, τότε θα είναι εξαίρεση στον κανόνα, αν μπορέσει η ομάδα να ανέβει επίπεδο. Αυτό το βλέπουμε να γίνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, με προπονητές που δεν μένουν και για δεύτερη σεζόν για να συνεχίσουν πάνω στις βάσεις που έχτισαν. Η περίπτωση του Αλμέιδα στο ποδόσφαιρο είναι από τις λίγες εξαιρέσεις, που ένας προπονητής έρχεται και φτιάχνει από το μηδέν μια ομάδα και παίρνει πρωτάθλημα.

Τα πάντα στα χέρια του Αγγελόπουλου

Όπως διαβάσατε και εχθές, η επιλογή προπονητή θα γίνει από τον πρόεδρο της ΑΕΚ, που έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα. Μακάρι να τα καταφέρει, καθώς έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και αυτό δείχνει και τις προθέσεις του για την νέα σεζόν. Ο Μάκης Αγγελόπουλος εδώ και πολύ καιρό αγνοείται από τα φώτα της δημοσιότητας, δεν έχει κάνει δηλώσεις πρόσφατα και γενικά απέχει από αυτό. Φυσικά ήταν δίπλα στην ομάδα σε όλες της τις υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς, όμως παράλληλα δουλεύει και τα σχέδια της επόμενης χρονιάς για τον οργανισμό.

Μπορεί να κινείται κάτω από τα ραντάρ, όπως λέμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει οργασμός συναντήσεων και διαδικασιών. Ο κόσμος της ΑΕΚ δικαιολογημένα έχει αγωνία για το μέλλον της και θα ήθελε να ακούσει κάτι από επίσημα χείλη, αλλά αυτό θα γίνει όταν είναι ο ίδιος έτοιμος.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ εδώ και πολλούς μήνες, κάνει συνεχώς ταξίδια στο εξωτερικό για να μιλάει δια ζώσης με ανθρώπους που θα συμμετέχουν στην επόμενη μέρα της ομάδας. Εδώ και πολύ καιρό ακούγονται διάφορα για το τι ετοιμάζει ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, όμως η αλήθεια είναι ότι επειδή τα χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος, μόνο αυτός γνωρίζει τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε.

Η συμφωνία με την Macron ήταν μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλες, με στόχο να βάλουν την ΑΕΚ σε μια νέα εποχή, με μεγαλύτερη οικονομική άνεση που θα προέρχεται από τα αυξημένα έσοδα, λόγω του γηπέδου του κλειστού των Άνω Λιοσίων. Αυτή η πρώτη συνεργασία που ανακοινώθηκε θα φανεί σε βάθος χρόνου ότι δεν θα είναι μόνο για παροχή αθλητικού υλικού απλά, αλλά θα έχει και άλλες προεκτάσεις.

Όπως καταλαβαίνει κανείς λοιπόν τα πάντα είναι στα χέρια του Αγγελόπουλου, του ανθρώπου που με τα καλά του και τα στραβά του έχει φέρει 4 τίτλους στην ΑΕΚ. Πολλοί λένε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι από τα πιο κρίσιμα των τελευταίων ετών με όσα ετοιμάζονται να γίνουν. Μακάρι ο πρόεδρος της ΑΕΚ να υλοποιήσει όσα έχει στο μυαλό του και τότε θα μιλάμε για άλλα πράγματα. Αυτήν την στιγμή όμως, η επιλογή του προπονητή είναι ίσως η πιο κομβική για την νέα σεζόν, καθώς αυτός θα καθορίσει και το ταβάνι της ομάδας.

Όπως και να έχει θα έχουμε εξελίξεις σε όλα τα θέματα από εδώ και στο εξής, οπότε θα έχουμε πολλά να πούμε στην συνέχεια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X