Η νίκη του ποδοσφαίρου στο AEK vs ΠΑΟ και το ήρεμο κεφάλι του Αλμέιδα

Η νίκη του ποδοσφαίρου στο AEK vs ΠΑΟ και το ήρεμο κεφάλι του Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη μεγαλύτερη όλων σημασία κατάκτησης του πρωταθλήματος που έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο αλλά κι την εξέλιξη της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέραν της σπουδαιότητας του επιτεύγματος αυτού καθεαυτού, η (διαφαινόμενη) κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ παρέχει στον Ματίας Αλμέιδα τη δυνατότητα να εργαστεί απερίσπαστος για την εξέλιξη αυτού του πολύ όμορφου συνόλου. Σκεφτείτε απλά πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν μετά από μία σεζόν με τέτοιο ποδόσφαιρο, έπαιρνε το πρωτάθλημα η ομάδα με το πιο καταναγκαστικό αμυντικοκεντρικό στυλ από όλες τις υπόλοιπες που διεκδίκησαν τον τίτλο.

Αναλογιστείτε πώς θα αισθανόταν ο προπονητής που εμφάνισε στο γήπεδο ένα άκρως ελκυστικό σύνολο, με μοντέρνο τρόπο παιχνιδιού και αποκομμένο από τη λογική πού σχετίζεται πρωτίστως με την καταστροφή του παιχνιδιού του άλλου παρά με τις δικές του ιδέες δημιουργίας, χάνοντας το πρωτάθλημα από τον εντελώς αντίθετο δρόμο. Αυτόν δηλαδή που ακολουθούσε και σε μεγάλο βαθμό διάβαινε αποτελεσματικά ο Παναθηναϊκός.

Αν αυτό το πρωτάθλημα είχε χαθεί, το βάρος στις πλάτες του Αλμέιδα θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερο. Όχι επειδή θα γινόταν αποδέκτης κριτικής, σίγουρα θα υπήρχαν και κάποιοι που θα έλεγαν διάφορα, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της ομάδας θα του αναγνώριζε την τρομερή μετάλλαξη που αυτή έζησε υπό την καθοδήγησή του.

Το γκρουπ, οι προσθήκες και ο Πινέδα

Περισσότερο έχει να κάνει με τον δικό του ψυχισμό και το πώς θα κατάφερνε να παραμείνει ψύχραιμος και να αντιπαρέλθει γρήγορα της απώλειας ενός πρωταθλήματος που ξεκάθαρα θα είχε πάει στην απέναντι πλευρά μέσα από δώρα. Το ποια και πόσα ήταν αυτά τα δώρα, όλοι το διαπιστώσαμε στη διάρκεια της χρονιάς, δεν υπάρχει πλέον και λόγος να τα υπεραναλύουμε ούτε φυσικά να προσπαθούμε να πείσουμε αυτούς που μέσα από υποχθόνια προπαγάνδα επιχειρούσαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν να διαβάλουν την ΑΕΚ.

Η ηρεμία στο μυαλό ενός προπονητή και η επιβεβαίωση ότι πήρε στα χέρια του αυτό που του ανήκει, είναι αξίες ανεκτίμητες για την ίδια τη δουλειά του. Μπορεί πλέον να εργαστεί απρόσκοπτα και δίχως κάτι να τον τρώει μέσα του για την εξέλιξη και βελτίωση αυτής της τρομερής παρέας που ο ίδιος δημιούργησε. Και την οποία θα συνεχίσει να κρατάει ενωμένη, επιβραβεύοντας όλους όσοι προσέφεραν σε αυτό το θρίαμβο, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Το παράδειγμα του Xατζισαφί είναι μπροστά μας, κάτι ανάλογο θα ήθελε ο κόουτς να γίνει και με τον Άμραμπατ αν ο ίδιος βρει τρόπο να μείνει στην Ελλάδα για επιπλέον μία σεζόν.

Μεταγραφές σίγουρα χρειάζονται και ήδη δρομολογούνται. Θα μπορούμε σίγουρα να πούμε αρκετά περισσότερα πράγματα μετά το παιχνίδι του Βόλου για κινήσεις που ήδη γίνονται και θέσεις στις οποίες ο Αλμέιδα έχει εντοπίσει την ανάγκη ενίσχυσης. Είναι όμως αυτή ακριβώς η δύναμή του γκρουπ που του εξασφαλίζει τη σιγουριά ότι με 4-5 πολύ ποιοτικές προσθήκες η ΑΕΚ θα είναι σε θέση να απογειωθεί την επόμενη σεζόν. Ασφαλώς η υπόθεση του Πινέδα είναι η πιο καυτή πατάτα για όλους στην ομάδα. Είναι ο παίκτης ορχήστρα που οπωσδήποτε πρέπει να μείνει. Αλλά κι αν όχι, ο Αλμέιδα θα βρει τον τρόπο, θα δείξει τον επόμενο.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X