Αφιερωμένο σε όσους δεν έπαψαν στιγμή να το πιστεύουν!

Αφιερωμένο σε όσους δεν έπαψαν στιγμή να το πιστεύουν!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος, μετρώντας αντίστροφα για την Κυριακή, τα γράφει… ΟΛΑ στο προσωπικό του blog

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετράμε μέρες, μετράμε ώρες, μετράμε αντίστροφα, έχουμε πάθει ήδη ζημιά και που να έρθει και η Κυριακή! Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τη φιέστα της και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ζήσουμε ανεπανάληπτες στιγμές στη ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!

Όλη η φίλαθλη Ελλάδα, αναγνωρίζει ότι το πρωτάθλημα, όχι απλά καταλήγει στην καλύτερη ομάδα, αλλά και ότι η αγωνιστική της διαφορά με τους αντιπάλους της, είναι αρκετά μεγάλη. Όλοι έχουμε περιβάλλον με φίλους και γνωστούς, που δεν είναι όλοι ΑΕΚτζήδες, αλλά βλέπουν και αποδέχονται την πραγματικότητα.

Oι όποιες… εξαιρέσεις (κυρίως από το δημοσιογραφικό σινάφ) επιμένουν να προσπαθούν να κοροϊδέψουν κάποιους ενδεχομένως φανατικούς και συνάμα τυφλωμένους, απλά εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Το έχω γράψει πολλές φορές. Είναι άλλο να κάνεις μια επικοινωνιακή πολιτική, όπου προφανώς θα προσπαθήσεις να «μακιγιάρεις» κάποιες καταστάσεις προς το συμφέρον σου, κι άλλο να επιμένεις σε μια γελοία προπαγάνδα για να πείσεις τον άλλον ότι… έξω είναι νύχτα στις 12 το μεσημέρι.

Επτά στους έντεκα είναι «κιτρινόμαυροι»

Καταγράψαμε ουκ ολίγες φορές μέσα στη σεζόν, όλα τα στατιστικά που αφορούν στο ποδόσφαιρο και που φανέρωναν ότι η ΑΕΚ έπαιζε την καλύτερη μπάλα, ακόμα κι όταν βρισκόταν πίσω από τον ΠΑΟ με οχτώ βαθμούς. Τώρα, που το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται, έρχονται από παντού, όλων των ειδών τα στατιστικά να αποδεικνύουν ότι η ΑΕΚ δεν… βλέπει κανέναν με το ποδόσφαιρο που παίζει. Με αποδείξεις, με επιχειρήματα, με αριθμούς, με στατιστικές και όχι με λόγια του αέρα.
Την περασμένη εβδομάδα, το Wyscout έβγαλε την κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος και μέσα σε αυτή, συμπεριλαμβάνονται επτά παίκτες της ΑΕΚ! Συγκεκριμένα, οι Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Λιβάι και Αραούχο. Στην κορυφαία ενδεκάδα, από τον ΠΑΟ συγκαταλέγεται μόνο ο Μπρινιόλι, από τον ΟΣΦΠ ο Μπιέλ, από τον ΠΑΟΚ ο Κωνσταντέλιας και από τον ΟΦΗ ο Λάρσον.

Το έγραψα και στην «ΩΡΑ». Δεν γίνεται να πάρεις πρωτάθλημα, έχοντας MVP τον τερματοφύλακά σου. Να το γράψω όμως εδώ και διαφορετικά; Ποιος άλλος από τους παίκτες του ΠΑΟ θα «χωρούσε» στην ενδεκάδα της ΑΕΚ; Όλοι ξέρουμε την απάντηση. Κανένας!

Η OPTA κατέγραψε πέντε ακραία ρεκόρ της φετινής ΑΕΚ, στα οποία όχι απλά αποτυπώνεται ότι είναι η μακράν κορυφαία ομάδα φέτος, αλλά και όλων των τελευταίων ετών. Επιδόσεις που όπως τόνισαν και οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Θέμης Καίσαρης, που τα παρουσίασαν στην πολύ αξιόλογη τηλεοπτική τους εκπομπή, δεν δείχνουν ότι απλά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, αλλά ότι ήταν με ρεκόρ απίθανα. Όποιος δεν το έχει δει το σχετικό απόσπασμα, αξίζει να κάνει έναν κόπο να το δει στο youtube.

Αδιανόητα νούμερα…

Ο Μέσος Όρος των ενεργειών με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή αγγίζει τις 30 (29.6). Τι σημαίνει αυτό; Δεν είναι απλά ότι μιλάμε για την καλύτερη επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά ότι καμία ομάδα την τελευταία πενταετία που μετράει η OPTA, δεν ξεπέρασε ποτέ τις 24! Το 30 της ΑΕΚ είναι ασύλληπτο, την ώρα που ο ΠΑΟ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 21.7.
Και προσέξτε και κάτι άλλο. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα ντέρμπι, η ΑΕΚ έχει Μέσο Όρο παραπάνω από 24! Παραπάνω δηλαδή από την επίδοση όλων των άλλων ομάδων σε όλα τους τα ματς μαζί.

Η ΑΕΚ ασκεί τη μεγαλύτερη και πιο ασφυκτική πίεση που έχει επιβληθεί από ομάδα σε αντίπαλο. Η ΑΕΚ επιτρέπει στον αντίπαλο να κάνει στο δικό της μισό, μέχρι 7.9 πάσες. Είναι η μοναδική με μονοψήφιο αριθμό και η καλύτερη επίδοση από τότε που μετράει η OPTA, με δεύτερη εκείνη του ΟΣΦΠ του Μαρτίνς την περίοδο 2020-2021 που είχε 8.6 πάσες. Επίδοση που φανερώνει αυτό που βλέπαμε στο γήπεδο, δηλαδή τον «στραγγαλισμό» του αντιπάλου.

Πόσες κατοχές αντιπάλων με 10+ πάσες, επιτρέπει η ΑΕΚ σε κάθε αντίπαλο; Ο Μέσος Όρος της είναι 2.4, την ώρα που ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ που μοιράζονται την δεύτερη θέση επιτρέπουν 5.2. Αυτή την επίδοση να μην αφήνει τον αντίπαλο να μην αλλάξει ούτε 2,5 φορές πάνω από 10 πάσες, θα μπορούσαμε κάλλιστα να την χαρακτηρίσουμε και… «απανθρωπιά».

Επιθέσεις αντιπάλων με build up. Η ΑΕΚ επέτρεψε να συμβεί αυτό μέσα σε όλη τη χρονιά και να φτάσουν στην περιοχή της, μόλις 9 φορές! Με δεύτερο τον Ολυμπιακό που είχε 23! Καμία άλλη ομάδα δεν το έχει κάνει αυτό την τελευταία πενταετία!

Η ΑΕΚ λοιπόν, όχι απλά έστησε… αντίσκηνο στην περιοχή των αντιπάλων της, αλλά επέτρεψε λιγότερο από κάθε άλλη, να κάνουν ενέργειες στη δική της. Με 9.5 φορές Μ.Ο και με δεύτερο τον Ολυμπιακό στις 11.3 και τρίτο τον Παναθηναϊκό με 12.1.

Μια ματιά στο σάιτ της Σούπερ Λιγκ, ρε παιδιά!

Μα και πέρα από αυτά… Μια ματιά στα στατιστικά όλων των κατηγοριών που αφορούν στο ποδόσφαιρο, στο επίσημο σάιτ της Σούπερ Λιγκ, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς, πόσο ανώτερη ομάδα ήταν η ΑΕΚ αυτή τη σεζόν. Μιλάμε για χαώδη διαφορά σε τελικές προσπάθειες, σε γεμίσματα, σε ασίστ, σε πάσες και σε κάθε κατηγορία που αφορά στο ποδόσφαιρο. Εντάξει, υπάρχει και μια κατηγορία που την ξεπέρασε την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός. Σωστά το μαντέψατε! Στα πέναλτι.
Ακόμα κι αν δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις ή να πιστέψεις αυτό που έβλεπαν τα μάτια σου μέσα στους αγωνιστικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, υπάρχουν πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και εκείνοι που τα μετράνε όλα! Κι αυτούς δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις. Και πλέον δεν μπορεί κανένας να κοροϊδέψει κανέναν νοήμων ποδοσφαιρόφιλο. Σε όλα υπάρχουν όρια. Γιατί, ως γνωστόν, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για όλον τον καιρό.

Η ΑΕΚ πέτυχε τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα, συγκεκριμένα 25 έναντι 23 του ΠΑΟ και 20 του ΟΣΦΠ, είχε διαφορά τερμάτων +48 δηλαδή 17 παραπάνω από τον ΠΑΟ που είχε +31. Ο ΠΑΟ είχε την πέμπτη επίθεση με 46 γκολ (η ΑΕΚ είχε 65) εκ των οποίων τα 10 με πέναλτι. Δεν είναι όλα αυτά… ο λόγος μου απέναντι στον δικό σου. Είναι απεικόνιση της πραγματικότητας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Κι όποιος αρνείται να την δει, κακό του κεφαλιού του.

Δεν πάψαμε ποτέ να το λέμε επειδή το πιστεύαμε

Η προσπάθεια της ομάδας του ΠΑΟ, ήταν πραγματικά αξιέπαινη. Έκανε αγωνιστική υπέρβαση, έφτασε ως το τέλος. Και προφανώς είναι απόλυτα κατανοητή και η στεναχώρια των φιλάθλων του. Είναι πικρό να φτάνεις κοντά στην πηγή και να μην πίνεις νερό, το έχουμε ζήσει κι εμείς και το ξέρουμε καλά.

Γι’ αυτό και τα… γύρω γύρω και όσα ντροπιαστικά και εξευτελιστικά διαβάσαμε, δεν αξίζει να τα σχολιάσουμε, μόνο και μόνο από σεβασμό σε φίλους μας, αλλά και γενικότερα σε οπαδούς, που προφανώς είναι απόλυτα κατανοητή η στεναχώρια τους. Κάνεις άλλωστε μια διαγραφή, ένα μπλοκ και καθαρίζεις από άτομα που απέδειξαν ότι δεν αξίζουν τον σεβασμό σου, επειδή πολύ απλά δεν σέβονται τίποτα.

Αλλά υπήρχε ρε παιδιά, εδώ και πολλούς μήνες, και μια εικόνα, μια αγωνιστική πραγματικότητα, που ορισμένοι δεν θα έπρεπε να αρνούνται να την βλέπουν. Κι αυτή η εικόνα αποτυπωνόταν μέσα στο γήπεδο, ακόμα κι όταν η βαθμολογία έδειχνε την ΑΕΚ στο μείον οχτώ και μας… έψεγαν κάποιοι «συνάδελφοι» επειδή τολμούσαμε να λέμε ότι η ΑΕΚ παίζει καλύτερη μπάλα και δεν παύαμε ποτέ να πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό θα δικαιωθεί στο τέλος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ είχε συνολικά πίστη ως οργανισμός. Και πίστη και ένωση. Και δεν έσβησαν ποτέ μέσα στη σεζόν. Ούτε την 4η αγωνιστική, όταν η ομάδα έμεινε από πολύ νωρίς στο -6. Δεν θέλω να θυμίσω τον τρόπο. Σημασία έχει ότι ξέραμε τη δουλειά που είχε γίνει το καλοκαίρι από τον Αλμέιδα, ότι βλέπαμε σημάδια αυτή της δουλειάς, ότι καταλαβαίναμε ότι η ομάδα είχε ήδη, και ψυχολογία και αγωνιστική ταυτότητα και ότι άμεσα, θα έρχονταν και τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς. Και άρχισαν να έρχονται την 5η αγωνιστική, με τη νίκη και την τρομερή εμφάνιση στο Αγρίνιο.
Δεν έσβησαν, ούτε όταν η ΑΕΚ έμεινε στο -8 από τον Παναθηναϊκό. Και γράφαμε την επόμενη μέρα

ότι η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Γιατί πάλι βλέπαμε τι έκανε η μια ομάδα μέσα στο γήπεδο και πόσο δύσκολα και με πόση τύχη έπαιρνε τους βαθμούς η άλλη. Προφανώς παίζει και η τύχη ρόλο στο ποδόσφαιρο, αλλά όταν η αγωνιστική διαφορά είναι εμφανής και μεγάλη, δεν αρκεί από μόνη της.

Δεν έσβησαν, η ΠΙΣΤΗ και η ΕΝΩΣΗ, ούτε μετά τη μοναδική ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική πριν τα πλέι οφ. Ούτε μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Ούτε μετά την απώλεια του Αραούχο, όπως δεν είχαν σβήσει, ούτε μετά τις απώλειες του Ελίασον, του Γκατσίνοβιτς, του Μοχαμάντι, του Σιντιμπέ. Δεν έσβησαν, ούτε με τις ιώσεις που ταλαιπώρησαν την ομάδα και που φυσικά δεν αποτέλεσαν για τον Ματίας, ούτε δικαιολογία, ούτε σκέψη για να βρει τρόπο να μην παίξει κάποιο ντέρμπι.

Υ.Γ.: Αν ρωτούσες 100 ΑΕΚτζήδες, την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος του 2018, αν πίστευαν ότι η ομάδα τους θα έπαιρνε και το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, οι 90 θα σου έλεγαν «όχι». Αν ρωτήσεις 100 ΑΕΚτζήδες, σήμερα, αν πιστεύουν ότι η ομάδα τους θα πάρει το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, οι 99 θα σου πουν «εννοείται ότι εμείς θα το πάρουμε». Τον… έναν τον ψάχνουμε, αλλά σίγουρα κάπου θα υπάρχει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που σας λέω και φανερώνει ότι η ΑΕΚ έχει τη μεγαλύτερη δυναμική από κάθε άλλη ομάδα και δεν είναι μόνο η πρωταθλήτρια της φετινής σεζόν.

Υ.Γ.2.: Γεννήθηκαν ΑΕΚτζήδες φέτος, να το ξέρετε. Και γεννιούνται κάθε μέρα. Και θα γεννηθούν και την Κυριακή! Η ΑΕΚ γεννάει νέους οπαδούς.

Υ.Γ.3: Από την πλευρά μου, αφιερωμένο σε όσους δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν… ΣΤΗΝ ΑΕΚ!

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X