ΑΕΚ: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι στον δρόμο για το Champions League

ΑΕΚ: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι στον δρόμο για το Champions League
Photo Credits: INTIME

Ποιους μπορεί να βρει η ΑΕΚ στον δρόμο για τα... αστέρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ απέχει έναν… βαθμό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την Κυριακή μπορεί να πανησυρίσει το 13ο της πρωτάθλημα. Από την επόμενη μέρα θα αρχίσει να σκέφτεται τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις, καθώς φέτος έχει μοναδική ευκαιρία να διαγράψει μια καλή πορεία.

Μόνο για φέτος, η Ένωση έχει εξασφαλισμένη την θέση σε ομίλους κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (του Champions, του Europa ή του Conference League), ακόμα και αν μετρήσει δύο αποκλεισμούς στα δύο καλοκαιρινά προκριματικά που θα δώσει.

Η πορεία της ΑΕΚ θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό του Champions League, θα μάθει τον αντίπαλό της στις 24 Ιουλίου και θα δώσει το πρώτο ματς το διήμερο 8/9 Αυγούστου και τον επαναληπτικό στις 17 του ίδιου μήνα.

Ακόμα, η δεξαμενή αντιπάλων είναι πολύ ρευστή, όπως και το γκρουπ που μπορεί να βρεθεί, καθώς δεν έχουν τελειώσει όλα τα πρωταθλήματα και μεσολαβούν δύο προκριματικοί, πριν μπει η ίδια στην κληρωτίδα. Πάντως, η ΑΕΚ έχει μια ελπίδα να βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών, στην κλήρωση του 3ου προκριματικού.

Ενδεικτικά κάποιες ομάδες που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο της είναι η Μόλντε, η Αστάνα, η Ζαλγκίρις Βίλνιους, η Ελσίνκι, η Φλόρα Ταλίν, η Χάκεν, η πρωταθλήτρια Δανίας (Κοπεγχάγη ή Νόρτζελαντ), Τσεχίας (Σπάρτα ή Σλάβια Πράγας), Κροατίας (Ντινάμο Ζάγκρεμπ), Κύπρου (Άρης Λεμεσού, ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ Λάρνακας), Ουγγαρίας (Φερεντσβάρος), Ρουμανίας (Φαρούλ ή Στεάουα), Πολωνίας (Ράκοβ), Βουλγαρίας (ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Λουντογκόρετς), Ελβετίας (Γιουνγκ Μπόις), Σλοβακίας (Ντέμπρετσεν ή Σλόβαν), Τουρκίας (Γαλατά ή Φενέρ), Αζερμπαϊτζάν (Κάραμπαγκ), Αρμενίας (Μπάναντς), Σλοβενίας (Ολύμπια Λιουμπλιάνας), Μολδαβίας (Σέριφ), Ισραήλ (Μακάμπι Χάιφα), Βοσνίας (Ζρίνσκι) και ασθενέστερων χωρών δεύτερης ταχύτητας όπως η Ιρλανδία (Σάμροκ Ρόβερς), Ουαλίας (TNS), Λευκορωσίας (Σαχτάρ Σόλιγκορσκ), Γεωργίας (Ντινάμο Τιφλίδας), Αλβανίας (Τίρανα ή Παρτιζάνι), Λουξεμβούργου (Χεσπερνάγκε) και ούτω καθεξής.

Θέση στα πλέι οφ Champions ή Europa League

Αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να προκριθεί, τότε θα συνεχίσει στα πλέι-οφ του Europa League, ενώ αν περάσει θα απέχει ένα βήμα από τους ομίλους του Champions League. Η κλήρωση των πλέι-οφ θα διεξαχθεί στις 7 Αυγούστου, ενώ στους 6 νικητές ζευγαριών που θα προκύψουν από τον 3ο προκριματικό του Champions League, θα προστεθούν ο πρωταθλητής Ουκρανίας (Σαχτάρ Ντόνετσκ ή Ντνίπρο) και η πρωταθλήτρια Βελγίου (μία εκ των Γκενκ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Αντβέρπ). Σε περίπτωση αποκλεισμού, τότε η Ένωση θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X