ΑΕΚ: Πότε είναι η κλήρωση για το Champions League

ΑΕΚ: Πότε είναι η κλήρωση για το Champions League
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ θα μάθει τον πρώτο της αντίπαλο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League στις 24 Ιουλίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καθώς ολοκληρώνεται η σεζόν και με την κατάσταση αναφορικά με τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» να ξεκαθαρίζει, έχει ενδιαφέρον να δούμε το καλεντάρι του καλοκαιριού. Πότε… κληρώνει δηλαδή για την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League.

Champions League

Η ΑΕΚ, που είναι, πλέον, το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, δηλαδή η ομάδα, που θα τερματίσει πρώτη στα playoffs, θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μέσω του γύρου των πρωταθλητών, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα μάθουν τον πρώτο τους αντίπαλο στις 24 Ιουλίου. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα παίξει στα playoffs στις 22/23 και 29/30 Αυγούστου, με έπαθλο μια θέση στους χρυσοφόρους ομίλους. Σε περίπτωση αποκλεισμού στα playoffs του Champions League, θα μετακομίσει απευθείας στους ομίλους του Europa. Αν, δε, αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα παίξει στα playoffs του Europa League, όπου ακόμη και αν αποκλειστεί, θα συνεχίσει στους ομίλους του Conference League. Δηλαδή, στο χειρότερο σενάριο των δύο καλοκαιρινών αποκλεισμών θα έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Conference League.

Όσο για τον δεύτερο των playoffs, που θα είναι, πιθανότατα, ο Παναθηναϊκός, θα κερδίσει θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τους αγώνες να διεξάγονται 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου. Οι «πράσινοι» θα μάθουν τον πρώτο τους αντίπαλο στις 21 Ιουνίου. Σε περίπτωση πρόκρισης, φυσικά, εξασφαλίζουν, όπως και η διαφαινόμενη πρωταθλήτρια ΑΕΚ, το μίνιμουμ της παρουσίας στους ομίλους του Conference League.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες του Champions League:

2ος προκριματικός

Κλήρωση 21 Ιουνίου

Πρώτα παιχνίδια 25 και 26 Ιουλίου

Ρεβάνς 1 και 2 Αυγούστου

3ος προκριματικός

Κλήρωση 24 Ιουλίου

Πρώτα παιχνίδια 8 και 9 Αυγούστου

Ρεβάνς 15 Αυγούστου

Playoffs

Κλήρωση 7 Αυγούστου

Πρώτα παιχνίδια 22 και 23 Αυγούστου

Ρεβάνς 29 και 30 Αυγούστου

Europa League

Πάμε στο Europa. Εδώ έχουμε ένα «εισιτήριο» για τον τρίτο προκριματικό, που είτε θα το τσεκάρει ο ΠΑΟΚ είτε ο Ολυμπιακός. Εδώ έχουμε την εξής σημείωση, να θυμίσουμε, πως αν τερματίσει τρίτος ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε αυτή την περίπτωση, με κατάκτηση του τροπαίου ο «δικέφαλος του Βορρά» θα… κλέψει από τους Πειραιώτες το «εισιτήριο» και θα τους αφήσει στο Conference.

Η ομάδα, λοιπόν, που θα περάσει στο Europa, θα μπει στη δράση στις 10 και 17 Αυγούστου και εφόσον προκριθεί θα παίξει στα playoffs στις 24 και 31 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League, θα μεταφερθεί στα playoffs του Conference League, που θα γίνουν όπως προαναφέραμε 24 και 31 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί, φυσικά, στα playoffs του Europa League, θα πάει απευθείας στους ομίλους του Conference League.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες του Europa:

3ος προκριματικός

Κλήρωση 24 Ιουλίου

Πρώτα παιχνίδια 10 Αυγούστου

Ρεβάνς 17 Αυγούστου

Playoffs

Κλήρωση 7 Αυγούστου

Πρώτα παιχνίδια 24 Αυγούστου

Ρεβάνς 31 Αυγούστου

Conference League

Ο Άρης και είτε ο ΠΑΟΚ είτε ο Ολυμπιακός -αφού ακόμη «παίζεται» η τρίτη θέση και πολλά θα κριθούν στο ντέρμπι της Τούμπας, την Κυριακή, και ενδεχομένως μετά και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας- θα μάθουν τον πρώτο τους αντίπαλο στον δεύτερο προκριματικό του Conference στις 21 Ιουνίου. Τα παιχνίδια, δε, θα διεξαχθούν, το μεν πρώτο στις 27 Ιουλίου και η ρεβάνς στις 3 Αυγούστου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες του Conference:

2ος προκριματικός

Κλήρωση 21 Ιουνίου

Πρώτα παιχνίδια 27 Ιουλίου

Ρεβάνς 3 Αυγούστου

3ος προκριματικός

Κλήρωση 24 Ιουλίου

Πρώτα παιχνίδια 10 Αυγούστου

Ρεβάνς 17 Αυγούστου

Playoffs

Κλήρωση 7 Αυγούστου

Πρώτα παιχνίδια 24 Αυγούστου

Ρεβάνς 31 Αυγούστου

Να σημειωθεί πως για τις δύο ομάδες μας στο Conference δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, αφού αποκλεισμός στον δεύτερο, τον τρίτο προκριματικό ή στα playoffs συνεπάγεται και το τέλος της ευρωπαϊκής τους περιπέτειας.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X