Πήγαμε ΑΕΚΑΡΑ σε όλους τους γιατρούς, να κοιταχτεί λίγο και ο Παναθηναϊκός

Πήγαμε ΑΕΚΑΡΑ σε όλους τους γιατρούς, να κοιταχτεί λίγο και ο Παναθηναϊκός
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκού που ζούσε εδώ και καιρό σε μία πλάνη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το φινάλε του πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή θα είναι αυτό που ονειρευόμασταν εδώ και 20 χρόνια. Επιστροφή στο σπίτι μας με τίτλο. Αυτό που καμία κόκκινο-πράσινη προπαγάνδα δεν μπορεί να στερήσει από την ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αλλά κυρίως το σεβάστηκε. Δεν πήγε να το καταστρέψει μέσα στο γήπεδο, δεν προσπάθησε να το απαξιώσει έξω από αυτό.

Θα πει κάποιος ότι μιλάω σαν μετά Χριστόν προφήτης, όμως κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει και αυτή η συζήτηση. Όχι για να υποτιμηθεί ο Παναθηναϊκός, έκανε την προσπάθειά του και αυτή είναι σεβαστή για όσα τουλάχιστον επιχειρούσε εντός των γηπέδων και όχι έξω από αυτά, όπου σαν τη σιγανοπαπαδιά συναινούσε σε μη ηθικές τακτικές κατά της Ένωσης μήπως και έχεις όφελος για το πρωτάθλημα.

Ας το δούμε αρχικά, απλά και μόνο ποδοσφαιρικά. Ακόμα και οι ίδιοι μέσα τους ξέρουν ότι αυτό που παρουσιάζει η ΑΕΚ στα γήπεδα δεν μπορούσαν να το πλησιάσουν ούτε με κιάλια. Είχαν μία ομάδα σημαντικά τυχερή, ξεκάθαρα ευνοημένη στα τελειώματα αγώνων που πήρε πέναλτι πολύ αμφισβητούμενα και η οποία υποστήριζε μια άθλια προπαγάνδα που διαρκώς επιχειρούσε να διαβάλλει την ΑΕΚ για να τη λυγίσει ποδοσφαιρικά. Ήξερε ότι μέσα στο γήπεδο, αυτό δεν μπορούσε να συμβεί.

Στο τέλος έπεσαν οι μάσκες για όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Μία χαρά τους είχε κάτσει να παίζει η ΑΕΚ έχοντας 14 ποδοσφαιριστές με ίωση, διότι αν ήταν υγιείς σ’ εκείνο το παιχνίδι της Λεωφόρου, τότε αυτό θα είχε τελειώσει για πλάκα στο 0-3, με την εικόνα που η Ένωση είχε. Ο δε αυτοαποκαλούμενος ως “τελευταίος των Μοϊκανών” έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο όταν γλίστρησε από τα χέρια του αυτό που θεωρούσε ότι του ανήκει. Ακριβώς επειδή δεν είχε το θάρρος και την τόλμη να παραδεχθεί ότι τόσο καιρό η ομάδα του βρισκόταν μπροστά μέσα από συγκυρίες και όχι για το ποδόσφαιρό της. Ήταν μαχητική, ήταν καλούτσικη, όμως ΑΕΚ δεν ήταν.

Έτσι έπρεπε να το πάρει!

Όχι απλώς δεν έβγαζε μάτια ο Παναθηναϊκός, αλλά αν συνεχίσει σ’ αυτό το μοτίβο πιστεύοντας ότι έχει κάτι παραπάνω από αυτό που στην πραγματικότητα είναι, τότε εύκολα του χρόνου θα καταλήξει τέταρτος γιατί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεδομένα θα βελτιωθούν, ενώ η ΑΕΚ θα εκτοξευτεί. Για τον ίδιο, με το καταναγκαστικό αμυντικοκεντρικό ποδόσφαιρο που παίζει, ειλικρινά δεν το βλέπω αν δεν αλλάξει ρότα.

Έτσι έπρεπε να δικαιώσει την ΑΕΚ η ποδοσφαιρική μοίρα στο φετινό πρωτάθλημα. Να της το δώσει με τον πιο όμορφο τρόπο για την ίδια και τον πιο τιμωρητικό για τον Παναθηναϊκό ο οποίος προσπάθησε να αλλάξει την τελική ευθεία των playoffs προκειμένου να ευνοηθεί για κάτι που πλέον δεν υφίσταται ως σημαντικών διαστάσεων πρόβλημα, όταν παγκοσμίως δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Κι όταν η ΑΕΚ είχε τα δικά της προβλήματα καθόλου δεν τους ένοιαζε για το πώς θα παρουσιαζόταν. Δεν πειράζει, μαθήματα είναι αυτά για όποιον θέλει και πρέπει να τα παίρνει.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μεγάλη χαρά για την ΑΕΚ και συνιστά ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Πραγματικά όμως όλα αυτά που συνέβησαν μέσα στη σεζόν από την πράσινη πλευρά σε κάνουν να νιώθεις δίπλα ικανοποιημένος διότι το πήρε η ομάδα που το άξιζε και το έχασε εκείνη που ήθελε σώνει και καλά να μας πείσει για την ηθική της και τον τρόπο της, ενώ όλο το περιβάλλον της ήταν τοξικό και παραπλανητικό. Και εις άλλα με υγεία και τώρα πάμε για το νταμπλ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X