Οι αλήθειες του Καντζούρη δείχνουν τι πέρασε η ΑΕΚ την φετινή χρονιά

Οι αλήθειες του Καντζούρη δείχνουν τι πέρασε η ΑΕΚ την φετινή χρονιά
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την μεγάλη συνέντευξη του Ηλία Καντζούρη και τις αλήθειες που είπε για την φετινή σεζόν.

Μετά την ανακοίνωση του Ζώη Καράμπελα, η ΑΕΚ προχώρησε και στην δημοσιοποίηση του νέου ρόλου που θα έχει ο Δημήτρης Μαυροειδής στην ομάδα. Καλά είναι αυτά, άνθρωποι που έχουν προσφέρει και αποδεδειγμένα αγαπούν την ομάδα να μένουν στην οικογένεια της έστω και από άλλο πόστο.

Παρόλα αυτά θα ήθελα να σχολιάσουμε την μεγάλη συνέντευξη που έδωσε ο Ηλίας Καντζούρηeς στο enwsi.gr και νομίζω ότι όσοι την διάβασαν, κατάλαβαν αρκετά πράγματα. Αρχικά θα πω ότι ήταν πολύ ειλικρινής και πλέον, αφού τελείωσαν όλα μπορούσε να τα δει και με πιο καθαρή ματιά.
Αρχικά παραδέχτηκε ότι η επιλογή του Φρέιζιερ δεν ήταν επιτυχημένη και ήταν ίσως αυτή που κόστισε περισσότερο από όλες. Από τον Αμερικανό περίμεναν να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ και χάλασε όλον τον σχεδιασμό που είχαν προγραμματίσει στην ομάδα.

Τελικά, όταν άλλαξε και ήρθε ο Λεμάρ, μετά από κάποιο διάστημα που έμαθε η Ένωση να παίζει μαζί του, έφτασε στο αποκορύφωμα της απόδοσης της. Εκεί πέτυχε τις μεγάλες νίκες στην Ευρώπη, κλείδωσε την πρόκριση της στα playoff, αλλά εκεί ήρθε και το μεγάλο χτύπημα με τον τραυματισμό του Στρέλνιεκς.

Αυτά τα δύο σημεία θεώρησε πολύ κομβικά ο Ηλίας Καντζούρης σε όσα μας είπε και δεν έχει και άδικο. Επίσης πολύς λόγος έγινε και για τον αγώνα στο Ισραήλ που χάθηκε με μια εικόνα που δεν θύμιζε ΑΕΚ. Όσοι δεν ήταν εκεί, προφανώς δεν μπορούν να αντιληφθούν τις συνθήκες και το τι πέρασε η ομάδα και αυτό εξήγησε πολύ γλαφυρά ο Έλληνας τεχνικός. Μπορεί να πει κάποιος ότι θέλει να δικαιολογήσει τους 40 πόντους και την άσχημη εμφάνιση, αλλά όταν παραδέχεται σαν λάθος του την προετοιμασία του αγώνα καταλαβαίνει κάποιος τι έγινε. Συγκεκριμένα είπε ότι θα άλλαζε την προετοιμασία του αγώνα αν ήξερε τι θα αντιμετωπίσουν, γιατί είχε προετοιμάσει τους παίκτες για αγώνα μπάσκετ, αλλά μόνο για μπάσκετ δεν ήταν οι συνθήκες.

Η διαιτησία και το DVD

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν αυτά που ανέφερε για τις διαιτησίες και το πρόγραμμα της ΑΕΚ, η συμπεριφορά δηλαδή που έτυχε από την διοργανώτρια αρχή. Το είχαμε τονίσει και τότε ότι το να βάζεις μια ομάδα να παίζει σε 48 ώρες δύο πολύ κρίσιμα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ μπορεί να αγωνιστεί άλλη μέρα ήταν κάτι που δεν είχε λογική. Αντί να θέλει ο ΕΣΑΚΕ να διευκολύνει τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, τους δυσκόλευε την ζωή.

Εκτός από αυτό όμως αίσθηση προκαλεί και αυτό που είπε για τις διαιτησίες. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που όσα χρόνια είναι προπονητής, δεν έχει μιλήσει ποτέ για αυτό το θέμα και το σχολίασε δύο φορές από όταν τελείωσε τις υποχρεώσεις της η ομάδα. Προφανώς τα διαφορετικά κριτήρια και ο αριθμός των βολών σε όλο το δεύτερο γύρο ήταν ο λόγος για αυτές τις διαμαρτυρίες, αλλά το καινούργιο που μάθαμε ήταν η ενέργεια της ΑΕΚ.

Οι άνθρωποι της ομάδας, έφτιαξαν έναν DVD 15 λεπτών, με όλα τα περίεργα σφυρίγματα και τα έστειλαν στην ΚΕΔ, εκφράζοντας τα παράπονα τους. Ε, ακόμη και σήμερα δεν έχουν πάρει καμία απάντηση, δείγμα και τους πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα και πόσο σέβονται την ΑΕΚ. Είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο όλο αυτό και είναι ευθύνη της διοίκησης που δεν έχει αντιδράσει πιο δυναμικά, πέρα από κάποιες ανακοινώσεις που δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι θα γίνουν κινήσεις το επόμενο διάστημα γιατί και ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι έξαλλος με αυτήν την κατάσταση.

Τέλος, μιλώντας για το δικό του μέλλον, δεν ήθελε να αποκαλύψει πράγματα, καθώς ακόμα δεν έχουν γίνει οι βασικές συζητήσεις, κάτι που θα συμβεί σε αυτήν την εβδομάδα. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για το αν θα φύγει ή θα μείνει, αλλά θα πρέπει να τα βάλουν κάτω με την διοίκηση και να ανοίξουν και οι δύο πλευρές τα χαρτιά τους.

Όπως και να έχει, ήταν μια συνέντευξη που έπρεπε να γίνει, καθώς ο Ηλίας Καντζούρης δεν είναι καθόλου επικοινωνιακός, δεν μιλάει πολύ, δεν δίνει συνεντεύξεις και προτιμάει να δείχνει πράγματα στο γήπεδο. Από την άλλη υπάρχουν θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίζονται και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X