Όταν ισχυρισμοί μιας κακοστημένης προπαγάνδας παίζουν μπουνιές μεταξύ τους

Όταν ισχυρισμοί μιας κακοστημένης προπαγάνδας παίζουν μπουνιές μεταξύ τους
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τους πράσινους κύκλους με τη χαμηλή ευφυΐα και τα λεγόμενά τους που παίζουν μπουνιές μεταξύ τους.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας δεχθούμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει 29 κρούσματα covid, εκ των οποίων τα 17 αφορούν σε ποδοσφαιριστές της ομάδας. Δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε από τη στιγμή που ισχυρίζονται ότι κάνουν καθημερινά PCR test, παρόλο που το timing είναι λίγο περίεργο. Όπως επίσης είναι και λίγο οξύμωρο το να υποβάλλεται μία ομάδα καθημερινά σε μοριακά τεστ όταν εν καιρώ πανδημίας, έξαρσης της νόσου και αυστηρής καραντίνας, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έκαναν δύο φορές την εβδομάδα. Γούστο τους και καπέλο τους βέβαια αν το προτιμούν έτσι.

Πανδημία δεν έχουμε πια, οπότε το αίτημα του Παναθηναϊκού ήταν ούτως ή άλλως άκυρο. Κανονικά η 9η αγωνιστική θα έπρεπε ήδη να έχει διεξαχθεί από χθες και να μην έχει αποφασιστεί ούτε μία ημέρα αναβολής. Εκτός αν υπήρχαν κάποιοι παίκτες που μέσα σε μία ημέρα θα ένιωθαν τόσο καλύτερα από αυτό που χθες αντιμετώπιζαν, σε όποιο βαθμό συμβαίνει αυτό.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι ομάδες δεν αναφέρονται πια στη λέξη covid, διότι πλέον δεν αντιμετωπίζεται ως πανδημικό γεγονός. Όσο για τις ακραίες υγειονομικές περιπτώσεις, με την ίδια λογική η ΑΕΚ θα μπορούσε να επικαλεστεί 14 γαστρεντερίτιδες για να μην παίξει τα προηγούμενα δύο ντέρμπι. Δεν το έκανε φυσικά… Σκεφτείτε δε τι θα ακούγαμε από την πράσινη προπαγάνδα, η οποία φέτος όχι απλώς ξεπατικώνει αλλά ξεπερνά σε γκεμπελισμό ακόμα και εκείνη του Ολυμπιακού, αν η ΑΕΚ κατέθετε αντίστοιχο αίτημα.

Ερχόμαστε τώρα και στην ουσία του πράγματος. Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικαλείται τη δημόσια υγεία και κόπτεται όπως αναφέρουν οι κατευθυνόμενοι κύκλοι του για το καλό της υγείας των αντίπαλων εξίσου, τι θα κάνει σήμερα με τους 17 που έχουν κορονοϊό; Θα τους ρίξει στον αγώνα για να κολλήσουν οι αγαπημένοι συνάδελφοί τους από σεβασμό; Επειδή, επίσης, αυτοί οι ίδιοι κύκλοι της πολύ χαμηλής ευφυίας και σκέψης λένε ότι δεν θέλουν άλλον Γκάνεα στην ομάδα τους και τονίζουν ότι πάνω από όλα είναι το καλό των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟ, πώς αλήθεια θα ρίξουν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό παίκτες που έχουν covid, ασχέτως με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δηλαδή αν είναι ή όχι ασυμπτωματικοί; Ο πνεύμονας σήμερα είναι καλά και αύριο δεν είναι με τον covid, σωστά;

Προσπάθεια αλλοίωσης του πρωταθλήματος

Όλα αυτά που λένε παίζουν μπουνιές μεταξύ τους. Ο στόχος ήταν εξαρχής να αναβληθεί η αγωνιστική για τουλάχιστον μία εβδομάδα ώστε την ερχόμενη Κυριακή να έχουν τους παίκτες που προσβλήθηκαν από τον ιό και μαζί όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν άλλου είδους προβλήματα με τραυματισμούς, όσο πιο έτοιμους γίνεται.

Ασχέτως λοιπόν με το τι θα συμβεί σήμερα στο Καραϊσκάκης, το κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα παίξει για την αξιοπρέπειά του και τι εν τέλει θα φέρει το συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτό που Παναθηναϊκός επιχείρησε να συμβεί πριν από την διεξαγωγή της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι-οφς συνιστά προσπάθεια αλλοίωσης του πρωταθλήματος. Από τις τόσες και τόσες που ούτως ή άλλως έχουμε δει φέτος μπροστά στα μάτια μας εις βάρος της ΑΕΚ και υπέρ εκείνων.

Τα τελευταία 24ωρα έχουμε γίνει μάρτυρες τρομερών ανακολουθιών τις οποίες άνθρωποι με το μέσο κοινό νου, ανεξάρτητα από ποια ομάδα υποστηρίζουν, δεν γίνεται να μην διακρίνουν εκτός αν είναι λοβοτομημένοι. Ή, ασφαλώς, εκτός εάν θέλουν να είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού για να παρουσιαστεί εκ των υστέρων μία κατάσταση ηρώων που κατάφεραν να αλώσουν το «Καραϊσκάκης» και να πάρουν το πρωτάθλημα μέσα από κυκεώνα προβλημάτων. Κι αντιστοίχως να υπάρχει έτοιμη δικαιολογία σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν.

Δυστυχώς αυτό το πρωτάθλημα όπως κύλησε, μας δείχνει ότι ακόμα και εκείνοι που είχαν κάνει σημαία τους τη ρητορική περί πενήντα-πενήντα και ισονομίας, δεν έχουν καμία διαφορά από τους προηγούμενους. Το μόνο που θέλουν είναι να το κατακτήσουν με κάθε τρόπο, με συκοφαντίες και προπαγάνδα εφαρμοσμένη ως copy-paste από τους μέντορές τους.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X