Υπόκλιση σε ΑΕΚ και Σάντος, με εξάρα στον ΠΑΟΚ και πίκρα για το χαμένο πρωτάθλημα στην ισοβαθμία! (VIDEO)

Υπόκλιση σε ΑΕΚ και Σάντος, με εξάρα στον ΠΑΟΚ και πίκρα για το χαμένο πρωτάθλημα στην ισοβαθμία! (VIDEO)

Στο πρώτο αντίο του Φερνάντο Σάντος, η ΑΕΚ έδωσε ένα αποχαιρετιστήριο ρεσιτάλ μπάλας, αλλά ο τίτλος πήγε στον ισόβαθμό της Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Τετάρτη 8 Μαϊου 2002, η ΑΕΚ αποχαιρετούσε για πρώτη φορά τον Φερνάντο Σάντος με ένα εμφατικό 6-2 επί του ΠΑΟΚ του (απόντα εκείνη την ημέρα) Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο τίτλος χάθηκε στην ισοβαθμία από τον Ολυμπιακό, όμως η ΑΕΚ είχε ήδη κερδίσει το Κύπελλο (με νίκη επί του ίδιου αντίπαλου στον τελικό) όμως πάνω απ’ όλα είχε κερδίσει έναν μεγάλο φίλο που είχε έρθει πριν ένα χρόνο από την Πόρτο και έμελλε να «γράψει» και δεύτερη θητεία στην ΑΕΚ (2004-06) αλλά και στην Εθνική Ελλάδας (2010-14).

Εκείνο το απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια –που, σημειωτέον, ήταν και το τελευταίο του Ακη Ζήκου με την ΑΕΚ πριν φύγει για τη Μονακό- ο Πορτογάλος κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ φορώντας ένα κιτρινόμαυρο κασκόλ και δεν μπορούσε, βέβαια, να φανταστεί ότι ο τότε παίκτης του, Ντέμης Νικολαϊδης, θα τον καλούσε μετά από δύο χρόνια ξανά πίσω στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά ως πρόεδρος.

Μπροστά σε περίπου δεκαπέντε χιλιάδες φίλους της (11.079) η ΑΕΚ έδωσε παράσταση πρωταθλήτριας. Προηγήθηκε στο 2’ με θεαματικό φάουλ του Βασίλη Τσιάρτα και ακολούθησαν άλλα δύο γκολ πριν το ημίχρονο με τους Ντέμη Νικολαϊδη (24’) και Βασίλη Λάκη (42’).

Ο Ντέμης στο 54’ και ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης στο 62’ ανέβασαν το σκορ στο 5-0, αλλά ο ΠΑΟΚ απάντησε με δύο γκολ του νεαρού Βοσκαρίδη μέσα σε ένα τρίλεπτο (85’, 88’). Την τελευταία λέξη είπε στο 89’ ο Ίλια Ιβιτς και ήταν το καλύτερο φινάλε σε έναν αγώνα-γιορτή.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X