Ας κάνει η ΑΕΚ το «διπλό» και οι άλλοι ας... ξεφτιλιστούν

Ας κάνει η ΑΕΚ το «διπλό» και οι άλλοι ας... ξεφτιλιστούν
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα ματς της προτελευταίας αγωνιστικής και έχει και υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επειδή οι θεωρίες συνωμοσίας και η παραφιλολογία έχουν τρυπήσει το πολύ χαμηλό ταβάνι του ελληνικού ποδοσφαίρου, πριν καν μπω στο ουσιαστικό κομμάτι του μπλογκ θέλω να σημειώσω τα εξής: Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, δεν έχω ούτε… inside ούτε… outside ενημέρωση, δεν με ενδιαφέρει καθόλου να μάθω τι είπε κάποιος που ξέρει, ή που… ξέρει κάποιον που ξέρει κάποιον άλλο και του είπε… Επίσης οφείλω εξ αρχής να ξεκαθαρίσω ότι δεν με ενδιαφέρει αν έπαιξε για τη φανέλα του ή για άλλη φανέλα στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν με απασχολεί τι θα κάνει με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Στην κυριολεξία δεν μου καίγεται καρφί!

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μπορέσει η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη, να πάρει τους τρεις βαθμούς προκειμένου να παραμείνει (με τις όποιες πιθανότητες θα έχει μετά το τέλος του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης») στη διεκδίκηση του ΝΤΑΜΠΛ! Και αυτό θα συμβεί μόνο αν πάρει τη νίκη! Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα έχει εξαντλήσει όσα «κανονάκια» είχε για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος!

Κάθε ομάδα, κάθε κατηγορίας, από την πρώτη στη βαθμολογία μέχρι την τελευταία, γράφει τις δικές της σελίδες ιστορίας, μέρα με τη μέρα, από αγώνα σε αγώνα, από σεζόν σε σεζόν. Και ότι γράφει δεν ξεγράφει, όσο και αν θέλουν κάποιοι να τα διαγράψουν από τη μνήμη τους.

Αν ο Ολυμπιακός θέλει να… χάσει ας κάτσει να χάσει. Μόνο καλό θα μας κάνει αυτό. Διότι στον κόσμο του ποδοσφαίρου όλα μαθαίνονται. Και μετά, ξέρετε πόσο εύκολο θα είναι να βρούνε προπονητή, να ξεκινήσουν εκκαθαρίσεις σε ρόστερ, να φέρουν παίκτες και να ξεκινήσουν… Ιούνιο προετοιμασία; Ζάχαρη σας λέω… Και ειδικά αν θα παίξουν στο Conference League, λουκούμι συριανό!

Αυτό φυσικά και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δε σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Το έχει κάνει άλλωστε φέτος στο πρόσφατο ματς στη Λεωφόρο και εύκολα μάλιστα και έχει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του εξαιρετικά αποτελέσματα κόντρα στην ομάδα του Πειραιά.

Καταλήγοντας αυτή την αναφορά οφείλω να σημειώσω το εξής: Ακούω πολλούς «αδέσμευτους» και «ξερόλες» τις τελευταίες μέρες να λένε ότι είναι δύσκολο να κάτσει και να χάσει μία ομάδα για να μη «γελάσει» κάποια άλλη και αυτά δεν… γίνονται! Συγγνώμη, αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να λέμε… μαλακίες και μεταξύ μας; Η αλήθεια είναι μία και μόνο μία! Γίνονται! Και γίνονται παντού, σε όλο τον κόσμο. Ξέρετε ποια είναι η «αλήθεια»; Απλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε!

Πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να μου στείλουν μήνυμα στα social για το 1993. Μία χρονιά που ο αντίπαλος της ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου, ο Παναθηναϊκός είχε χάσει επίσης 3-1, δεχόμενος επίσης γκολ στο πρώτο λεπτό (το ίδιο είχε συμβεί εκείνη τη χρονιά και με τον Πάοκ στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Αλλά επειδή κάποιοι γουστάρουν να παρουσιάζουν τα πράγματα όπως τους… βολεύει, εγώ έχω άλλες δύο ιστορίες. Την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1959-1960, ο Παναθηναϊκός ήθελε ήττα της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη και «διπλό» στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τρία γκολ διαφορά για να πάει σε μπαράζ για τον τίτλου. Συνέβησαν και τα δύο! Μάλιστα το «διπλό» στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού ήρθε και με… ανατροπή.

Επίσης το 2005 ο αδιάφορος Πάοκ ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με συνέπεια να υποβιβαστεί ο Άρης. Ήταν και… λαϊκή απαίτηση. Το είχε παραδεχθεί και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με δηλώσεις του μετά από χρόνια. Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν μεταξύ μας.

Για την ΑΕΚ το ματς στη Θεσσαλονίκη είναι ένα ματς δίχως αύριο. Μπαίνεις, κερδίζεις και απλά περιμένεις να μάθεις τι έχει συμβεί στο άλλο παιχνίδι. Αν ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει, πας την τελευταία αγωνιστική για να κερδίσεις το Βόλο και να τελειώσεις τη χρονιά, όχι απλά με ψηλά το κεφάλι, αλλά περήφανος για όσα πέτυχες στο πρωτάθλημα μέσα σε ένα χρόνο. Διότι η χρονιά δεν τελειώνει. Υπάρχει επίσης και ο τελικός του Κυπέλλου! Όποτε, όπου και με όποιες συνθήκες γίνει αυτό το ματς…

Αγγίζει το μισό εκατομμύριο εισιτήρια!

Όπως έγινε γνωστό από τα επίσημα στοιχεία της Super League στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα sold out αφού στις εξέδρες της «Αγιά-Σοφιάς» / «Opap Arena» βρέθηκαν 31.100 θεατές.

Η ΑΕΚ πλέον έχει κόψει μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα (δεν υπολογίζουμε δηλαδή τα ματς του Κυπέλλου), 465.360 εισιτήρια και έχει… σμπαραλιάσει το καταγεγραμμένο ρεκόρ του Παναθηναϊκού από τη σεζόν 2009-2010, όταν είχε κόψει 412.963 εισιτήρια, επίδοση που ήταν μέχρι το… προηγούμενο εντός έδρας ματς η μεγαλύτερη στα επίσημα στοιχεία της διοργανώτριας.

Με ένα παιχνίδι ακόμα να απομένει και τον τίτλο να μην έχει κριθεί, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο (ότι και αν γίνει στα ματς της Κυριακής) το νέο sold out (τα εισιτήρια μάλιστα τέθηκαν από χθες στη διάθεση του κόσμου). Και από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί, η ΑΕΚ θα έχει μαζέψει φέτος, στους εντός έδρας αγώνες της μόνο στο πρωτάθλημα 500.000 θεατές.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει κόψει 336.945 εισιτήρια και λόγω της τιμωρίας ο αριθμός αυτός δε θα αυξηθεί, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα 221.790 (με ένα ακόμα εντός έδρας ματς), ενώ ο Παναθηναϊκός στα 207.252 (επίσης με ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι να απομένει)…

ΥΓ: Το ότι υπάρχουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της ξερολίασης και της παντογνωσίας, έφταναν να γράφουν για τον Λιβάι Γκαρσία, ότι δεν μπορεί να πάρει την ΑΕΚ στην πλάτη του την ώρα που έπαιξε δύο ματς σε τέσσερις μέρες με πρόβλημα υγείας είναι τουλάχιστον ανήθικο. Βεβαίως οι ίδιοι αν ανεβάσουν τρία δέκατα πυρετό παίρνουν άδεια από τη δουλειά, αλλά «έλα μωρέ τώρα, εμένα να ακούς που είμαι χρόνια στο κουρμπέτι».

ΥΓ2: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διάβασα ότι δε συναινεί στο να γίνει ο τελικός στο Αγρίνιο. Καλά ρε παιδιά δεν τον ενημέρωσε κανένας ότι ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί από την ΑΕΚ; Ή μήπως θα ήθελε να δώσει το «Γ. Καραϊσκάκης» να γίνει εκεί ο τελικός όπως παλιά με παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων;

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X