Ο Ματίας έφτιαξε 20 καμικάζι αλλά με τον Φαν Βεερτ έχει κληρονομικές διαφορές

Ο Ματίας έφτιαξε 20 καμικάζι αλλά με τον Φαν Βεερτ έχει κληρονομικές διαφορές
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ακούει την συζήτηση που άνοιξε με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ψάχνει την λογική μέσα στον παραλογισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή, όταν η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει με τον Αλμέιδα, είχα κάνει μια συνέντευξη στην Ώρα των Σπορ με τον Σαλσίδο. «Το μεγαλύτερο χάρισμα και πλεονέκτημα του Ματίας, είναι πως κάνει τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν γι αυτόν», είχε πει τότε ο Μεξικανός. Κάποιος φίλος, εναρμονισμένος με το απολύτως δικαιολογημένο κλίμα αμφισβήτησης και δυσπιστίας για όλα όσα συνέβαιναν στον πλανήτη ΑΕΚ, μου είχε στείλει ένα μήνυμα πως «κάθε φορά, για κάθε προπονητή, όλο τα ίδια λέτε». Δεν απάντησα γιατί ίσως δεν είχε και πολύ άδικο, αλλά σκέφτηκα πως αυτά δεν τα είχαμε «πει» εμείς αλλά ένας παίκτης του Αλμέιδα που έχει γίνει και αρχηγός της εθνικής του Μεξικό.

Από τότε πέρασε ένας χρόνος με τον Ματίας στον πάγκο της ΑΕΚ και μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας. Ένας χρόνος που έχουν ένα υπέρ-αρκετό δείγμα γραφής γι αυτό που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο ο Αλμέιδα. Και δεν αναφέρομαι ούτε μόνο στα αποτελέσματα, ούτε μόνο στην εικόνα της ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν έβγαζε και βγάζει στο γήπεδο παίκτες καμικάζι. Και επειδή όλοι αυτοί δεν έγιναν ξαφνικά πιο ΑΕΚ και από εμάς, ούτε μεγάλωσαν με τις αφίσες του Θωμά και του Ντέμη, αυτή ήταν μια δουλειά του Ματίας. Μάλιστα δουλειά που δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ειδικά από την στιγμή που ο Αλμέιδα έκανε παίκτες να παίζουν γι αυτόν, αλλά και σε όλους που ποτέ τους δεν είχαν φανταστεί πως θα μπορούσαν να παίξουν.

Όμως πήρε τον μεγαλύτερο σταρ της ΑΕΚ που ήταν ο Σέρχιο από την κορυφή της επίθεσης και του έφτιαξε μια θέση μόνο γι αυτόν, πήρε τον Λιβάι από τα άκρα που είχε μάθει λόγω των σωματικών του προσόντων και τον έκανε φορ που κοστίζει πλέον πολλά εκατομμύρια. Πήρε τον Πινέδα που ήταν και είναι το παιδί του και τον έβαλε ακόμα και δεξί μπακ. Πήρε τον Χατζισαφί και από εκεί που ήταν για να «τελειώσει», τον έκανε να αξίζει νέο συμβόλαιο, πήρε τον Άμραμπατ και από έναν παίκτη που τσακωνόταν για να εκτελέσει αυτός ένα πέναλτι, τον έκανε να παίζει δεξί μπακ και να σπριντάρει για να μαρκάρει και να κόψει αντεπίθεση. Πήρε τον Μάνταλο από persona non grata στον κόσμο και τον έκανε σύνθημα στα χείλη τους. Και άλλα πολλά, που όταν φτάσουμε στο τέλος της σεζόν αξίζει να αναλυθούν ενδελεχώς.

Τώρα υπάρχει θέμα

Τώρα όμως έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε, πως στο ματς που θα μπορούσε να δώσει τον τίτλο στην ΑΕΚ, αυτός ο προπονητής για κάποιο προσωπικό τερτίπι, δεν ήθελε να ξεκινήσει βασικό τον Πινέδα και ούτε να βάλει αλλαγή τον Φαν Βέερτ. Και μάλιστα να το συζητάμε και σοβαρά με διάφορες περισπούδαστες ποδοσφαιρικές αναλύσεις εφάμιλλης αξίας και εγκυρότητας, μ’ αυτές που αναπτύσσαμε στο δημοτικό όταν μας έλειπε η μπάλα και προσπαθούσαμε να πείσουμε πως η δουλειά γίνεται εξίσου καλά και με κουκουνάρι. Βεβαίως για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν χρειάζεται να το βασανίζουμε και πολύ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα.Ο Ματίας έφτιαξε 20 καμικάζι αλλά με τον Φαν Βεερτ έχει κληρονομικές διαφορές

Ειδικά με τον Πινέδα, πολύ προφανή. Στην πραγματικότητα ο Αλμέιδα ποτέ δεν τον γούσταρε. Και ο μόνος λόγος που τον έφερε στην ΑΕΚ ήταν για να βρει την κατάλληλη στιγμή να τον διαλύσει ψυχολογικά. Όλη την χρονιά περίμενε καρτερικά και τώρα έφτασε η ώρα. Τώρα που ο Πινέδα νόμιζε πως είχε σίγουρη την θέση του στην ενδεκάδα γιατί ήταν «τελικοί» με τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ, ο Αλμέιδα τον πέταξε στον πάγκο και τον τσάκισε. Και τώρα θα τον στείλει πακέτο στην αγαπημένη του Ρίβερ, να τον βασανίσουν και εκεί, όπως γράφουν κάτι έγκυροι Αργεντινοί το τελευταίο διάστημα που δεν πετυχαίνουν είδηση ακόμα και να τρακάρουν πλαγιομετωπικά.

Βεβαίως με τον Φαν Βέερτ μοιάζουν τα πράγματα να είναι πιο περίπλοκα. Δεν είχαν ξαναβρεθεί κατά το παρελθόν οι δυο τους, επομένως είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως γίνεται να μην θέλει να τον βάλει καθόλου. Είναι πολύ πιθανό να ισχύει μια φήμη που έχει βγει από τον πρώην συγκάτοικο του κουμπάρου του μπατζανάκη του Αλμέιδα, πως ο κόουτς είχε έναν θείο που είχε μεταναστεύσει κάποια στιγμή στην Ολλανδία για να δουλέψει σε ορυχείο αλλά τελικά άνοιξε κόφι σοπ. Παντρεύτηκε συμπτωματικά και την αδελφή της γιαγιάς του Φαν Βέερτ. Και όταν το ζεύγος αποδήμησε εις κύριον, άφησε ένα κτηματάκι έξω από το Άμστερνταμ με μπερδεμένα κληρονομικά. Και εκεί το πράγμα στράβωσε. Ξέρετε πως είναι αυτά. Εδώ υπάρχουν αδέλφια που σκοτώνονται για κληρονομικά. Θα ήταν εύκολο να τα βρει ένας Αργεντινός και ένας Ολλανδός;

Υπάρχει και ποδοσφαιρικό σενάριο αλλά…

Κάπως έτσι καταλήξαμε να μπει αλλαγή ο Ζινί αντί για τον Φαν Βέερτ στο ματς με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει βέβαια και ένα πολύ ακραίο σενάριο, που λέει πως ο Αλμέιδα δεν ήθελε να γεμίσει με ποδοσφαιριστές μια περιοχή που ήταν ήδη γεμάτη με κόσμο από την μαζική άμυνα που έπαιζε ο Ολυμπιακός. Και επομένως δεν ήθελε να βάλει έναν φορ περιοχής. Για τον ίδιο λόγο δηλαδή που έβγαλε από το γήπεδο τον Φαν Βέερτ στο ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια παρόλο που η ΑΕΚ έχανε. Και έβαλε τον Τσούμπερ. Αλλά αυτό τώρα είναι ένα ακραίο ποδοσφαιρικό σενάριο που δεν το πολυπιστεύω. Πιο πολύ θεωρώ πως παίζει αυτό με τα κληρονομικά.

Τώρα εάν την Κυριακή στο Χαριλάου ο Αλμέιδα ξεκινήσει με βασικό τον Φαν Βέερτ, αυτό θα είναι μια άλλη ιστορία και μια άλλη συζήτηση. Πάλι και εκεί κάτι θα υπάρχει από πίσω, αν τελικά συμβεί. Πάντα δηλαδή κάτι θα υπάρχει, για να βρεθεί τρόπος να ρίξουμε νερό στον μύλο της εσωστρέφειας. Άλλωστε είχε πέσει και αρκετή… ξηρασία τους τελευταίους μήνες. Ένα πράγμα μόνο και απολύτως στα σοβαρά. Ανεξάρτητα από το θα γίνει την Κυριακή ή πως θα καταλήξει η χρονιά, αυτό που πραγματικά αξίζει στην ομαδάρα του Αλμέιδα, είναι να μπει μια τεράστια ασπίδα προστασίας της. Το έχει ανάγκη όχι ο Αλμέιδα και οι παίκτες του. Το έχει απόλυτη ανάγκη η ΑΕΚ.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X