Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ακόμα «πρέπει»

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ακόμα «πρέπει»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για τον κανονισμό στη φάση του Μπερνάρ και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ που φτάσαμε το μόνο που «μετράει» και έχει πραγματικά σημασία, είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Μία ομάδα που έρχεται δίχως να έχει σοβαρά προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος λόγω της ίωσης, ενώ έχει και το αβαντάζ της… φρεσκάδας καθώς το παιχνίδι κόντρα στο Βόλο που έδωσαν την Κυριακή δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την ένταση και το ρυθμό που υπήρχε στο ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ λοιπόν χωρίς τους Αραούχο και Σιντιμπέ. Με τη συμμετοχή του Ρότα να κρίνεται στο παραπέντε, με αρκετούς παίκτες να μην έχουν ξεπεράσει απόλυτα το θέμα της ίωσης δίνει έναν ακόμα τελικό που «πρέπει» να τον κερδίσει.

Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος. Στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ δεν έχει στόχο να τους κάνει να ρίχνουν πάλι… μπάλες μέσα στο γήπεδο για να μη διασυρθούν. Έχει στόχο μόνο τη νίκη και αν αυτή έρθει με σκορ 1-0 και το γκολ στο 90’+4’ την παίρνω με κλειστά μάτια. Αν η ΑΕΚ κάνει και αυτό το βήμα, τότε μπορούμε να ασχοληθούμε με όλα τα άλλα. Μακάρι, το εύχομαι κιόλας, όλα να εξελιχθούν ομαλά και ωραία, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν είναι κάθε Κυριακή της τριάρας.

Αν η ΑΕΚ θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όλοι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς στην «Αγιά-Σοφιά». Να μην ασχοληθεί κανένας με το τι γίνεται στο άλλο ματς. Εγώ προσωπικά ούτε livescore δε θα βλέπω. Ας κερδίσει ο Δικέφαλος και βλέπουμε.

Επίσης, υπάρχει και ένα ακόμα δεδομένο. Αν καταφέρει και κερδίσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό, τότε θα καταφέρει να του δώσει ένα ακόμα «χτύπημα». Και όσο και αν δεν γουστάρουν να ακούσουν τις λέξεις «ΑΕΚ – πρωτάθλημα και Μελισσανίδης», θα δούμε πόσο εύκολο είναι για αυτούς να διαχειριστούν την τέταρτη ήττα τους σε έξι ματς και το εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική…

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου

Την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δύο πράγματα σημάδεψαν το ματς. Το ΕΜΕΤΙΚΟ πανό με τον χαρακτηρισμό «ΤΟΥΡΚΟΙ» το οποίο ακόμα να καταδικάσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πανό που στιγματίζει ακόμα και τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στην ίδρυσή του συλλόγου τους και η μη αποβολή του Μπερνάρ.

Δεν ανοίγω πολύ το πρώτο θέμα γιατί θα ξεφύγω. Απλά δεν έχει πλάκα που κανένας «αντικειμενικός» και «αδέσμευτος» δεν βγήκε να το σχολιάσει; Σε καμία εκπομπή! Τυχαίο θα είναι! Δε θα υπέπεσε στην αντίληψή τους. Δεν βλέπουν άλλωστε τα ματς, δεν βλέπουν τις φωτογραφίες από τα πρακτορεία, δεν βλέπουν βίντεο… Κάνουν όλοι τους, αποκλειστικά και μόνο ποδοσφαιρική κριτική υψηλού επιπέδου…

Πάω στο δεύτερο λοιπόν… Στη συνέντευξη Τύπου του ντέρμπι αλλά και μετά από τους διάφορους ΚΛΟΟΥΝ αναλυτές, opinion makers και κριτικούς διαιτησίας ακούσαμε για «κίτρινη κάρτα». Οι δικαιολογίες -ειδικά από τους διαιτητές που έχουμε δει σε ματς που σφύριζαν να κάνουν ΟΡΓΙΑ- τουλάχιστον γελοίες!

Παραθέτω λοιπόν αυτούσιο τον κανονισμό από την IFAB και τη FIFA για τη σεζόν 2022-2023: «Ένα τάκλιν ή ένα ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ για τη μπάλα που ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ενός αντιπάλου ή ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ή βαναυσότητα, τιμωρείται με αποβολή (ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ)».

Έβαλα επίτηδες κάποιες λέξεις με κεφαλαία για να τις καταλάβουν. Ο Μπερνάρ μπορεί να μην ήθελε να χτυπήσει τον Ρότα. Από την ενέργειά του όμως ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ η σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου του! Πήγε στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και διανυκτέρευσε εκεί. Είτε ήθελε ο Βραζιλιάνος είτε όχι (δεν το εξετάζω καν αυτό) χρησιμοποίησε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. Αδιάβαστο τον έστειλε τον αμυντικό της ΑΕΚ, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει καν το ματς!

Και έρχεται ο κάθε ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΟΣ και λέει «για μένα είναι κίτρινη»! Τους δείχνεις τον κανονισμό και σου απαντάνε «για μένα». Αλλά κατά τα άλλα, εμείς κάνουμε προπαγάνδα, όχι αυτοί οι γελοίοι. Όπως τότε που μας κουνούσαν το δάχτυλο και μας έλεγαν ότι έπρεπε η ΑΕΚ να παίξει στο Περιστέρι με χαμηλωμένα δοκάρια. Όπως τότε όταν έλεγαν ότι ήταν κίτρινη η φάση του Άμραμπατ και τους έδειχνες τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ και απαντούσαν «για μένα». Για μένα λοιπόν είστε μεγάλοι καραγκιόζηδες και υπάλληλοι χωρίς κανένα εισαγωγικό!

ΥΓ: Τώρα που τελειώσαμε με τα σοβαρά, έχω μία απορία. Αν απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια «στραβώσει» το ματς για τον Ολυμπιακό, θα ρίξουν πάλι μπάλες; Θα έχουν φέρει από το Φάληρο; Ποιος θα αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο; Ο Βαλμπουενά πάντως είναι στην αποστολή…

ΥΓ 2: Τελικά βρήκες ποιος σε έχει «τρυπήσει» ή ακόμα ψάχνεις; Άντε θα σου δώσω λίγες μέρες αβάντα για να τον βρεις…

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X