Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα και ο ΠΑΟ... ένα πούλμαν τυχερό!

Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα και ο ΠΑΟ... ένα πούλμαν τυχερό!
Photo Credits: INTIME

Με δύο δοκάρια και πολλές φάσεις η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον τυχερό ΠΑΟ που έπαιξε... αντιποδόσφαιρο - Κακός ο διαιτητής Ντίας!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη και έκανε τα πάντα για να την πάρει.

Είχε δοκάρια, είχε φάσεις, ήταν η καλύτερη ομάδα στο ντέρμπι, αλλά η τύχη και το ποδόσφαιρο δεν της φέρθηκαν καλά.

Το τελικό 0-0 στην Λεωφόρο κόντρα στον κακό Παναθηναϊκό δεν έδειξε την πραγματικότητα και αδικεί κατάφορα την ΑΕΚ που παρά τα προβλήματα με απουσίες και ιώσεις, έκανε πολύ καλή εμφάνιση στην Λεωφόρο και στις λεπτομέρειες δεν πήρε τους 3 βαθμούς.

Ο ΠΑΟ επέλεξε το… αντιποδόσφαιρο στην έδρα του, η ΑΕΚ έπαιξε ποδόσφαιρο, αλλά το 0-0 δεδομένα ευνοεί τους πράσινους, στην μάχη του τίτλου.

Επόμενο ματς την Τετάρτη για την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ολυμπιακό, για τον ΠΑΟ απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο.

Κακός ο διαιτητής Ντίας που έκλεισε τα μάτια στην αποβολή μαρς του Μπερνάρντ στα πρώτα λεπτά του ματς για αγκωνιά στον Ρότα, σε φάση που δεν έδωσε καν φάουλ, ενώ δεν την διέκοψε για χτύπημα στο κεφάλι. Και ο Ρότα έφυγε απευθείας για το νοσοκομείο!

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε να καλύψει σημαντικά προβλήματα με ιώσεις στην ΑΕΚ. Έτσι ο Πινέδα έμεινε στον πάγκο, όπως και ο Σιμάνσκι με τον Άμραμπατ (και ο Μάνταλος ταλαιπωρήθηκε), ενώ είχε δεδομένα εκτός Αραούχο-Σιντιμπέ. Ο Αργεντίνος τεχνικός έτσι ξεκίνησε με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Ρότα, αριστερά τον Χατζισαφί, Βίντα και Μουκουντί στα στόπερ, τον Γιόνσον με τον Γαλανόπουλο στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Ελίασον, αριστερά τον Γκατσίνοβιτς και ο Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία.

Ο Γιοβάνοβιτς, από την πλευρά του, κατέβασε την ίδια ενδεκάδα που χρησιμοποίησε και στην Τούμπα. Οι Σένκεφελντ – Κουρμπέλης – Μπερνάρ – Σπόραρ επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα. Ο Ιωαννίδης έμεινε στον πάγκο όπως και ο Μαντσίνι. Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Μπρινιόλι, στο δεξί άκρο ο Κώτσιρας, αριστερά ο Χουάνκαρ και στο κέντρο της άμυνας οι Σένκεφελντ-Μάγκνουσον. Στο κέντρο θα παίξουν οι Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν με τον Παλάσιος να παίζει στο δεξί άκρο, τον Μπερνάρ αριστερά και τον Σπόραρ στην κορυφή.

Στο 3’ η ΑΕΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του… Και τα πήγε καλά, αλλά δεν ήταν τυχερή. Από βαθιά μπαλιά στον Γκαρσία, δημιουργήθηκε κίνδυνος, με κόντρες από απειλές Τσούμπερ-Γκαρσία-Ελίασον να στέλνουν την μπάλα στον Ελβετό που με κεφαλιά απείλησε, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Μπρινιόλι με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει. O ΠΑΟ προσπάθησε να αντιδράσει (ένιωσε ενοχλήσεις ο Πέρεθ), αλλά και πάλι η μεγάλη φάση ήταν για την Ένωση. Από πίεση ψηλά, η ΑΕΚ πήρε την κόντρα, ο Γαλανόπουλος κέρδισε την μπάλα, σούταρε αμέσως και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς εν συνεχεία διακόπηκε για λίγα λεπτά, λόγω του αντιαθλητικού χτυπήματος του Μπερνάρντ στον Ρότα με αποτέλεσμα να ματώσει, να κάνει ράμματα, αλλά ο διαιτητής Ντίας δεν έδωσε ούτε φάουλ, ούτε διέκοψε το ματς για χτύπημα στο κεφάλι και άφησε την φάση να εξελιχθεί. Τελικά ο Ρότα από τις ζαλάδες αδυνατούσε να παίξει, αφού του έκαναν και ράμματα. Και παρότι του έδεσαν το κεφάλι, αντικαταστάθηκε από τον Πινέδα με τον Μεξικάνο να παίζει δεξιά μαζί με τον Ελίασον στην πλευρά.

Η Ένωση έδειχνε ενέργεια και διάθεση να σκοράρει πρώτη, πίεζε ψηλά και δημιουργούσες προϋποθέσεις για να φτιάξει απειλές. Κάπως έτσι στο 29’ ο από δημιουργία Πινέδα από δεξιά, ο Χατζισαφί έπιασε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 36’ η ΑΕΚ είχε νέα μεγάλη φάση. Από αριστερά ο Τσούμπερ με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι, στην εξέλιξη της φάσης ο Ελίασον σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε, και από… τύχη κατέληξε στα χέρια του πορτιέρε του ΠΑΟ. Με Πινέδα στο χορτάρι, η ΑΕΚ ήταν πιο ενεργητική στην επίθεση πια με το κέντρο και τους αμυντικούς να κερδίζουν πολλές μάχες. Ο Γκατσίνοβιτς στο 40’ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά, έκανε το σουτ υπό πίεση με τον Μπρινιόλι, να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 45’ τελικά ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ από τα δεξιά με τον Σπόραρ να πιάνει την κεφαλιά και τον Αθανασιάδη με σωτήρια επέμβαση να απομακρύνει (ήταν πάνω του ακριβώς η μπάλα), με τον Βίντα να απομακρύνει… Και έτσι τελείωσε το ημίχρονο, με την ΑΕΚ πολύ καλύτερη και πιο απειλητική (2-7 τελικές, 1-2 στην εστία), με δύο δοκάρια και τον ΠΑΟ να έχει μία φάση.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τον Μαντσίνι να παίρνει την θέση του Τσέριν, από τον Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής του ΠΑΟ ζήτησε από τον Μαντσίνι να πάει να παίξει ως αριστερό εξτρέμ και τον Μπερνάρ να έρθει στο κέντρο δίπλα στον Πέρεθ και να αγωνιστεί στην τριάδα του κέντρου μαζί με τον Κουρμπέλη. Στο 56’ σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα έμεινε στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Έφτασε στον Γαλανόπουλο που έκανε το σουτ με τον Σένκεφελντ να έχει βάλει το πόδι του και να κόβει σωτήρια!

Στη μία ώρα αγώνα, ο Γιοβάνοβιτς έκανε ακόμη δύο αλλαγές. Ιωαννίδης- Κλεϊνχέισλερ αντί Σπόραρ-Μπερνάρντ για την μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟ που μέχρι εκείνη την στιγμή έπαιζε μόνο με μακρινές μπαλιές από την άμυνα. Η Ένωση έφτιαξε νέες απειλές, με Γκαρσία να κερδίζει κόρνερ και να απειλεί ξανά η ΑΕΚ από κόρνερ με τον Μουκουντί να σουτάρει αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ. Και στο 66’ νέο σουτ του Τσούμπερ βγήκε κόρνερ και του Γκατσίνοβιτς αμέσως μετά άουτ! Στο 69’ ο Αλμέιδα άλλαξε κόφτη, με τον Σιμάνσκι να παίρνει την θέση του Γιόνσον που έδειχνε να μην είναι καλά. Ο Γιοβάνοβιτς στο 71’ έβαλε τον Τσοκάι αντί του Παλάσιος για να αλλάξει τη διάταξη στην τριάδα και βρει φρεσκάδα στα τρεξίματα.

Στο 75’ ο Μάνταλος, ο Φερνάντες και Άμραμπατ μπήκαν στο ματς αντί των Γαλανόπουλου, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς. Ο Φερνάντες πέρασε δεξιά, ο Άμραμπατ αριστερά, με τον Μάνταλο στον άξονα μπροστά από τον Σιμάνσκι, για την ξεκάθαρη πρόθεση της ΑΕΚ να χτυπήσει το ματς. Στο 76’ ο Τσόκαι είχε ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ, κάτι που έκανε στο 78’ και ο Κουρμπέλης. Ο Ιωαννίδης έκανε πιο επιθετικό τον ΠΑΟ, πιο ενεργητικό μεσοεπιθετικά, αλλά δεδομένα είχε πρόβλημα στην επιθετική λειτουργία του.

Στα τελευταία λεπτά δεν είχε φάσεις, με τον ΠΑΟ να θέλει να… σβήσει το ματς και την ΑΕΚ να προσπαθεί με σέντρες να βρει μία καλή φάση.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0

Γκολ:

Κίτρινες: 43’ Μάγκνουσον, 84′ Κουρμπέλης – 24’ Γιόνσον, 44’ Μουκουντί, 71’ Βίντα, 89′ Μάνταλος

Κόκκινες:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (89′ Βέρμπιτς), Τσέριν (46′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (72′ Τσόκαϊ), Σπόραρ (59′ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (21′ λ. τρ. Πινέδα), Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Γαλανόπουλος (74′ Μάνταλος), Γιόνσον (69′ Σιμάνσκι), Γκατσίνοβιτς (74′ Άμραμπατ), Ελίασον (74′ Ελίασον), Τσούμπερ, Γκαρσία.

O MVP του Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Ο Τσούμπερ ήταν παντού επιθετικά. Έκανε τα πάντα, έφτιαξε φάσεις, είχε δοκάρια, αλλά η τύχη δεν του φέρθηκε καλά.

Το κλειδί του Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Η αστοχία της ΑΕΚ στις φάσεις που έφτιαξε και η ατυχία της με τα δοκάρια στις φάσεις του Τσούμπερ…

Τα γκολ του Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Η μετάδοση του Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ έχασε δικό της Πρωτάθλημα, με δικά της λάθη - Αυτό είναι ευθύνη για το καλοκαίρι» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X