Χριστίνα Κόλλια: «Η ΑΕΚ δεν πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού»

Χριστίνα Κόλλια: «Η ΑΕΚ δεν πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού»
Photo Credits: INTIME

Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, Χριστίνα Κόλλια μίλησε για το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, Χριστίνα Κόλλια μίλησε στο Sportal για το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των play offs της Stoiximan Super League.

Ο σπουδαίος πρώην ποδοσφαιριστής Ντένις Μπέργκαμπ είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του: «Πίσω από κάθε χτύπημα της μπάλας πρέπει να υπάρχει μία σκέψη». Τα λόγια αυτά αντικατοπτρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού της Χριστίνας Κόλλια, καθώς η αρχηγός της ΑΕΚ είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας της. Η 28χρονη μέσος, με πολυετή παρουσία στην Α Εθνική γυναικών, παραστάσεις από το Champions League και συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας, ετοιμάζεται για την άνοδο με την «Ένωση» στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ποδοσφαίρου γυναικών. Η captain των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στο Sportal με αφορμή το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ για την έβδομη αγωνιστική των play offs της Stoiximan Super League.

Μπορεί η ΑΕΚ να πάρει το διπλό στη Λεωφόρο; Τι πρέπει να κάνει για να το καταφέρει;

«Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που έχει δυσκολέψει τόσο πολύ τη φετινή ΑΕΚ του Αλμέιδα. Τελευταία φορά που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό ήταν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό μέσα στην Αγια- Σοφιά και φάνηκε επηρεασμένη από τις αντεπιθέσεις για αυτό και έκανε άμυνα πιο πίσω σε μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη τακτικά όπως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκανε και πιο ενεργητική άμυνα στο συγκεκριμένο παιχνίδι πιέζοντας πιο ψηλά την ΑΕΚ.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και να παίξει το παιχνίδι της ειδικά τώρα που πάλι έχει ανεβάσει την έντασή της. Πιστεύω οποίος καταφέρει να αναιρέσει τα περισσότερα προτερήματα του αντιπάλου θα καταφέρει να κερδίσει και το ματς. Παίζουν οι δυο καλύτερες ομάδες της φετινής σεζόν σήμερα! Εύχομαι να δούμε ένα παρά πολύ ωραίο παιχνίδι με έντονο ρυθμό. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μου και ξεχωριστά στον φίλο μου τον Φώτη Ιωαννίδη».

Πώς είδες έως τώρα να εξελίσσεται το πρωτάθλημα;

«Χρόνια έχουμε να δούμε τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έχουμε φθάσει λίγες μέρες πριν το φινάλε και δεν έχει αναδειχθεί ήδη κάποια ομάδα πρωταθλήτρια. Έχει παρά πολύ ενδιαφέρον και παρόλο που φθάνουμε στο τέλος έχει ακόμα κι αλλά ματς και δεν είναι τίποτα σίγουρο από θέμα βαθμών. Αυτό που παρατήρησα στην ομάδα μου ήταν μια διαρκή αξιόλογη πορεία με μια μικρή πτώση της έντασης, κάπου από τις αρχές Φλεβάρη, την οποία όμως δείχνει η ΑΕΚ να έχει ανακτήσει πάλι κι ίσως μπαίνοντας στην τελική ευθεία σε μεγαλύτερο ακόμα βαθμό».

Είναι η ΑΕΚ ικανή να φθάσει στην κατάκτηση του νταμπλ;

«Φυσικά και μπορεί να φτάσει στη κατάκτηση του νταμπλ η ΑΕΚ φέτος! Δείχνει πως θέλει και τους δύο τίτλους έχοντας φτιάξει μια ομάδα αγαπημένη που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και σε υψηλή ένταση στα περισσότερα λεπτά ενός αγώνα».

Η έδρα επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές κι αν ναι σε τι επίπεδο;

«Για το θέμα της έδρας έχω να δώσω πολύ τρανταχτό παράδειγμα την εικόνα της ΑΕΚ από την είσοδό της στην Αγια-Σοφιά κι έπειτα. Έχει πλέον διαλευκανθεί τι σημαίνει η έδρα και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του 12ου παίκτη. Έχει μεγάλη στήριξη από τον φίλαθλο κόσμο της η ΑΕΚ, ο οποίος δικαιολογημένα έχει αναπτερωθεί. Φυσικά όμως θέλει προσοχή και συγκέντρωση γιατί πολύ δυνατή έδρα και με ένθερμο κόσμο έχει και η ομάδα του Παναθηναϊκού».

Το VAR θεωρείς ότι έχει βοηθήσει στη βελτίωση του ποδοσφαίρου ή όχι;

«Φυσικά και έχει βοηθήσει εφόσον αποσκοπεί στην βελτίωση της ακρίβειας των αποφάσεων του διαιτητή με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Βέβαια ακόμα λάθη γίνονται και θα γίνονται πιστεύω, γιατί είναι απίθανο να μηδενιστεί το ποσοστό ανθρώπινου λάθους, απλά πλέον είναι πολύ μικρό».

Διαβάστε περισσότερα

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ έχασε δικό της Πρωτάθλημα, με δικά της λάθη - Αυτό είναι ευθύνη για το καλοκαίρι» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X