Η ΑΕΚ Κυπελλούχος Ελλάδας, το σπάσιμο των «πέτρινων» χρόνων κόντρα στον Ατρόμητο το 2011! (VIDEO)

Η ΑΕΚ Κυπελλούχος Ελλάδας, το σπάσιμο των «πέτρινων» χρόνων κόντρα στον Ατρόμητο το 2011! (VIDEO)

Το 11ο Κύπελλο της ΑΕΚ που είναι και ο προτελευταίος τίτλος της μέχρι σήμερα στη διοργάνωση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησε η ΑΕΚ στις 30/4/2011 ήταν ο πρώτος της τίτλος μετά από εννέα χρόνια και συγκεκριμένα από το Κύπελλο του 2002.

Για να φτάσει σε αυτή την επιτυχία, έπρεπε να επιτύχει δύο μεγάλες προκρίσεις στα προημιτελικά (επί του Παναθηναϊκού με το απίθανο γκολ του Ισπανού Μίτσελ με ένα φάουλ από περίπου 50 μέτρα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων) και επί του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά με την κεφαλιά του Τραϊανού Δέλλα στη «ζούγκλα» της Τούμπας.

Μετά από όλα αυτά, ο Ατρόμητος στον τελικό φάνταζε πολύ χαμηλό εμπόδιο κι εκεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος αξιώθηκε να πανηγυρίσει τον ένα και μοναδικό τίτλο της καριέρας του στα 36 του! Επίσης, το Κύπελλο του 2011 ήταν ο μοναδικός τίτλος με την ΑΕΚ και για κάποιους άλλους σημαντικούς ποδοσφαιριστές της, όπως ήταν ο Νάτσο Σκόκο και ο Ισμαέλ Μπλάνκο.

Ο Σκόκο ήταν αυτός που στο 28’ έκανε τη σέντρα, από την οποία ο Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, όμως λίγο αργότερα ο Αργεντινός έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με θλάση. Στη θέση του μπήκε ο Μαροκινός, δανεικός από τη Μάλαγα, Ναμπίλ Μπαχά και στο 78’ σημείωσε το 2-0, πριν έρθει ο Παντελής Καφές να κλείσει το σκορ με πλασέ στο 85′.

Αυτό το Κύπελλο κατακτήθηκε επί προεδρίας Σταύρου Αδαμίδη, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο σε εκείνη την πρώτη θητεία του από το φθινόπωρο του 2010 μέχρι αυτό του 2011. Θα ακολουθούσαν άλλες τρεις θητείες μέσα στην τετραετία 2017-2020, με κορυφαία στιγμή το πρωτάθλημα του 2018.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Ντιόπ, Μάκος, Λαγός, Μπλάνκο (70’ Καφές) Σκόκο (33’ Μπαχά) Λυμπερόπουλος.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X