Είναι καλύτερη, δεν θα είναι μόνη ούτε απόψε και το ποδόσφαιρο της το χρωστάει

Είναι καλύτερη, δεν θα είναι μόνη ούτε απόψε και το ποδόσφαιρο της το χρωστάει
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την μεγάλη αποψινή μάχη με τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έφτασε λοιπόν η πιο μεγάλη ώρα για την φετινή ΟΜΑΔΑΡΑ της ΑΕΚ.

Για την ΟΜΑΔΑΡΑ του Ματίας Αλμέιδα. Όποιος άνθρωπος είναι νορμάλ στα μυαλά του και δεν είναι τέρμα άμπαλος, είχε αντιληφθεί από τον πρώτο κιόλας γύρο του φετινού πρωταθλήματος πως μακράν την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, την παίζει σε σταθερή βάση η ΑΕΚ. Κι εμείς το βλέπαμε και το επισημαίναμε εδώ, ακόμα και όταν η «Ένωση» ήταν αδίκως στο -8 από την κορυφή.

Το -6 είχε διαμορφωθεί από την 4η αγωνιστική, αφενός επειδή η ΑΕΚ δεν είχε στρώσει στο 100% χάνοντας από τον Βόλο σε ματς που αν είχε προλάβει να μπει στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα το είχε πάρει εύκολα και αφετέρου λόγω της σφαγιαστικής διαιτησίας στη Λεωφόρο. Ακόμα και τότε όμως, σε εκείνο το πρώτο χρονικό διάστημα της σεζόν, όπου δεν είχαν ολοκληρωθεί και οι μεταγραφές, βλέπαμε στην ομάδα στοιχεία που μας έκαναν, όχι απλά να αισιοδοξούμε, αλλά να είμαστε σίγουροι ότι φέτος θα είναι η χρονιά της.

Ναι, οπαδοί είμαστε και δεν το παίξαμε ποτέ αντικειμενικοί, ούτε και θα θέλαμε να είμαστε, αν κρίνουμε από τους δήθεν αντικειμενικούς. Αλλά και μπάλα βλέπουμε, και όταν η ΑΕΚ δεν είναι αυτή που πρέπει, το αναγνωρίζουμε και το καταγράφουμε. Κι αυτό κάναμε και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, όπου η ΑΕΚ δεν ήταν… ΑΕΚ.

Καλύτερη και πρώτη σε όλα από την 5η αγωνιστική και μετά

Από την 5η αγωνιστική, λοιπόν, και μετά, το νερό μπήκε στο αυλάκι. Με την ΑΕΚ να κυνηγάει μεν τον Παναθηναϊκό που έκανε (βαθμολογικά μόνο) εκπληκτικό πρώτο γύρο, αλλά να παίζει μπαλάρα, να είναι κυριαρχική, να είναι πρώτη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες που αφορούν στο ποδόσφαιρο.

Από το επιβλητικό πέρασμα στο Αγρίνιο, την «τεσσάρα» εγκαινίων στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» επί του Ιωνικού, την εμφατική νίκη και εμφάνιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τη νίκη επί του Ατρόμητου, το άνετο «διπλό» στην «κιτρινόμαυρη» Λιβαδειά, την πανεύκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, την άδικη ισοπαλία στην Τρίπολη όπου ο Φωτιάς δεν απέβαλλε εκείνον τον «εγκληματία» που τσάκισε το πόδι του Ελίασον. Tην «τριάρα» επί του ΟΦΗ, τη σπουδαία εμφάνιση στο Φάληρο όπου απλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα και δεν δόθηκε πέναλτι στο τέλος από τον Πασχαλάκη πάνω στον Μάνταλο (και μια κόκκινη νωρίτερα για καρατιά στο πρόσωπο του Φαν Βεερτ), την «τριάρα» επί της Λαμίας στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου (ως επανάληψη εκείνης στον πρώτο γύρο), το 0-4 στο «κιτρινόμαυρο» Πανθεσσαλικό επί του Βόλου.

Tη δίκαιη ήττα με 2-1 στα Γιάννενα στο μοναδικό ματς που η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε σταθεί στο ύψος της, τη νίκη επί του ΠΑΟ στα Φιλαδέλφεια με 1-0, που αν γινόταν το 2-0 με το πέναλτι του Λιβάι απόψε θα είχε η ΑΕΚ και την ισοπαλία με το μέρος της, την «τεσσάρα» επί του Παναιτωλικού, την απόδραση με Τσούμπερ από τα δρεπάνια της Νίκαιας, την εύκολη «τριάρα» επί του Άρη, την «τριάρα» στον Λεβαδειακό, την ήττα στην Τούμπα χωρίς να ήταν χειρότερη του ΠΑΟΚ και με διαιτητική αδικία ξανά σε εκτός έδρας ντέρμπι (όπως είχε γίνει σε Λεωφόρο και Φάληρο), τη νίκη επί του Αστέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, το επιβλητικό «διπλό» με 0-3 στο Ηράκλειο, τη νίκη με 0-1 αντί για 0-4 στο Περιστέρι.

Σε όλη αυτή την πορεία, η ΑΕΚ ήταν από κυριαρχική έως και ισοπεδωτική, ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Υποδέχτηκε τον ΟΣΦΠ στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, όπου μπορούσε να τον είχε αποτελειώσει μια ώρα αρχύτερα, κι ενώ νωρίτερα του είχε ρίξει «τριάρα» με την δεύτερη ενδεκάδα για το Κύπελλο. Τον ισοπέδωσε αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο, στάθηκε αφελής όταν δέχτηκε γκολ και έκανε την πρώτη και την τελευταία της ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τους… τσάκισε κόντρα σε όλους και σε όλα, τους έκανε να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται

Και λόγω αυτής της ήττας, ξεκίνησαν τα play offs με άγχος και το 0-0 με τον ΠΑΟ, που έβαλε – βαθμολογικά τουλάχιστον – στο κόλπο του τίτλου και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Κι όλοι μαζί νόμιζαν ότι θα καταρρεύσει η ΑΕΚ. Αλλά η ΑΕΚ τους τσάκισε. Νίκη στην Τούμπα με κόντρα αισχρή διαιτησία και μεγάλη εμφάνιση, νίκη στον Βόλο, «τριάρα» επί του Άρη, θριαμβευτικό πέρασμα από το Φάληρο και… ταφόπλακα στα όνειρα του Ολυμπιακού, «τεσσάρα» επί του ΠΑΟΚ.

Κι ενώ η ΑΕΚ έχει διαλύσει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι τους, θέλει απόψε στη Λεωφόρο ξανά μόνο τη νίκη κόντρα στην δεύτερη καλύτερη ομάδα της φετινής σεζόν, τη μοναδική που πραγματικά στα μεταξύ τους παιχνίδια, την έχει δυσκολέψει με την τακτική του προπονητή της. Έναν προπονητή, πραγματικά, άξιο σεβασμού για τη δουλειά του και την προσπάθειά του

Είναι ένα ντέρμπι πάντα το οποιοδήποτε με τον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως της κατάστασης των δύο ομάδων. Απόψε είναι συνάμα και ντέρμπι που κρίνει τίτλο για τον νικητή. Στην έδρα του ΠΑΟ και με «δική του» την ισοπαλία. Άρα δεν είναι εύκολο. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει πολλά φέτος. Κυρίως ότι στην καλή της μέρα, δεν… παίζεται.

Προφανώς δεν αρκεί για απόψε, μόνο η καλή μέρα. Θέλει μυαλό, συγκέντρωση, πάθος, τύχη, τα πάντα. Θέλει καλύτερα ποσοστά ευστοχίας από τα συνηθισμένα, αφού η ΑΕΚ δημιουργεί πάντα μεγάλες ευκαιρίες, αλλά μερικές φορές δεν είναι τόσο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Αν ήταν, θα είχε πάρει τον τίτλο πριν τα play offs.

Ο ΠΑΟ παίζει εντός, αλλά ο κόσμος της ΑΕΚ θα βάλει το «πρώτο γκολ»

Το ντέρμπι θα ξεκινήσει από νωρίς. Ο κόσμος στο Καστρί θα βάλει ξανά το «πρώτο γκολ». Και μετά υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να βάλουν το… δεύτερο. Η ΑΕΚ έχει όλα τα εχέγγυα. Θαρρώ ότι έχει μαζί της και το πεπρωμένο. Το πεπρωμένο της πρώτης σεζόν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πεπρωμένος της ομάδας που περιμέναμε χρόνια να δούμε. Το πεπρωμένος του «χρέους» από το 1996, από μια ΑΕΚ που θυμίζει τη φετινή.

Αλλά η ΑΕΚ έχει και κάτι άλλο. Το ποδόσφαιρο το ίδιο, της το χρωστάει φέτος. Όπως δίκαια την «τιμωρούσε» την προηγούμενη τετραετία, έτσι και φέτος της το χρωστάει ξεκάθαρα. Κι όχι μόνο επειδή είναι η καλύτερη ομάδα. Αλλά κι επειδή όσα έχει πετύχει, τα έχει πετύχει έχοντας απέναντί της, ένα βρώμικο και ύπουλο κατεστημένο, από ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα επικοινωνιακά κέντρα που προσπαθούν με ένα σωρό ψέματα να την σπιλώσουν. Μάταια βέβαια, αφού όσο ενωμένοι κι αγκαλιασμένοι κι αν είναι οι βασικοί ανταγωνιστές της σε διοικητικό επίπεδο, ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

Η ΑΕΚ είναι συσπειρωμένη, είναι μια γροθιά, είναι μια οικογένεια και ο κόσμος της ζει κάτι υπέροχο φέτος. Τον συνδυασμό της μαγείας στη Νέα Φιλαδέλφεια με την καύ.. που βγάζει η ομαδάρα του Αλμέιδα. Κι απόψε μπορεί να έρθει η κορύφωση! Και θα έρθει…

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X