Δεν ασχολούμαστε με την κουστωδία των αποτυχημένων γελωτοποιών

Δεν ασχολούμαστε με την κουστωδία των αποτυχημένων γελωτοποιών
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το που ακριβώς θα πρέπει να εστιάσει η ΑΕΚ στο ματς με την ομάδα της Τούμπας και έχει υστερόγραφο για τον τελικό…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά το θρίαμβο στο Φάληρο και τη μετατροπή της ομάδας του Πειραιά σε… κίνημα διαμαρτυρίας ανάλογο του Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη που θέλει να φέρει νέο νόμισμα με το σχέδιο «Δήμητρα» και αφού προηγουμένως πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον… στιχουργό Βαγγέλη Μαρινάκη που με όλα αυτά που έκανε πρόσφερε στον κόσμο της ΑΕΚ ένα ακόμα υπέροχο σύνθημα (σ. σ. μετά από αυτό της αναστροφής η Νέα Φιλαδέλφεια θα δονείτε με το «ρίξτε μπάλες οε οε οε»), είναι καιρός να εστιάσουμε στο μοναδικό παιχνίδι που έχει πραγματικά σημασία. Αυτό με την ομάδα της Τούμπας, η οποία έχει επιστρέψει στις… εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

Έχω ξαναγράψει πως εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν και η ΑΕΚ φέτος, όσους βαθμούς και αν «έχασε» στα δύσκολα, αυτοί που πραγματικά την «πληγώνουν» είναι αυτοί με το Βόλο στη Ριζούπολη και αυτοί με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Βεβαίως γκέλες έκαναν όλοι, πολύ απλά γιατί το φετινό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα, όσο και αν οι τύποι στο λιμάνι επιδιώκουν σε καθημερινή βάση να το κάνουν πιο τοξικό και από το δάγκωμα της «μαύρης χήρας». Αυτό λοιπόν που έχει πραγματικά σημασία, είναι να εστιάσουμε όλοι στο ματς με την ομάδα που το 1926 οι εφημερίδες της πόλης της Θεσσαλονίκης την ήξεραν και την ανέφεραν ως Π.Ο.Κ. (και κάποιες άλλες ως Α.Ο.Κ.)!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένας… Παναθηναϊκός και κανένα ντέρμπι στη Λεωφόρο και από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω και ο Ματίας Αλμέιδα αυτό ξεκαθάρισε στους «κιτρινόμαυρους» στην προπόνηση της Τρίτης. Η επόμενη αγωνιστική είναι πολύ… μακριά. Ξημερώνει Τετάρτη, η Νέα Φιλαδέλφεια θα φορέσει και πάλι τα γιορτινά της και η ΑΕΚ έχει μία και μόνο δουλειά. Να κερδίσει τους τρεις βαθμούς, ώστε στη χειρότερη των περιπτώσεων να παραμείνει έστω και με συγκάτοικο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Πάοκ που στα πέντε τελευταία ματς έχει δεχθεί εννιά γκολ, έχει τρεις ήττες και μόλις μία νίκη, αν θέλει να διεκδικήσει την τρίτη θέση θα πρέπει να πάρει κάπου ένα αποτέλεσμα. Εδώ θα προσπαθήσει να το πάρει. Το ότι θα έχει απουσίες το ακούω βερεσέ. Άλλωστε και η ΑΕΚ έχει! Πως μπορεί να το καταφέρει; Με το μοναδικό τρόπο που έχει προσπαθήσει και το έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Κάνοντας το ματς ροντέο και με διαιτητική εύνοια όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζω ότι κάτι ανάλογο επιδίωξε να κάνει ο Ρουμάνος με τον σκούφο και στο πρώτο ματς στην «Αγιά-Σοφιά», όπου επιχείρησε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα με αυτά που έκανε, με την είσοδο στο γήπεδο και τις προκλήσεις του, με τους «μπράβους» να τον συνοδεύουν στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά με την ανοχή της διοίκησης της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Αυτά που έκανε στον πρώτο γύρο δεν τα έκανε πουθενά αλλού. Επίσης τους ψευτοτσαμπουκάδες που έκανε στο παιχνίδι του β’ γύρου στην Τούμπα και τα όσα είπε, δεν τα έκανε ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον Ολυμπιακό.

Για αυτό το λόγο λοιπόν ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ και ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στους αποτυχημένους γελωτοποιούς να κάνουν το ματς ροντέο. Η κουστωδία από τη Θεσσαλονίκη προσπαθεί να βρει μία σανίδα σωτηρίας. Δε θα τους τη δώσουμε εμείς. Η ΑΕΚ είναι πολύ ανώτερη ως ομάδα, θα έχει τη δύναμη της έδρας της και πρέπει να μιλήσει ΜΟΝΟ μέσα στο γήπεδο. Ο κόσμος πρέπει και θα τη στηρίξει χωρίς να δώσει την παραμικρή αφορμή και στο τέλος του ματς όλα θα είναι μία χαρά!

Πότε σκοράρει και πότε δέχεται γκολ η ΑΕΚ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αξίζει να εστιάσουμε σε ένα συγκεκριμένο τομέα. Η ΑΕΚ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 59 γκολ υπέρ και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 16 γκολ κατά (επί της ουσίας τη μεγάλη ζημιά της την έκανε εκείνο το πλασματικό 1-3 από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια). Ωστόσο έχει τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων στην κατηγορία (+43). Σε σχέση με τον αποψινό της αντίπαλο είναι στο +8 τόσο σε ότι αφορά τα υπέρ της τέρματα, όσο και τα εις βάρος της.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το πότε σκοράρει και πότε δέχεται γκολ η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αλήθεια πως δεν πετάνε φωτιές στο πρώτο μισάωρο, αλλά στην υπόλοιπη μία ώρα αγώνα είναι ασυγκράτητοι. Συγκεκριμένα στο διάστημα 0’-30’ έχουν σκοράρει 11 φορές, από το 31’ έως το 60’ έχουν σημειώσει 21 τέρματα και από το 61’ μέχρι τη λήξη του ματς έχουν βρει δίχτυα 27 φορές. Μάλιστα στο διάστημα 76’-90’ έχουν σκοράρει 16 φορές τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο τέταρτο αγώνα.

Από την άλλη το πιο… ευάλωτο χρονικό σημείο της ΑΕΚ είναι το δεύτερο μισάωρο. Από το 31’-60’ οι παίκτες του Δικεφάλου έχουν μαζέψει δέκα φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους (από αυτές οι έξι είναι στο διάστημα 31-45’). Στα άλλα δύο μισάωρο, η άμυνα της ΑΕΚ θυμίζει… μπετό. Συγκεκριμένα από την έναρξη κάθε αγώνα μέχρι το 30’ η Ένωση έχει δεχθεί μόλις τρία τέρματα, ενώ από το 61’ έως τη λήξη των αναμετρήσεων έχει παθητικό έξι γκολ.

Από την άλλη ο Πάοκ στο πρώτο μισάωρο έχει σκοράρει 25 φορές (12 στο πρώτο τέταρτο και 13 στο δεύτερο και μετά «σβήνει». Αμυντικά δύσκολα δέχεται γκολ στο πρώτο μισάωρο (μόλις δύο και αυτά στο διάστημα 0’-15’), αλλά μετά είναι ευάλωτος. Εκεί δε που θυμίζει… σουρωτήρι είναι στο τελευταίο μισάωρο όπου έχει δεχθεί 14 γκολ εκ των οποίων τα 10 (!) στο διάστημα (76’-90’) όπου η άμυνά του από σουρωτήρι μετατρέπεται σε χωνί…

ΥΓ: Για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, ο έτερος φιναλίστ έχει πουλήσει απίστευτο σανό! Και το πουλάει με τη σέσουλα (κυρίως) στον κόσμο του, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Βλέπετε θέλουν να τους πείσουν (μετά τις επισκέψεις που δέχθηκαν σπίτια τους) ότι επιθυμούν να γίνει τελικός με κόσμο, όταν έχουν αλλάξει ήδη τέσσερις φορές γνώμη!

Για αυτό έβαλαν τον Αντωνίου (ο οποίος είναι «πράσινων» φρονημάτων αλλά ανήκει στο μπλοκ τους) να πει ότι μπορεί να γίνει τελικός με 10.000 οπαδούς στο Πανθεσσαλικό! Το… άκουσε ο Αχιλλέας Μπέος (ο οποίος τους το είχε ξεκαθαρίσει μετά το 4-2 στην Τούμπα μεταξύ των δύο ομάδων ότι δε θα δώσει εισιτήρια) και έσπευσε να βγει στον Θωμαΐδη και να πει πως δεν πρόκειται να δώσει ούτε μία επιπλέον πρόσκληση πέραν των 400!

Η ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα δεν έχει πει κουβέντα! Θέλετε εξωτερικό; Πάμε όπου γουστάρετε! Θέλετε Κύπρο; Πάμε στην Κύπρο. Θέλετε Πανθεσσαλικό; Πάμε στο Πανθεσσαλικό! Ακόμα και με την ημερομηνία κάνουν παιχνίδια! Το πρωί έβγαζαν για τις 24 του μήνα, την ώρα που φώναζαν πως δεν πρέπει να τραβήξει η ιστορία και έκαναν και δηλώσεις και το βράδυ συναινούσαν για τις 19…

Δυστυχώς, έτσι όπως τα έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, η εκάστοτε Κυβέρνηση, η ΕΠΟ, η Αστυνομία, οι παράγοντες, οι κλάψες και οι μπαχαλάκηδες (όλοι ανεξαιρέτως), έχει χαθεί η μπάλα. Και ο τελικός αντί να είναι γιορτή για τον απλό κόσμο, θα γίνει για τους τύπους με τα πορτοφόλια. Τραγικό…

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X