Τι σημαίνει για την ΑΕΚ ο Σέρχιο και το δέσιμο του γκρουπ

Τι σημαίνει για την ΑΕΚ ο Σέρχιο και το δέσιμο του γκρουπ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης αφήνει τις ασχήμιες και γράφει για τις... ομορφιές της ομάδας του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μ’ αυτούς που κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες και που στήνουν ολόκληρους επικοινωνιακούς μηχανισμούς προκειμένου να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, δεν έχει και μεγάλο νόημα να ασχολείσαι. Αφενός γιατί αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ και αφετέρου και κυρίως διότι την πραγματικότητα μπορείς να την διαστρεβλώσεις όσο θες αλλά δεν μπορείς να την αλλάξεις. Και η πραγματικότητα είναι πως η ΑΕΚ είναι η καλύτερη, η πιο δουλεμένη, η πιο συμπαγή και η πιο αποφασισμένη ομάδα στην φετινή σεζόν. Τελεία, παύλα, παράγραφος.

Απλώς ένα πράγμα μόνο. Κάθε προσπάθεια για να κάνουν επικοινωνιακό θόρυβο και να σηκώσουν σκόνη, την βρίσκουν μπροστά τους. Σαν τους εκδικείται το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ούρλιαζαν στον ΠΑΟ για το χέρι του Άμραμπατ στην δική τους μικρή περιοχή και για την δεύτερη κάρτα που δεν δόθηκε, αμφισβητώντας ακόμα και τον σχετικό κανονισμό. Όταν όμως στην Τούμπα έγινε το χέρι του Κουρμπέλη, έψαχναν την ερμηνεία του ίδιου κανονισμού για να δικαιολογήσουν την κάρτα που πήγε περίπατο.

Πανηγύριζε ολόκληρος ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΟΣΦΠ που χάρη στην παρέμβαση του προέδρου επιβλήθηκε τελικά ο ελίτ διαιτητής στο Καραϊσκάκη και «χάλασε η σούπα για την ΑΕΚ». Όταν όμως η ΑΕΚ πήγε στο Φάληρο και τους ισοπέδωσε ποδοσφαιρικά, ξαφνικά ο ελίτ διαιτητής που «επιβλήθηκε», έγινε «Ιταλός σεφ» που μαγείρεψε τον ΟΣΦΠ και μάλιστα με οργανωμένο σχέδιο. Δηλαδή οργάνωσε σχέδιο εξόντωσης του ΟΣΦΠ, ο διαιτητής που «επέβαλαν» και πανηγύριζαν γι αυτό. Τελικά χωρίς «σαν», που έγραψα πιο πάνω. Σίγουρα το ποδόσφαιρο τους εκδικήθηκε. Μέχρι εδώ όμως με τις ασχήμιες. Υπάρχουν ομορφιές για να ασχοληθούμε.

Δεν θα μπω σε ανάλυση για το αγωνιστικό κομμάτι του ματς της Κυριακής. Το έκαναν εξαιρετικά συνάδελφοι, το έκανε με το μάτι του ειδικού εδώ στο enwsi.gr και ο Μπορμπόκης. Δεν έχω να προσθέσω απολύτως τίποτα. Θα ήθελα να μείνω μόνο σε μια εικόνα από το Φάληρο την Κυριακή, η οποία λέει πάρα για την φτιαξιά της φετινής ΑΕΚ κυρίως, αλλά και για το σημαίνει για την ομάδα ο αρχηγός της. Όταν έβαλε την γκολάρα του ο Γκατσίνοβιτς, έτρεξε και πήρε από τον πάγκο την φανέλα του Αραούχο. Δεν χρειάζεται καν να σημειώσω πως ήταν επιθυμία όλων να υπάρχει αυτή η φανέλα στον πάγκο. Είναι σχεδόν αυτονόητο.

Ο Γκατσίνοβιτς λοιπόν, πανηγύρισε το γκολ του, σηκώνοντας την φανέλα του Αραούχο. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο. Εννοώ την αφιέρωση ενός γκολ σ’ έναν τραυματία ποδοσφαιριστή της ομάδας. Έχει ξαναγίνει στην ΑΕΚ, έχει ξαναγίνει σ’ όλες τις ομάδες του κόσμου και μάλιστα άπειρες φορές. Μόνο που ο Γκατσίνοβιτς δεν έκανε μόνο αυτό. Δεν σήκωσε απλώς την φανέλα για να αφιερώσει το γκολ. Έσκυψε και φίλησε το όνομα του Αραούχο πάνω στην φανέλα. Ήταν στιγμή συγκλονιστική, που οφείλω να ομολογήσω πως δεν θυμάμαι να την έχω ξαναδεί ποτέ ξανά και πουθενά.

Τι σημαίνει όλο αυτό…

Σκεφτείτε το λίγο. Ο Γκατσίνοβιτς φίλησε το όνομα του Αραούχο στην φανέλα. Το να αφιερώσεις ένα γκολ σ’ έναν ποδοσφαιριστή που απουσιάζει λόγω σοβαρού είναι τραυματισμού είναι σύνηθες και μπορεί να γίνει ακόμα και τυπικά. Αλλά το να φιλήσεις το όνομα του πάνω στην φανέλα του, είναι κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο μεγάλο και σημαντικό. Και κυρίως απολύτως ενδεικτικό πρώτον για το σημαίνει για την ομάδα ο Σέρχιο. Δεν είναι ούτε απλώς ένας κομβικός παίκτης, που είναι, ούτε απλώς ο αρχηγός της ΑΕΚ, που επίσης είναι, ούτε καν μόνο αυτός που δίνει τα πάντα για την ομάδα. Είναι αυτός που όλοι θέλουν να τον έχουν δίπλα τους. Που τον χρειάζονται. Που τους δίνει δύναμη. Είναι αυτός που τον αγαπάνε και πιστέψτε με, δεν βρίσκεις εύκολα περιπτώσεις που οι ποδοσφαιριστές να αγαπάνε πραγματικά τον αρχηγό της ομάδας.

Φυσικά όλο αυτό δείχνει και το δέσιμο που υπάρχει στο φετινό γκρουπ. Το έχουμε πει και το έχουμε γράψει πολλές φορές, γιατί το έχουμε δει μπροστά μας να συμβαίνει. Αλλά σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνεται. Ο Αλμέιδα το δούλεψε αυτό από την πρώτη στιγμή που μπήκε μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Και ήξερε πολύ καλά πως εάν πετύχει, αν η ομάδα δεθεί, αν το γκρουπ γίνει μια γροθιά, αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά όπλα. Και πρώτα στον Αργεντινό τεχνικό θα πρέπει να πιστωθεί αυτό το δέσιμο. Μετά σ’ όσους συνέβαλαν σ’ αυτό, με πρώτο τον Αραούχο, που από την θέση του αρχηγού, ήταν από τις δυνατές συγκολλητικές ουσίες που θα μπορούσε να είχε στην διάθεση του ο Αλμέιδα.

Στην ΑΕΚ φέτος υπάρχει 100% το ένας για όλους και όλοι για έναν και πολύ περισσότερο όλοι για τον αρχηγό τους. Και πέρα από το τακτικό και από το αγωνιστικό κομμάτι, είναι πολύ βασικό συστατικό της συνταγής που έχει φέρει την ομάδα εως εδώ. Αλλά θα είναι ακόμα πιο βασικό συστατικό, τώρα που έρχονται τα κρίσιμα, που θα έρθει και η κούραση και η εξάντληση και που θα χρειαστεί όλο και περισσότερο το κουράγιο και η ψυχή. Όπως και αυτά που μπορεί να δώσει ο ένας για τον άλλον.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X