Για την ΑΕΚ, το προφανές της ανίερης συμμαχίας δείχνει και το μοναδικό δρόμο

Για την ΑΕΚ, το προφανές της ανίερης συμμαχίας δείχνει και το μοναδικό δρόμο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την θλιβερή αντίδραση του Ολυμπιακού όταν συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει πλέον το ματς από μία καταφανώς ανώτερη ομάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια ωραία ιδέα θα ήταν να τυπώσουν μπλουζάκια με σλόγκαν «πέταξα κι εγώ μπάλες μέσα στο γήπεδο», όμως σε ορισμένους ανθρώπους το χιούμορ δεν περισσεύει. Δεδομένα ωστόσο, περισσεύουν η εχθρότητα, η κακία και η τοξικότητα απέναντι σε οτιδήποτε είναι ποδοσφαιρικά υγιές μπροστά στα μάτια τους. Σε οτιδήποτε το οποίο προσβάλει τη δική τους μολυσματική θεωρία, σύμφωνα με την οποία «μόνο εμείς ή κανείς». Βέβαια, τελευταία, το μπιφτέκι έχει γυρίσει: «ή εμείς, ή οποιοσδήποτε άλλος πλην της ΑΕΚ».

Μετά το παιχνίδι στη Λεωφόρο που έμοιαζε με φιλικό -πέρα από τα δύο γκολ ευγενικών παροχών των Παπασταθόπουλου και Ελ Αραμπί, που ακούστηκε αλήθεια σε ντέρμπι τίτλου ΠΑΟ εναντίον ΟΣΦΠ, ο δεύτερος να μην έχει έστω μια κίτρινη κάρτα στο ματς;- προσωπικά δεν περιμένω κάτι διαφορετικό στον αγώνα του «Καραϊσκάκης». Άλλωστε φρόντισαν οι «επιστήμονες» ώστε να υπάρχει σημαντική πιθανότητα διεξαγωγής του «ντέρμπι» αυτού, κεκλεισμένων των θυρών. Με εντολή ή όχι, δεν το γνωρίζω, μπορώ όμως να φανταστώ. Θα βόλευε πάντως πολύ, να γίνει αυτό το -πολύ ορατό κατ’ εμέ- διπλό χωρίς κόσμο στις εξέδρες, ώστε να «πνιγούν» τυχόν αντιδράσεις.

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Για να τονίσω για πολλοστή φορά σε αυτό το πρωτάθλημα που ο Παναθηναϊκός παίρνει τα πέναλτι σαν τα στραγάλια μετά το ’90, πολλά εκ των οποίων άκρως αμφισβητούμενα, δεν έχει απλώς τη διαιτητική εύνοια με το μέρος του όπου τη χρειάζεται, αλλά και το χτύπημα στην πλάτη από τον ‘απαταιώνιο’ σύμμαχό του, ο οποίος στην παρούσα φάση κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συνδράμει. Πως το ανέλυσε η πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ;

«Ξεχνάτε όλα όσα σας έκαναν, διότι το να αγαπηθείτε σήμερα με τον αιώνιο δεύτερο εαυτό σας, είναι και ο μοναδικός τρόπος για να σηκώσετε κεφάλι, προτού το σκύψετε ξανά ώστε να γίνει ο σβέρκος σας και πάλι ΚΟΚΚΙΝΟΣ. Σε ποιους κουνάτε το δάχτυλο σήμερα; Σε εμάς που έχουμε πρωτοστατήσει ώστε κι εσείς να διεκδικείτε τον τίτλο;

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι είστε υποτελείς, διπρόσωποι, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε μπέσα και ειλικρίνεια. Μην μας προκαλείτε περισσότερο, μην μας εγκαλείτε επειδή έχουμε συμβάλλει ώστε να είστε ισότιμοι διεκδικητές, αντί να μας λέτε ευχαριστώ γι’ αυτό. Έχετε καθοδηγήσει ένα τσούρμο σφουγγοκωλάριους στον Τύπο προκειμένου να παπαγαλίζουν το παραμύθι σας, την ώρα που εσείς πουλάτε την ψυχή και τα ιδανικά σας στον Διάβολο για έναν τίτλο». Αυτό ακριβώς! Όλη η φετινή αλήθεια σε δύο παραγράφους.

Για την ΑΕΚ, το προφανές της ανίερης συμμαχίας δείχνει και το μοναδικό δρόμο

Μόνο η νίκη στη Λεωφόρο φέρνει τίτλο

Την ομάδα του Παναθηναϊκού, αυτή καθεαυτή μέσα στο γήπεδο, προσωπικά οφείλω να την παραδεχθώ. Όχι επειδή μου αρέσει το ποδόσφαιρό της, όμως έχει ένα συγκεκριμένο στυλ και αυτό ίσως να είναι και το μοναδικό που θα μπορούσε να υιοθετήσει ώστε να κάνει την αξιόλογη πορεία που διαγράφει. Θέλετε με τύχη, θέλετε με σπρώξιμο; Ναι, κατά περιπτώσεις ισχύει. Είναι όμως ένα σύνολο το οποίο χαρακτηρίζεται από σκληράδα, ενότητα και το φτωχότερο σε λύσεις ρόστερ από όλους τους διεκδικητές.

Τιμώ επίσης πολύ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, άνθρωπο που δουλεύει δίχως να λέει αρλούμπες ή να προκαλεί, προπονητή με αρχές και πολύ σωστή νοοτροπία, δεδομένα πρόσωπο που έχει δώσει ταυτότητα σε αυτήν την ομάδα. Ο περίγυρος και οι αυλικοί της διοίκησης, δεν είναι κάτι που με κάνει να τον υποτιμώ ή να τον αντιμετωπίζω ως αντίπαλο που δεν έχει αξία και ισχυρό πρόσωπο συνόλου που δύσκολα μπορείς να του επιβληθείς. Κι εδώ έρχεται η μεγαλύτερη φετινή πρόκληση για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα.

Ο ΠΑΟ είναι η ομάδα που κάνει την Ένωση να «κουμπώνεται» περισσότερο από ό,τι κόντρα σε κάθε άλλον αντίπαλό της φέτος. Διότι τακτικά είναι πολύ συμπαγής και στο γήπεδο βγάζει την καλώς εννοούμενη ποδοσφαιρική πονηριά του ευφυούς τεχνικού της. Απέναντί του έχω δει την ΑΕΚ να παίζει αρκετά συντηρητικά, να προσέχει τη λεπτομέρεια, να παίρνει λιγότερα ρίσκα. Νομίζω, ωστόσο, ότι ήρθε ο αγώνας που πρέπει να παίξει όπως κόντρα στον Ολυμπιακό χθες, όπως απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με στυλ επιβολής και κυριαρχίας. Διότι την ερχόμενη Κυριακή, κρίνεται ο τίτλος.

Υπάρχει ο ΠΑΟΚ βέβαια την Τετάρτη, αυτό δεν το λησμονώ. Με τη νίκη επί του ΟΣΦΠ, η ΑΕΚ κέρδισε απλά το δικαίωμα μιας γκέλας έως το τέλος των πλέι οφς, αρκεί ασφαλώς να επικρατήσει στη Λεωφόρο. Όμως η νίκη και κόντρα στην παρέα του Λουτσέσκου, που είναι με την πλάτη στον τοίχο διεκδικώντας πλέον την τρίτη θέση από τον Ολυμπιακό, είναι απαραίτητη ώστε να υπάρχει το μαξιλαράκι για μια απώλεια στο μέλλον. Αφού η Ένωση θα έχει πάρει το διπλό την ερχόμενη Κυριακή.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X