Γνωρίζουν πως…
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ που ξέρει τι πρέπει να κάνει στο Καραϊσκάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η φετινή ΑΕΚ έχει φτάσει μέχρι μακριά. Τόσο που δεν περίμενε κανείς.

Ούτε καν αυτοί που έφεραν τον Ματίας Αλμέιδα πέρυσι τον Μάη, αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Τα αποτελέσματα, η πορεία, η εικόνα είναι πολύ ευχάριστα. Η ΑΕΚ πήρε βαθιά ανάσα είναι η αλήθεια μέχρι τώρα. Έχει διανύσει μεγάλη απόσταση. Από μία απογοητευμένη ομάδα εκτός Ευρώπης, έγινε ομάδα που διεκδικεί νταμπλ!

Για το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη όλα αυτά είναι καλά και χρήσιμα, αλλά στο 90λεπτο απέναντι στον ΟΣΦΠ η ΑΕΚ θέλει νίκη. Οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, να κεφαλαιοποιήσει τη διαφορά της από τους αντιπάλους της η Ένωση, να της δώσει το ποδόσφαιρο… αυτό που δικαιούται με ότι έχει δείξει φέτος και δη στα ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ. Ήταν καλύτερη και στα 4 προηγούμενα ματς, ακόμη και σε αυτά που έχασε, αλλά το ποδόσφαιρο δεν της έδωσε παρά μόνο μία νίκη και μία ισοπαλία.

Η ΑΕΚ θα έχει το ματς δικό της, αν…

Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει πώς να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό. Αυτό δήλωσε. Αυτό θα πει και στους παίκτες του. Το πώς… Είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ σε επίπεδου πλάνο θα είναι όπως πρέπει στο Καραϊσκάκη. Η διαφορά που πρέπει να γίνει, είναι στο πως οι παίκτες θα εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο. Αν είναι αποτελεσματικοί και οι πρώτες ευκαιρίες γίνουν γκολ και σταματήσει το εφιαλτικό φαινόμενο με τις πολλές (μεγάλες) χαμένες ευκαιρίες, τότε η ΑΕΚ θα έχει το ματς στα χέρια της.

Και όταν η ΑΕΚ έχει τα ματς στα χέρια της, δύσκολα της γλιστρά. Ο Ολυμπιακός παίζει το τελευταίο του χαρτί μεν, αλλά βιολογικά δεν έχει τις δυνάμεις και τις λύσεις να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Μόνο αν η ΑΕΚ χάσει μόνο της, μπορεί να κερδίσει ο ΟΣΦΠ. Όπως έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια στο 1-3. Εκεί που χάθηκαν τα… πάντα για την ομάδα του Αλμέιδα.

Γνωρίζουν πως…

Με τον Αραούχο εκτός, θεωρώ ότι ο Τσούμπερ είναι μονόδρομος για την θέση πίσω από τον φορ, με τον Πινέδα αριστερά και τους δύο χαφ (Σιμάνσκι-Γιόνσον) να υψώνουν… τοίχος μπροστά από την άμυνα. Δεξιά θεωρώ ότι η ταχύτητα του Ελίασον και το πώς φέρνει την μπάλα στην περιοχή, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και επίσης για ακόμη μία φορά ο πάγκος μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ πολλά στο β’ ημίχρονο. Με παίκτες όπως ο Μάνταλος, ο Γκατσίνοβιτς, ο Άμραμπατ, ο Φερνάντες και ο Φαν Βέερτ, ο Αλμέιδα πολλά μπορεί να αλλάξει στην εξέλιξη του ντέρμπι.

Ο κόσμος το μεσημέρι θα είναι στο ξενοδοχείο. Θα συνοδεύσει την ομάδα μέχρι το Φάληρο. Θα δείξει στους παίκτες και στον κόουτς τι θέλει, τι περιμένει, τι πρέπει να γίνει. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι στα… ίσια, ελπίζουμε και ευχόμαστε.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X