Η ΑΕΚ μάχεται κόντρα σε αντιπάλους, που όλοι τους έχουν ως πρώτο τους μέλημα να μην το πάρει η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ μάχεται κόντρα σε αντιπάλους, που όλοι τους έχουν ως πρώτο τους μέλημα να μην το πάρει η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για όλες τις μάχες που δίνει η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν μια πικρή μέρα η Τετάρτη για την ΑΕΚ. Με έναν αποκλεισμό στο μπάσκετ με κάτω τα χέρια στην Ιερουσαλήμ. Έναν αποκλεισμό που αποδείχτηκε ότι είχε έρθει από το δεύτερο ματς στα Άνω Λιόσια κι ας είχε νικήσει σε εκείνο η «Ένωση». Η εξοντωτική τιμωρία που ακολούθησε, δεν θα γινόταν να μην παίξει το ρόλο της σε όλο τον «οργανισμό» της ομάδας, που λύγισε πριν καν ξεκινήσει η τρίτη μάχη με την Χάποελ.

Η μπασκετική ομάδα ωστόσο και όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως αυτά που είναι μπροστά μας, για να αναλυθούν και να σχολιαστούν, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε κάποια πράγματα, τα οποία ομολογώ ότι δεν είχα το χρόνο για να το κάνω μέχρι σήμερα. Κι επειδή πάντα θεωρώ ανεύθυνο να καταγράφω άποψη δίχως να έχω μια καλή επίγνωση μιας κατάστασης, θα το κάνω αναλυτικά, αφού πληροφορηθώ κάποια πράγματα.

Είναι εκ προοιμίου πάντως, μια πολύ δύσκολη άσκηση για την ΑΕΚ στο μπάσκετ, το να μάχεται μόνιμα σε ένα περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού που έχει περιέλθει το συγκεκριμένο άθλημα, εδώ και χρόνια. Το δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο και τα όσα έγιναν στο εντός έδρας παιχνίδι με την Χάποελ και την τιμωρία που ακολούθησε. Δεν είναι όμως η πρώτη μεγάλη δυσκολία, που έχει αντιμετωπίσει ο Μάκης Αγγελόπουλος, όλα αυτά τα χρόνια μετά.

Τα κορίτσια ΜΠΟΡΟΥΝ το Σάββατο να κάνουν το «1-1»

Πικρή ήταν η ήττα και για τα κορίτσια μας στο βόλεϊ, που έχουν όμως το Σάββατο στην έδρα του ΠΑΟ, τη μοναδική μα συνάμα και τελευταία ευκαιρία, για να ξαναγίνουν φαβορί για την πρόκριση στον τελικό και κατ’ επέκταση για την κατάκτηση του τίτλου. Και ήταν πικρή η ήττα, επειδή δεν είδαμε την ΑΕΚ που ξέραμε, όχι επειδή έχασε μια μάχη.

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα, που όσοι το παρακολουθούν, έχουν καταλάβει ότι έχει τεράστιο ενδιαφέρον και που το διεκδικούν τέσσερις εξίσου δυνατές ομάδες. Οπότε σε κάθε μεταξύ τους ντέρμπι, όλα είναι πιθανά. Ως εκ τούτου, το θέμα είναι τώρα η ΑΕΚ να γύρισε χθες κιόλας το… τσιπάκι και να παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες, το Σάββατο στο Κλειστό του Αγίου Θωμά. Κι αυτό εκτιμώ ότι θα γίνει κόντρα σε έναν ισάξιο αντίπαλο.

Και κάτι ακόμα. Συγκλονιστική η ατμόσφαιρα και άψογη η συμπεριφορά του κόσμου στο «Απόστολος Κόντος» για μια ακόμα φορά. Ήταν για πολλοστή φορά ο «7ος παίκτης» αυτής της ομάδας, με τη διαφορά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και ο… καλύτερος.

Το πώς αντιμετωπίζεται, φανερώνει και τη δυναμική της

Προφανώς και το μυαλό όλων είναι στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Κυριακής στο Φάληρο. Στην πρώτη από τις επτά μάχες που έχει να δώσει η ΑΕΚ για την κατάκτηση του φετινού νταμπλ.
Έχει πολλή μεγάλη σημασία ότι η ομάδα είναι πλήρως συνειδητοποιημένη για το τι διακυβεύεται στο κάθε «επόμενο ματς». Και ότι έχει κι ένα περιβάλλον, που κρατάει την ομάδα στην… τσίτα, με τη σωστή πνευματική διαχείριση, πέρα φυσικά από την αγωνιστική προετοιμασία που γίνεται από τον Αλμέιδα και τους συνεργάτες του.

Μην το θεωρείτε αυτονόητο γιατί δεν είναι. Ούτε απλό είναι σε τόσο δύσκολες συνθήκες, με τη δεδομένη διαχείριση της πίεσης, αλλά και τον επικοινωνιακό πόλεμο που γίνεται εναντίον της ΑΕΚ. Το έγραψα και στην «ΩΡΑ», θέλω να το επαναλάβω και εδώ.

Στα play off, η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει ανταγωνιστές, που έχουν μια κοινή επιθυμία. Να μην πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ! Το έχει αντιληφθεί πλέον και ο πιο… αμφισβητίας ή γκρινιάρης οπαδός της, αλλά το έχουν αντιληφθεί και πολλοί οπαδοί των ανταγωνιστών της.

Το πώς αντιμετωπίζεται η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, φανερώνει τη δυναμική της, μα και το ποια ομάδα τρέμουν οι ανταγωνιστές της. Όχι μόνο για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και για τις επόμενες σεζόν. Πίσω από κάθε είδους γραφικότητα και κάθε μορφής επικοινωνιακό πόλεμο, υπάρχει ο φόβος για την ακόμα πιο δυνατή ΑΕΚ που έρχεται.

Γιατί, αν η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει κάνει μέσα σε δέκα μήνες, ποδοσφαιρικά άλματα εξέλιξης, έχοντας μόλις μπει στο νέο της γήπεδο και δίχως το παραμικρό έσοδο αφού δεν έπαιξε Ευρώπη, τι θα μπορεί να πετύχει από τη νέα σεζόν, με περισσότερα έσοδα και από τη γηπεδάρα της και από τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση; Και προσέξτε. Με στρωμένη ομάδα, που δεν θα χρειάζεται δέκα μεταγραφές το καλοκαίρι, που θα κάνει ύστερα από χρόνια προετοιμασία με το υλικό που θα παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα και επιτέλους με το προπονητικό τιμ που έψαχνε επί χρόνια.

Το νταμπλ θα τους προκαλέσει και πόνο, αλλά και μεγάλα ζόρια

Ε, αν αυτή η ομάδα με τα εχέγγυα και την προοπτική που έχει για το μέλλον, κατακτήσει και το νταμπλ και απογειωθεί και ψυχολογικά, καταλαβαίνετε τι πόνο αλλά και τι ζόρια θα προκαλέσει στους «άλλους». Γι’ αυτό και παλεύουν με νύχια και με δόντια, να ξαναφέρουν το ποδόσφαιρο στα δικά τους μέτρα και στα δικά τους «θέλω». Να μην παίζεται, τουλάχιστον, με ίσους όρους, ρε παιδί μου!

Οπωσδήποτε όλα αυτά δεν απασχολούν κανέναν στην ΑΕΚ, την ώρα που φουντώνει ο «πόλεμος». Αλλά να είστε σίγουροι ότι όλοι οι «απέναντι» τα βλέπουν, τους απασχολούν και για το λόγο αυτό πολεμούν λυσσαλέα την ΑΕΚ.

Μπροστά μας όμως, υπάρχει μόνο το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε μια αγωνιστική που εκτιμώ ότι και ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολη αποστολή στην Τούμπα. Αυτό θέλω να πιστεύω δηλαδή. Κακά τα ψέματα, το πρόγραμμα «μιλάει» από μόνο του στη συνέχεια και δείχνει στην ΑΕΚ ότι πρέπει να νικήσει την Κυριακή, παίζοντας μάλιστα και μια ώρα αργότερα σε σχέση με τους «πράσινους».

Βασικά η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σε όλα τα επίπεδα, ίσως και να επιτάσσει η ΑΕΚ να τους νικήσει όλους, αλλά θέλοντας και μη, θα πορευτούμε κι εμείς με τη μέθοδο Αλμέιδα. Παιχνίδι με παιχνίδι. Στο κάτω κάτω της γραφής, η πιο δύσκολη έδρα για την «Ένωση», ούτως ή άλλως είναι το «Γ. Καραϊσκάκης». Κι αν περάσει από εκεί, τελειώνει οριστικά και τον Ολυμπιακό από τη μάχη του τίτλου, όπως είχε τελειώσει και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και μετά… παίρνει σειρά ο επόμενος! Προχωράμε…

Υ.Γ.: Στην ΑΕΚ φέτος, υπάρχουν οι μηχανισμοί εκείνοι για να απορροφούν τους κραδασμούς, προκειμένου η ομάδα να προετοιμάζεται όπως πρέπει για κάθε «τελικό» που έχει μπροστά της. Δεν ξεπεράστηκαν τυχαία μέσα στη σεζόν, τα πλείστα όσα σοβαρά προβλήματα απουσιών, όπως ήταν του Ελίασον, του Γκατσίνοβιτς, του Μοχαμάντι, του Τσούμπερ, του Λιβάι. Και τώρα θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και με τον αρχηγό της ομάδας, τον Σέρχιο Αραούχο. Κι αυτό θα γίνει…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X