Μια χρονιά υπέρβασης τελείωσε με τον πιο άδοξο τρόπο για την ΑΕΚ

Εικόνες από το Χάποελ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ, τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα και την πετυχημένη Ευρωπαϊκή χρονιά της ομάδας.

Η ΑΕΚ γνώρισε την συντριβή από την Χαποέλ στην Ιερουσαλήμ σε έναν αγώνα που δεν έχει να πει κάποιος πολλά για το τι συνέβη στο παρκέ, αλλά με πολύ παρασκήνιο για όσα έγιναν όλες αυτές τις μέρες που ακολούθησαν τον αγώνα στα Λιόσια.

Τα μηνύματα ήταν εκεί

Το προηγούμενο μπλογκ είχε τίτλο «Χρέος των παικτών της ΑΕΚ να εμφανιστούν πανέτοιμοι και χρέος της διοίκησης να μην πάει η ομάδα ως πρόβατο επί σφαγή». Δεν είχα ούτε μαντικές ικανότητες, ούτε κάποια άλλο χάρισμα, απλά έβλεπα όλα αυτά που γινόντουσαν και πόσο ψηλά είχαν σηκώσει το θέμα οι άνθρωποι της Χαποέλ. Από τις δυσκολίες για να βρουν ένα ξενοδοχείο να μείνουν, μέχρι και την ένταση που προκαλούσαν τα ποσταρίσματα από τον επίσημο λογαριασμό της Χαποέλ, που μιλούσε για πύλες της Κολάσεως και λοιπά γραφικά πράγματα.

Για να μην ξεχνιόμαστε, όλα αυτά έγιναν εξαιτίας μερικών ανεγκέφαλων που πήραν στο λαιμό τους όλη την ΑΕΚ και παραλίγο να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες. Τα μηνύματα πριν ακόμα φτάσει η ΑΕΚ εκεί, ήταν πολύ ανησυχητικά και βέβαια επιβεβαιώθηκαν κατά την διαμονή της. Το πυροτεχνήματα και τα βαρελότα μέσα στην νύχτα που διέκοψαν τον ύπνο και την ξεκούραση των παικτών, σίγουρα μπορεί να είναι μια απάντηση για την έλλειψη ενέργειας που είχαν οι παίκτες στον αγώνα.

Από εκεί και πέρα όμως, όταν την προηγούμενη μέρα του αγώνα βγαίνουν ρεπορτάζ από Ισραηλινούς συναδέλφους, ότι το ΒCL έχει πάει να επιβλέψει το γήπεδο και τους χώρους γιατί αν περάσουν την ΑΕΚ, θα διοργανώσουν εκεί το Φάιναλ-4, τότε καταλαβαίνεις ότι και μια πιθανότητα να υπήρχε στο εκατομμύριο, χάθηκε και αυτή. Οι ιθύνοντες της ομάδας του Ισραήλ μια χαρά το έπαιξαν το επικοινωνιακό τους παιχνίδι και δημιούργησαν τέτοιο κλίμα που ο αγώνας είχε χαθεί πριν καν αρχίσει.

Δεν ήταν ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του αγώνα

Πηγαίνοντας στο αγωνιστικό κομμάτι, αν ένα πράγμα θα έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ για να μπορέσει να διεκδικήσει την νίκη, αυτό θα ήταν να μείνει απόλυτα συγκεντρωμένη στο πλάνο. Μετά από αυτό, να μπορέσει να ματσάρει την ενέργεια και την ένταση που θα έβγαζαν οι παίκτες της Χαποέλ, παίρνοντας την ώθηση που θα του έδινε η εξέδρα, για να μην βλέπαμε πάλι ένα δεκάλεπτο του 26-6 όπως στον πρώτο αγώνα. Τελικά η εικόνα της πρώτης περιόδου που ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν, μεταφέρθηκε σε όλον τον αγώνα, καθώς η ΑΕΚ δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική ούτε για 5 λεπτά.

Δεν ξέρω πόσο και σε ποιο βαθμό έχουν επηρεαστεί οι παίκτες από όλα αυτά που συνέβησαν όσο βρίσκονταν εκεί, αλλά στο παρκέ δεν είχαν καμία σχέση ούτε με τον πρώτο αγώνα και σίγουρα ούτε με τον δεύτερο που κέρδισαν κατά κράτος της Χαποέλ. Υπάρχουν μαρτυρίες για ακραία φαινόμενα στο γήπεδο, οπότε δεν θα μπω στην διαδικασία να μιλήσω για το τι έγινε λάθος και τι όχι.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν ήταν συγκεντρωμένοι στον αγώνα, δεν είχαν ενέργεια, δεν είχαν πάθος, δεν κέρδισαν ούτε μία 50-50 μονομαχία και οι αντίστοιχοι της Χαποέλ, έδειχναν με την γλώσσα του σώματος τους ότι το ήθελαν περισσότερο. Βέβαια, όταν τα έχεις όλα υπέρ σου, είναι λογικό να παίζεις και με μεγαλύτερη άνεση και ενθουσιασμό, αλλά είπαμε, δεν ήμασταν εκεί και δεν ξέρουμε σε τι βαθμό επηρέασαν όλα αυτά την ομάδα.

Μια χρονιά συνεχόμενων υπερβάσεων

Πολλές φορές λένε ότι η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει και για την ΑΕΚ αυτή ήταν πολύ άσχημη. Θα ήταν όμως πολύ άδικο να κρατήσουμε την τελευταία εμφάνιση για να θυμόμαστε μια χρονιά που η Ένωση έκανε συνεχείς υπερβάσεις και τρύπησε το ταβάνι της, κάνοντας μια πορεία που κανείς στο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί. Η ίδια η ομάδα μέσα από τα παιχνίδια της και τις μεγάλες νίκες που πέτυχε, κατάφερε να δημιουργήσει προσδοκίες στον κόσμο και έφτασε έναν αγώνα μακριά από το Φάιναλ-4.

Στην πορεία αυτή απέκλεισε ομάδες με υπερπολλαπλάσια μπάτζετ, με πολύ ποιότητα, χάρις στην δουλειά του προπονητή της και των παικτών και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Στα δικά μου τα μάτια έφτασε πολύ πιο μακριά από όσο μπορούσε και να δεν ήταν εκείνο το καταραμένο δεκάλεπτο στο πρώτο αγώνα θα μπορούσε να είχε πάρει την νίκη τότε και να μιλήσουμε αλλιώς τώρα. Όπως και να έχει, η σεζόν είναι πέρα για πέρα επιτυχημένη στην Ευρώπη, καθώς η ΑΕΚ επανήλθε στο προσκήνιο μετά από 2 χρόνια που είχε κάνει βήματα πίσω και πάνω σε αυτό θα πρέπει να χτίσει για την επόμενη σεζόν.

Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, καθώς το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη περιμένει και αν δεν θέλει η ΑΕΚ να πάει για διακοπές από τον Απρίλιο, θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμη για αυτές τις αναμετρήσεις.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X