Έστησαν «Ριζούπολη» για την ΑΕΚ στο Ισραήλ, αποκλεισμός (91-51) σε ματς ντροπή από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Έστησαν «Ριζούπολη» για την ΑΕΚ στο Ισραήλ, αποκλεισμός (91-51) σε ματς ντροπή από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ
Photo Credits: INTIME

FIBA να τους χαίρεσαι - Με συνθήκες ζούγκλας στην εξέδρα και με διαιτησία για γέλια, η ΑΕΚ οδηγήθηκε σε «σφαγή» σε ματς παρωδία

Η ΑΕΚ σε ατμόσφαιρα που θύμισε «Ριζούπολη», έχασε σε ματς-ντροπή με 91-51 από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και με 2-1 στη σειρά αποκλείστηκε από το Final 4 του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ συνετρίβη από την Χαποέλ Ιερουσαλήμ (91-51) και αποχαιρέτησε το όνειρο του Φάιναλ-4, σε έναν αγώνα που το τελευταίο πράγμα που μπορεί να σχολιάσει κάποιος είναι το μπάσκετ που παίχτηκε. Οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα θύμισαν ζούγκλα, με τους παίκτες να δέχονται βροχή αντικειμένων, τα τάιμ άουτ να γίνονται μέσα στο παρκέ και τους παίκτες να είναι εμφανώς επηρεασμένοι από αυτά που συνέβαιναν στις εξέδρες. Οι διαιτητές δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την αναμέτρηση, με αποτέλεσμα η Χαποέλ να εκμεταλλευτεί την ενέργεια και την ποιότητα της και να κερδίσει άνετα. Ο μόνος που πάλεψε για την ΑΕΚ ήταν ο Λεμάρ, που μπήκε από την αρχή στο πνεύμα του αγώνα, αλλά ήταν πολύ μόνος του. Έτσι η Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας τελείωσε στην Ιερουσαλήμ, με την ΑΕΚ να έχει κάνει αρκετές υπερβάσεις φέτος και να φτάνει ένα ματς μακριά από το Φάιναλ-4.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη Λεμάρ, Κόνιαρη, Μάιλς και Μίτσελ, ενώ ο Τζίγκιτς με τους Σμιθ, Ράντολφ, Κορνέλιους, Χάνκινς και Μέγερις. Η Χαποέλ χτύπησε τα μισμάτς στο καλάθι με την κοντή πεντάδα της ΑΕΚ, ενώ αμυντικά ήταν πολύ σκληρή με την Ένωση να μην μπορεί να σκοράρει (7-1). Ο Λεμάρ πέτυχε δύο σερί τρίποντα όμως δέχτηκε τα ίδια η Ένωση από τον Μέγερις (13-7) που δεν είναι και καλός σουτέρ. Η πίεση στην μπάλα ήταν τρομερή από την Χαποέλ, με τους παίκτες της ΑΕΚ να μην μπορούν να εκδηλώσουν ορθολογικές προσπάθειες και να δέχεται αμυντικά τρίποντα με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει νωρίς σε διψήφια επίπεδα (18-7).

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τρομερές δυσκολίες στην επίθεση, επιχειρούσε μόνο με τρίποντα να σκοράρει αφού είχε 1/10 δίποντα, ενώ αμυντικά δεχόταν πόντους με όλους τους τρόπους (26-12). Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, τα σουτ έβρισκαν σίδερο και η Χαποέλ είχε το ρυθμό του αγώνα σκοράροντας με άνεση (38-16). Με κάποια κερδισμένα φάουλ και βολές κατάφερε η ΑΕΚ να πετύχει κάποιους πόντους αλλά η διαφορά είχε ανοίξει πολύ με αποτέλεσμα η Χαποέλ να ολοκληρώσει ένα πολύ καλό ημίχρονο για εκείνη (43-22) και με την Ένωση να έχει συνολικά 5/27 εντός πεδιάς.

Η Ένωση προσπάθησε στο 3ο δεκάλεπτο να παίξει πιο δυνατή άμυνα και τα κατάφερε αρχικά, όμως το πρόβλημα της στην επίθεση συνεχιζόταν καθώς δεν μπορούσε βρει με τίποτα καλό σουτ, με αποτέλεσμα η διαφορά αντί να μικραίνει να μεγαλώνει με τον Ράντολφ να σκοράρει (51-29). Η Ένωση συνέχιζε να βάζει πόντους με το σταγονόμετρο και έτσι δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ ούτε στο 3ο δεκάλεπτο (59-36).

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με δύο τρίποντα για την Χάποελ από τον Κάρινγκτον με την διαφορά να αγγίζει τους 30 πόντους για να πετύχει καλάθι ο Μίτσελ (65-38). Το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά με την να προσπαθεί να μειώσει όμως δεν μπόρεσε να γλιτώσει την βαριά ήττα (91-51).

Χαποέλ Ιερουσαλήμ-ΑΕΚ : 91-51

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Δεκάλεπτα: 18-7, 43-22, 59-36, 91-51

Χαποέλ (Τζίγκιτς): Κάρινγκτον 15, Ράντολφ 25, Σμιθ 7, Μέγερις 8, Σέγκεφ 3, Μπράουν 5, Βενέ 15, Μπλέιζερ, Γιακόφ 2, Χάνκινς 8, Λέβι, Κορνέλιους 3.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Λεμάρ 21, Κόνιαρης , Ξανθόπουλος ,Πετρόπουλος, Φλιώνης 4, Οριόλα 2, Γιάνκοβιτς 11, Μάιλς , Γόντικας ,  Μάντσεν , Παπαδάκης , Μίτσελ 7, Γουίλιαμς 6.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X