Οι συνέπειες της τιμωρίας της ΑΕΚ από την FIBA για την επόμενη σεζόν

Οι συνέπειες της τιμωρίας της ΑΕΚ από την FIBA για την επόμενη σεζόν
Photo Credits: INTIME

Η τιμωρία της ΑΕΚ δημιουργεί προβλήματα για την νέα σεζόν .

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο αρμόδιος δικαστής της FIBA, τιμώρησε με μια εξοντωτική ποινή την ΑΕΚ για όσα έγιναν στον εντός έδρας αγώνα με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Πέρα από το χρηματικό πρόστιμο των 50 χιλιάδων που κληθεί να πληρώσει η ΚΑΕ, όλη την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στους Ευρωπαϊκούς αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Μπορεί να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς υπήρξαν και σκέψεις για αποβολή ενός έτους, αλλά και πάλι είναι μια ποινή που μπορεί να φέρει την ΑΕΚ κοντά στην οικονομική καταστροφή. Είναι πολλοί οι λόγοι που πλέον η Ένωση δεν θα προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο στον οποιονδήποτε, είτε αυτός λέγεται φίλαθλος, είτε διαφημιστής.

Καταρχάς να πάρουμε αρχικά το αγωνιστικό κομμάτι. Η ΑΕΚ θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όπως και φέτος. Ο πρώτος γύρος έχει τρεις εντός έδρας αγώνες, αν δεν βγει πρώτη, υπάρχουν play-in με πλεονέκτημα/μειονέκτημα έδρας ανάλογα την θέση και μετά δεύτερος όμιλος με τρεις εντός έδρας αγώνες. Όλες αυτές τις αναμετρήσεις θα πρέπει η ΑΕΚ να τις δώσει χωρίς την βοήθεια του κόσμου της, σε ένα άδειο και κρύο γήπεδο, σε αντίθεση με τα ταξίδια της στο εξωτερικό, που θα παίζει απέναντι σε εχθρικές ατμόσφαιρες.

Μπορεί φέτος να τα πήγε καλά στα τρία εντός έδρας παιχνίδια που ήταν τιμωρημένη, πάλι λόγω των επεισοδίων απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια, κάνοντας ένα εντυπωσιακό 3/3, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνεται πάντα.

Πέρα από το αγωνιστικό όμως, υπάρχει και το μεγάλο ζήτημα των εισιτηρίων διαρκείας. Φέτος η ΑΕΚ έπαιξε 11 εντός έδρας αγώνες στην Βasket League μέχρι στιγμής (έχει τουλάχιστον ένα ακόμα για τα playoff) και άλλους 8 στο BCL, σύνολο 19 παιχνίδια. Έτσι για κάποιον που θέλει να αγοράσει διαρκείας, είναι ένα καλό πακέτο αγώνων, αν βάλουμε και κάποια φιλικά ή προκριματικό Κυπέλλου.

Του χρόνου η ΚΑΕ θα πρέπει να βγάλει διαρκείας και να πείσει τον κόσμο της να αγοράσει, για να δει στην καλύτερη των περιπτώσεων 15 αγώνες μαζί με τα φιλικά. Καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο όσοι είναι πιστοί δίπλα στην ομάδα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, θα δελεαστούν από κάτι τέτοιο. Φυσικά θα χάσει και τα όποια έσοδα από τα απλά εισιτήρια, που ειδικά στους τελευταίους κρίσιμους αγώνες είδαμε ότι ο κόσμος της ΑΕΚ έδωσε το παρών στο γήπεδο.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια γραμμή θα ακολουθήσει η ΑΕΚ και αν θα καταθέσει έφεση για την ποινή της, αφού προέχει το ματς-τελικός με την Χαποέλ, αύριο. Μετά θα γίνουν γνωστές όλες οι κινήσεις της ΑΕΚ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X