Η ΑΕΚ θα ήταν μια άλλη ομάδα χωρίς τον Πινέδα

Η ΑΕΚ θα ήταν μια άλλη ομάδα χωρίς τον Πινέδα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης, όπως συμβαίνει πάντα σε διακοπές αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, ακολουθεί την κουβέντα για το μέλλον του Πινέδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάθε φορά που κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν, για οποιονδήποτε λόγο δεν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα για την ΑΕΚ με επίσημα ματς, η κουβέντα πήγαινε πάντα στο μέλλον του Πινέδα. Και σε λίγες εβδομάδες που θα τελειώσει και η σεζόν, η κουβέντα εξυπακούεται πως θα ανάψει για τα καλά. Δεν είναι παράλογο όλο αυτό.

Μπορούμε να κουβεντιάζουμε και κυρίως να διαφωνούμε ποδοσφαιρικά για πολλά πράγματα που αφορούν το φετινό ρόστερ. Αλλά θαρρώ πως όλοι θα συμφωνήσουμε, πως σταθερά ο Πινέδα είναι ο πιο κομβικός παίκτης της ΑΕΚ. Είναι πολύ πιθανό, να πλησιάσουμε ακόμα και στο να συμφωνήσουμε και με οπαδούς των άλλων ομάδων, πως ο Μεξικανός είναι ο καλύτερος του φετινού πρωταθλήματος. Ειδικά μ’ αυτούς που πραγματικά βλέπουν μπάλα.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω και πάλι αναλύσεις για το πως βλέπω να εξελίσσεται η υπόθεση του Πινέδα, ως προς το μέλλον του στην ΑΕΚ. Το έχω γράψει ήδη από τα Χριστούγεννα και επιμένω πολύ σ’αυτό, πως τον ρόλο κλειδί θα τον έχει η επιθυμία του ίδιου του Μεξικανού. Όχι μόνο επειδή κάτι αντίστοιχο έγινε το περασμένο καλοκαίρι παρά τα εκατομμύρια που έστρωναν οι Μεξικανοί στα πόδια της Θέλτα. Αλλά κυρίως επειδή πάντα και παντού, 99 στις 100 ανάλογες περιπτώσεις, στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει ο παίκτης.

Θέλω όμως να το πιάσω από κάπου άλλου το ζήτημα, διότι θυμάμαι πέρυσι το καλοκαίρι, που δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν πως έκανε λάθος η ΑΕΚ που πήρε τον Πινέδα δανεικό χωρίς καμία οψιόν αγοράς από την Θέλτα. Για να είμαστε δίκαιοι, λίγοι ήταν εκείνοι που είχαν αμφισβητήσει την αξία του Μεξικανού. Για τους πιο πολλούς, η ένσταση αφορούσε μόνο το γεγονός πως ήρθε, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα για την ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν, να πληρώσει ένα ποσό και να τον αποκτήσει.

Μα δανεικός και χωρίς οψιόν;

Προφανώς και το σκεπτικό όσων το είχαν, δεν ξεκινά καθόλου από λάθος βάση. Το αντίθετο. Θεωρητικά δεν έχει νόημα, ειδικά αν θες να κτίσεις μια ομάδα, να φέρνεις έναν παίκτη που ξέρεις πως δεν περνά από το χέρι σου απολύτως, το να τον κρατήσεις και μια επόμενη σεζόν. Υπάρχει όμως κάτι πολύ πρακτικό, ειδικά στην περίπτωση του Πινέδα, που μπαίνει πάνω απ’ όλα. Η φετινή ΑΕΚ, θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ομάδα χωρίς τον Μεξικανό. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα γκολ και τις ασίστ που έχει δώσει ο Πινέδα, που και αυτά έχουν την σημασία.

Καθαρά ποδοσφαιρικά, η αγωνιστική ταυτότητα της ΑΕΚ χωρίς αυτά της δίνει ο Μεξικανός μέσα στο παιχνίδι, θα ήταν πολύ διαφορετική. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να επιχειρήσω να μαντέψω αν θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη. Αρκεί που αυτό που δίνει η παρουσία του Πινέδα στην ομάδα, είναι εξαιρετικά καλό. Αυτή η ομάδα έχει φτάσει να βρίσκεται πρώτη και στον τελικό του κυπέλλου, χάρη (και) σ’ όσα κάνει ο Μεξικανός χαφ μέσα στο γήπεδο. Αυτή η πραγματικότητα. Και φυσικά ο Αλμέιδα, που έχει αποδείξει εκτός όλων των άλλων και πόσο διορατικός είναι, το ήξερε ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.

Υπάρχει μια συζήτηση, σύμφωνα με την οποία αν η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι έδινε πέντε εκατομμύρια ζεστά και κολλαριστά, θα μπορούσε να είχε αγοράσει τον Πινέδα και να μην μπλέξει με τον δανεισμό. Δεν ξέρω πόσο βάση έχει όλο αυτό. Αλλά για την οικονομία της συζήτησης, ας δεχθούμε πως έτσι θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα. Είναι εξαιρετικά λάθος να το κρίνουμε με όρους… τωρινούς. Τι εννοώ; Μ’ αυτά που έχουμε δει φέτος από τον Πινέδα, προφανώς και αξίζει η ΑΕΚ να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της για τον Μεξικανό. Ξέρουμε όλοι τι μπορεί να δώσει αγωνιστικά στην ομάδα αλλά ακόμα και τι μπορεί να φέρει στον σύλλογο ακόμα ως επένδυση.

Το καλοκαίρι δεν ήταν ίδια η κατάσταση. Και για να ξέρουμε τι λέμε, η ΑΕΚ δεν έχει κάνει ποτέ στην ιστορία της μεταγραφή μεγαλύτερη των τριών εκατομμυρίων. Δεν θα ήταν καθόλου εύκολο και ίσως καθόλου σοφό, να πάρει το ρίσκο να το κάνει στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας, μετά απ’ όλα αυτά που είχαν προηγηθεί. Περισσότερο επιπόλαιο θα μου έμοιαζε και λιγότερο ποδοσφαιρικά ορθολογικό. Παρόλο που η ιστορία στην συνέχεια δεν μας δικαίωσε, καθώς ο Πινέδα απέδειξε πως είναι τεράστιας αξίας ποδοσφαιριστής. Αλλά δεν μπορείς να κρίνεις αποφάσεις του παρελθόντος, με όρους του παρόντος. Χωρίς, το ξαναγράφω, να ξέρω καν με τι χρήματα θα μπορούσε όντως η ΑΕΚ ακόμα και πέρυσι να πάρει από την Θέλτα τον Μεξικανό.

Κερδισμένη η ΑΕΚ

Η ουσία του πράγματος, για να μην το ανοίγουμε και πολύ, είναι πως η ΑΕΚ τον Πινέδα τον χρειαζόταν οπωσδήποτε φέτος. Και αν ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να τον έχει, ήταν με δανεισμό χωρίς οψιόν αγοράς, πολύ ορθά έπραξε και τον πήρε έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο. Διότι κάπως έτσι η ΑΕΚ έφτασε να διεκδικεί ίσως και ως φαβορί και το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο. Ακόμα και αν τελικά δεν καταφέρει να τον κρατήσει στο τέλος της σεζόν, πάλι κερδισμένη έχει βγει αγωνιστικά. Και για να προλάβω κάποιους που θα σπεύσουν να σκεφτούν πως δήθεν προετοιμάζω το έδαφος. Το είχα γράψει πριν καιρό και επιμένω, όποιος βιαστεί να κάνει προβλέψεις νωρίς για το μέλλον του Πινέδα, θα πάει στον κουβά. Θα έχει ψωμί η υπόθεση.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X