Χρέος των παικτών της ΑΕΚ να εμφανιστούν πανέτοιμοι και χρέος της διοίκησης να μην πάει η ομάδα ως πρόβατο επί σφαγή

Χρέος των παικτών της ΑΕΚ να εμφανιστούν πανέτοιμοι και χρέος της διοίκησης να μην πάει η ομάδα ως πρόβατο επί σφαγή
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το ματς-τελικό της Ιερουσαλήμ και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εις βάρος της ΑΕΚ.

Πριν ξεκινήσουμε με τα θέματα μας, να πούμε Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία, με προσοχή σήμερα το φαγητό. Προσοχή που πρέπει να δείξει και η ΑΕΚ στο ματς της χρονιάς που έρχεται την Τετάρτη.

Μυρίζει μπαρούτι

Ειλικρινά θα πω, πως δεν μου αρέσει καθόλου το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την ρεβάνς, μια ατμόσφαιρα που μυρίζει μπαρούτι. Οι επόμενες ώρες και μέρες από τον νικητήριο αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στην Χαποέλ, έχουν χρησιμοποιηθεί από την μεριά των Ισραηλινών για να δυναμιτίσουν το κλίμα και να φανατίσουν τον κόσμο τους, που αναμένεται να κατακλείσει το γήπεδο την ημέρα του αγώνα.

Μιλάμε για ένα τρομερό κατόρθωμα ορισμένων οπαδών (;;) της ΑΕΚ, που έναν απλό αγώνα τον μετέτρεψαν σε ολόκληρο ζήτημα και έπρεπε να ασχοληθούν τα υπουργεία εξωτερικών για να μπορέσει η ΑΕΚ να μεταβεί στην Ιερουσαλήμ undercover. Η Ένωση θα μπορούσε απλά να έχει κερδίσει, ούσα πάρα πολύ καλή μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και να πήγαινε στο Ισραήλ για να πάρει την πρόκριση. Πλέον η επίσκεψη της ΑΕΚ εκεί, έχει δώσει την ευκαιρία για συσπείρωση ενός ολόκληρου κράτους, απέναντι στην ομάδα που «έκαψε σημαίες του Ισραήλ». Η ίδια η Χαποέλ, μιλάει από τον επίσημο λογαριασμό της για «Πύλες της Κολάσεως» ενώ ο πρόεδρος της θα κυνηγήσει το θέμα της τιμωρίας της ΑΕΚ. Όλα αυτά, γιατί κάποιοι δεν ανέχονται να βλέπουν οπαδούς άλλων ομάδων στα Λιόσια.

Η ΑΕΚ έβγαλε μια σωστή ανακοίνωση και ξεκαθάρισε την κατάσταση, για να μην μπορεί να κανένας να πει ότι υποθάλπει τέτοια φαινόμενα, ζητώντας μια συγνώμη όπως και έπρεπε. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ανακοινώσεις έρχονται εκ των υστέρων και ενώ έχει γίνει το κακό. Σκοπός της ομάδας θα πρέπει να είναι πρώτον, να προστατεύσει του οπαδούς των άλλων ομάδων και δεύτερον να μην είναι υπόλογη στους κατόχους των διαρκείας αλλά και σε όσους οπαδούς πάνε με την οικογένεια τους να δουν έναν αγώνα και με τα επεισόδια, αναγκάζονται να φύγουν στο ημίχρονο, αφού αντικείμενα πετούσαν πάνω από τα κεφάλια τους.

Η FIBA θα ρίξει μια πολύ βαριά καμπάνα στην ΑΕΚ και μένει να δούμε σε τι επίπεδα μπορεί να φτάσει. Το κλίμα πάντως είναι ιδιαίτερα αρνητικό στην παγκόσμια ομοσπονδία, γιατί μην ξεχνάμε ότι φέτος είχαμε και τα επεισόδια με τους οπαδούς της Ρέτζιο Εμίλια και η ΑΕΚ είναι υπότροπη. Σκεφτείτε τώρα, ποια ομάδα θα ήθελε η FIBA σε ένα Final-4 που θα έχει οπαδούς και των τεσσάρων ομάδων, κάντε τον συλλογισμό σας και πείτε μου τι αντιμετώπιση πιστεύετε ότι θα έχει η ΑΕΚ από τους διαιτητές την Τετάρτη. Ας το αφήσουμε καλύτερα.

Μακάρι να μπορέσει η διοίκηση της ομάδας να προστατέψει τους παίκτες και τα μέλη της αποστολής, όχι μόνο εκτός αλλά και εντός παρκέ. Οι «κιτρινόμαυροι» θα διεκδικήσουν μια πρόκριση και θα πρέπει ο αγώνας να παιχτεί με τα ίδια κριτήρια από τους διαιτητές. Ελπίζω να μην είμαι μάντης κακών, αλλά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της ΑΕΚ, μου θυμίζει πρόβατο που πάει για σφαγή, μέρες που είναι.

Υπάρχει και ένα παιχνίδι

Πέρα από όλα αυτά τα τρομερά δυσάρεστα γεγονότα, υπάρχει και ένας αγώνας που πρέπει να παιχτεί. Ο Ηλίας Καντζούρης ξέρει τι πρέπει να κάνει η ομάδα του, το έδειξε την προηγούμενη Τετάρτη, που καθαρά μπασκετικά κέρδισε κατά κράτος την Χαποέλ. Όλοι είδαν ότι όταν οι διαιτητές σφυράνε όλες τις επαφές και στις δύο ομάδες, η ΑΕΚ έχει πλεονέκτημα, είναι πιο σοβαρή και πιο δεμένη ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι ο προπονητής της Ένωσης θα κρατήσει τους παίκτες του, έξω από όλο αυτό, θα επικεντρωθούν μόνο στο μπάσκετ και θα τους προετοιμάσει κατάλληλα για μια μεγάλη μάχη.

Αν η αναμέτρηση παιχτεί με ίσους όρους, η ΑΕΚ μπορεί να κάνει άλλη μια υπέρβαση, αρκεί να μην έχει δεκάλεπτο παρόμοιο με αυτό του πρώτου αγώνα. Η ατμόσφαιρα θα είναι «καυτή» και δεν θα πρέπει να μπει στην εξίσωση από νωρίς. Αν η Ένωση καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος και να είναι κοντά στο σκορ, τότε καταλαβαίνετε τι πίεση έχει να πέσει στις πλάτες των παικτών της Χαποέλ.

Για αυτό λοιπόν, οι παίκτες την δουλειά τους και η διοίκηση την δική της, για να μπορέσει να γίνει ένας κανονικός αγώνας μπάσκετ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X