Άγιες μέρες είναι, αγνοήστε τον «πόνο» τους!

Άγιες μέρες είναι, αγνοήστε τον «πόνο» τους!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέδια και όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάνοντας ένα γρήγορο flash back, γυρνώντας το χρόνο πίσω μόλις 365 μέρες μπορεί να διαπιστώσει κανείς που ήμασταν και που ήταν η ΑΕΚ. Τότε εκτός Κυπέλλου από τη φάση των «8» με τρόπο σοκαριστικό και πέμπτοι στο πρωτάθλημα μετά από την εντός έδρας ήττα από τον Άρη και στο -22 από την κορυφή… Τώρα, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και ταυτόχρονα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος έστω και μαζί με τους «πράσινους».

Εκείνες τις μέρες -πάνω κάτω- είχε έρθει στην Ελλάδα ο Ματίας Αλμέιδα. Κανένας δεν τον ήξερε προπονητικά και όλοι περιμέναμε να τον γνωρίσαμε. Με τις σαρωτικές αλλαγές που έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΠΑΕ, με τις πολύ ποιοτικές προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ και με τον «Πελάδο» στο τιμόνι, η ΑΕΚ που μας είχε… καταστρέψει τις Κυριακές, μεταμορφώθηκε στην ΑΕΚ που γουστάρουμε και ανυπομονούμε να δούμε ακόμα και όταν… στραβώνει το αποτέλεσμα. Προσθέστε στην εξίσωση και το «Ναό» που ήρθε και γλιτώσαμε από το «Νταχάου» και όλοι μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα.

Η ΑΕΚ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα στην Ελλάδα που φέτος είναι μέσα σε όλους τους στόχους της. Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μπορεί να καταφέρει να τα κατακτήσει ΟΛΑ, μπορεί και όχι. Αυτό που μετράει όμως περισσότερο από οτιδήποτε, είναι ότι η ΑΕΚ έχει αλλάξει και πλέον η εξέλιξη και η εκτόξευση είναι μονόδρομος.

Μπροστά μας έχουμε έναν Γολγοθά, αρχής γενομένης από την Κυριακή του Θωμά. Τέσσερα παιχνίδια μέσα σε έντεκα ημέρες που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή! Η ΑΕΚ οφείλει να γίνει πιο κυνική, πιο αποτελεσματική. Ευκαιρίες σαν το τετ α τετ του Γκαρσία δεν πρέπει να ξαναχαθούν. Διότι στα ματς που έρχονται μετράνε μόνο οι λεπτομέρειες. Το καλό ποδόσφαιρο για μένα τώρα δεν έχει καμία σημασία. Οι νίκες μετράνε και τίποτα άλλο. Ας κάνουμε αυτές που πρέπει και τακουνάκια κάνουμε στη φιέστα…

Ετοιμαστείτε για χειρότερες καταστάσεις

Από την Τούμπα και έπειτα έχουμε δει ΟΡΓΙΑ! Το σκάνδαλο με το γκολ του Άμραμπατ, οι μεθυσμένοι Πολωνοί διαιτητές και η ομερτά από τους mediaκους οργανισμούς των άλλων στις αποδείξεις και τα ηχητικά ντοκουμέντα, οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί στις συσκέψεις της Λίγκας και κάπως έτσι φτάσαμε να δούμε μέχρι και προπονητή ­σε ματς που δεν έχει καμία σημασία και είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, που έχει λήξει και η ομάδα του έχει προκριθεί- να πηγαίνει και να χειρονομεί – χειροδικεί εις βάρος αντίπαλου ποδοσφαιριστή.

Και σε όλο αυτό τον οχετό, έχεις και τους Γκέμπελς – καρτούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Ο ένας ο «πράσινος» συνέκρινε τη φάση του Άμραμπατ στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού με τη φάση του Γκατσίνοβιτς στη σέντρα, αλλά όταν του δείχναμε τον Μέσι στο Μουντιάλ έκανε το… παγώνι. Ο άλλοι οι ρανταπλάν της Θεσσαλονίκης έφτασαν είτε να αποδέχονται τις απόψεις του Ολυμπιακού, είτε να συνηγορούν στα ερωτήματα του Παναθηναϊκού. Είναι οι ίδιοι που δεν έβλεπαν το φάουλ του Ίνγκασον στον Γκαρσία, αλλά είδαν φάουλ του Γκατσίνοβιτς στον Αουγκούστο… Άγιες μέρες είναι, αγνοήστε τον «πόνο» τους!

Η παρωδία με τον τελικό

Δυστυχώς η ΕΠΟ στο θέμα της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος έχει κάνει τη μία μ@λ@κία μετά την άλλη! Οι αστειότητες περί ΗΠΑ, Αυστραλίας, Γερμανίας και Αγγλίας δεν έπεισαν κανέναν. Με την Κύπρο όμως ξεφτιλίστηκαν! Διότι αρκετός κόσμος έσπευσε να κλείσει και να πληρώσει εισιτήρια. Και άντε κάποιοι έχουν άνεση. Κάποιοι άλλοι όμως δεν είχαν και την πάτησαν. Πως θα τους αποζημιώσει αυτούς; Η ΕΠΟ; Κάνοντας μάλιστα έτσι όπως πάνε τα πράγματα τελικό κεκλεισμένων των θυρών; Διότι και το Πανθεσσαλικό αυτή τη στιγμή «καμένο» είναι από τον Μπέο ως επιλογή!

Το ρεκόρ της ΑΕΚ και οι τρεις σερί αποκλεισμοί του Ολυμπιακού

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για 27η φορά στην ιστορία της και θα διεκδικήσει -όπου και… όποτε γίνει ο τελικός- το τρόπαιο για 16η φορά! Η πρόκριση εις βάρος του Ολυμπιακού, σηματοδότησε και ένα ακόμα γεγονός. Αυτό της «κιτρινόμαυρης» υπεροχής στα μεταξύ τους ντέρμπι, έστω και στα… σημεία!

Οι δύο ομάδες, από το 1939 μέχρι και σήμερα, στο Κύπελλο Ελλάδος έχουν αναμετρηθεί 46 φορές. Πλέον έχουν από 16 συνολικές επικρατήσεις σε προκρίσεις ή τελικούς, ενώ σε «καθαρά» αποτελέσματα έχουν από 19 νίκες (οι υπόλοιποι οκτώ αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι). Η ΑΕΚ ωστόσο προηγείται στα… τέρματα με συνολικό σκορ 66-64. Με άλλα λόγια, υπερέχει του Ολυμπιακού έστω και πολύ… οριακά μέσα από ένα ιστορικό αναμετρήσεων εδώ και 85 χρόνια.

Μόνο η ΑΕΚ έχει να επιδείξει τέτοιες επιδόσεις απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός έχει προκριθεί ή έχει νικήσει τον Ολυμπιακό σε τελικό μόνο σε 8 από τις συνολικά 27 συγκρούσεις τους, ενώ ο ΠΑΟΚ τα έχει καταφέρει μόνο στις 9 φορές από τις 24 φορές που τον βρήκε μπροστά του.

Επίσης ένα ακόμα ΓΕΓΟΝΟΣ είναι ότι η ΑΕΚ στις διπλές αναμετρήσεις μαζί του, του έχει πάρει για τα καλά τον αέρα από τη χρονιά της επιστροφής της και μετά. Ο «Δικέφαλος» μετράει τρεις προκρίσεις σε τρεις διπλές συναντήσεις κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Αρχικά τη σεζόν 2016-2017 τους πέταξε εκτός ημιτελικών του Κυπέλλου. Την επόμενη χρονιά δηλαδή την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, τους άφησε νοκ άουτ στα προημιτελικά και φέτος (2022-2023) έγινε το 3/3 με πρόκριση από τα ημιτελικά!

ΥΓ: Θα καταχραστώ αυτό το χώρο για κάτι προσωπικό. Θέλω να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα τα μηνύματα που μου στείλατε με αφορμή την ειδική έκδοση που κυκλοφόρησε με τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ για την ιστορία του γηπέδου της Α.Ε.Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια και φέρει την υπογραφή μου. Ήταν μία δουλειά αρκετών μηνών που στόχο είχε να καταγράψει και να αναδείξει όλα όσα συνέβησαν από το 1924 που ιδρύθηκε η ΑΕΚ και μέσα από το ιδρυτικό καταστατικό της ξεκαθάρισε πως ένας από τους σκοπούς του συλλόγου είναι η ανεύρεση χώρου για τη δημιουργία γηπέδου, μέχρι το 2022 που μπήκαμε σπίτι μας.

Καλό σας Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X