Δημάτος: «Ο Τελικός Κυπέλλου πρέπει να γίνει άμεσα, υπάρχει κίνδυνος για την προετοιμασία ενόψεις Ευρώπης»

Δημάτος: «Ο Τελικός Κυπέλλου πρέπει να γίνει άμεσα, υπάρχει κίνδυνος για την προετοιμασία ενόψεις Ευρώπης»
Photo Credits: INTIME

Η ανάρτηση του Ανδρέα Δημάτου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με ανάρτησή του, ο Ανδρέας Δημάτος επισήμανε την αναγκαιότητα να παρθεί άμεσα η απόφαση για το που και κυρίως το πότε θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου καθώς τίθεται μεγάλο θέμα για τις ομάδες με φόντο την προετοιμασία της επόμενης σεζόν!

Ο πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ αναλύει πλήρως το σκεπτικό της αναγκαιότητας να παρθεί άμεσα απόφαση για τον τελικό καθώς διακυβεύονται ευρωπαϊκά εισιτήρια, προετοιμασίες και… στόχοι της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Απόλυτα λογικές είναι οι ενστάσεις, που έχουν ήδη υπάρξει από το στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, σε πρώτη φάση, σχετικά με τον ορισμό και του πότε (κυρίως) αλλά και του πού του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το πότε θα γνωρίζουμε, μετά τον πρωταθλητή και την τελική κατάταξη των πλέι οφ, και τον κυπελλούχο Ελλάδας δεν έχει να κάνει τόσο με το πότε θα ολοκληρωθεί η σεζόν και με τον προγραμματισμό της τρέχουσας σεζόν, αλλά πολύ περισσότερο με την προετοιμασία της επόμενης!

Η λογική λέει ότι το αποτέλεσμα του τελικού δεν θα αφορά μόνο τους δυο φιναλίστ, αλλά ως προς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα αφορά και τρίτη ομάδα από τις συνολικά πέντε που θα μας εκπροσωπήσουν του χρόνου στην Ευρώπη. Και δεν μιλάμε βεβαίως για την ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν, αλλά το πότε θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη, που είναι το καθοριστικό στοιχείο για τον προγραμματισμό τους ενόψει της επόμενης σεζόν με τα χρονικά περιθώρια να μην είναι και τόσο άνετα.

Ο προγραμματισμός άλλωστε των πέντε Ευρωπαίων μας θα είναι ένα από τα πλέον καθοριστικά στοιχεία προκειμένου να μην έχουμε τις ίδιες αποτυχίες στους προκριματικούς γύρους για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι. Δεν διαθέτουμε αυτή την πολυτέλεια με την χώρα μας να κινδυνεύει πλέον σοβαρά να βρεθεί ακόμα και εκτός του ευρωπαϊκού top-20 στη βαθμολογία της UEFA. Αν φυσικά απασχολεί αυτό και τους συλλόγους μας, αλλά και την ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Η μοναδική περίπτωση στην οποία ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας δεν θα παίξει τον παραμικρό ρόλο στα ευρωπαϊκά εισιτήρια της νέας σεζόν υπάρχει αν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διεκδικήσουν το Κύπελλο έχοντας τερματίσει στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Σε αυτή την περίπτωση ο τελικός μπορεί να γίνει και τον… Αύγουστο σε όποιο γήπεδο βρεθεί τελικά! Οποιος από τους δυο είναι πρωταθλητής θα παίξει στον προκριματικό του Champions path, ο δεύτερος στον προκριματικό Champions League του League path, ο τρίτος των πλέι οφ θα έχει ανεξαρτήτως του τελικού το εισιτήριο του Europa League (που υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον οδηγεί απευθείας στα πλέι οφ), ο τέταρτος με τον πέμπτο των πλέι οφ στον δεύτερο προκριματικό του Conference και ο έκτος… σπίτι του.

Το ίδιο θα ισχύσει αν οι δυο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας τερματίσουν στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας των πλέι οφ…
Aν όμως αντίθετα ο τελικός βρει τις ομάδες με την ισχύουσα βαθμολογία των πλέι οφ (για να μην κάνουμε σενάρια), τότε η έκβασή του θα κρίνει το πότε θα ξεκινήσει στην Ευρώπη και ο φιναλίστ του τελικού ΠΑΟΚ, αλλά και ο νυν τρίτος της βαθμολογίας των πλέι οφ Ολυμπιακός!

Σε αυτό το ενδεχόμενο αν η ΑΕΚ κατακτήσει το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός θα πάρει το προνομιακό εισιτήριο για το Europa με πιθανή ημερομηνία έναρξης των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων τη 10η ή και την 24η Αυγούστου (θα εξαρτηθεί από τον εφετινό κάτοχο του Conference) και ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει στο Conference με πρώτο ματς στις 27 Ιουλίου, ενώ αν ο ΠΑΟΚ είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας 2023, θα ισχύσει ακριβώς το αντίθετο…

Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να κρίνει για δύο ή και τρεις ομάδες την χρονική έναρξη της προετοιμασίας όχι με λίγες μέρες διαφορά αλλά με τον πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα της επόμενης σεζόν με διαφορά 15 ημερών ή και ενός μήνα…

Οσο να ‘ναι είναι και αυτός ένας σοβαρός λόγος για να υπάρξουν τελικές αποφάσεις σχετικά με τον ορισμό του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν δεν είναι ο σοβαρότερος…

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X