Premier League: Αποσύρει τις χορηγίες τυχερών παιχνιδιών από τις φανέλες από τη σεζόν 2026-27

Premier League: Αποσύρει τις χορηγίες τυχερών παιχνιδιών από τις φανέλες από τη σεζόν 2026-27
Photo Credits: INTIME

Αποσύρει τις χορηγίες τυχερών παιχνιδιών από τις φανέλες των ομάδων από τη σεζόν 2026-27 η Premier League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι σύλλογοι της αγγλικής Premier League συμφώνησαν να σταματήσουν να παρουσιάζουν χορηγίες τυχερών παιχνιδιών στο μπροστινό μέρος της φανέλας τους από τη σεζόν 2026-27, όπως ανακοίνωσε σήμερα (13/4) η κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Οκτώ από τους 20 συλλόγους του πρωταθλήματος έχουν επί του παρόντος στοιχηματικές εταιρείες ως χορηγούς στις φανέλες τους, συμπεριλαμβανομένων των Νιούκαστλ (Fun88), Γουέστ Χαμ (Betway) και Έβερτον (Stake.com).

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να δημοσιεύσει μια «Λευκή Βίβλο»- μια πρόταση για μελλοντική νομοθεσία-σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια.

Οι συμφωνίες χορηγίας για τα μανίκια στις φανέλες εξακολουθούν να επιτρέπονται.

«Οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν σήμερα να αποσύρουν τη χορηγία τυχερών παιχνιδιών από το μπροστινό μέρος των φανελών τους», ανέφερε η λίγκα σε ανακοίνωσή της.

«Η ανακοίνωση ακολουθεί μια εκτεταμένη διαβούλευση που περιλαμβάνει το πρωτάθλημα, τους συλλόγους του και το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού ως μέρος της συνεχιζόμενης αναθεώρησης της ισχύουσας νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια από την κυβέρνηση. Για να βοηθηθούν οι σύλλογοι με τη μετάβασή τους από τη χορηγία τυχερών παιχνιδιών με τη φανέλα, η συλλογική σύμβαση θα ξεκινήσει στο τέλος της σεζόν 2025/26».

Η Premier League πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με άλλα αθλήματα για την ανάπτυξη ενός νέου κώδικα για την υπεύθυνη χορηγία τζόγου».

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Λούσι Φρέιζερ χαιρέτισε την ανακοίνωση της Premier League:

«Η συντριπτική πλειονότητα των ενηλίκων στοιχηματίζει με ασφάλεια, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πρότυπα που έχουν τεράστια επιρροή στους νέους. Θέλουμε να συνεργαστούμε με οργανισμούς όπως η Premier League για να κάνουμε το σωστό για τους νεαρούς οπαδούς», είπε η Φρέιζερ

«Σύντομα θα παρουσιάσουμε μια «Λευκή Βίβλο» για τα τυχερά παιχνίδια για να ενημερώσουμε τα μέτρα προστασίας για τους παίκτες και να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που κινδυνεύουν να υποστούν βλάβη και εθισμό στον τζόγο προστατεύονται.»

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X