Στις φιέστες για Μαρσέλο και Χάμες, ο Αλμέιδα χαμογελούσε πονηρά

Στις φιέστες για Μαρσέλο και Χάμες, ο Αλμέιδα χαμογελούσε πονηρά
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης διαβάζει τις εξελίξεις στον ΟΣΦΠ, μέσα από τα μάτια του Αλμέιδα και θεωρεί πως είναι ένα μάθημα για όλους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν χρειάζεται και πολύ μεγάλη περαιτέρω ανάλυση για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη. Δυο πράγματα είναι αυτά που έχουν σημασία για να κρατήσει η ΑΕΚ. Ή μάλλον τρία. Το πρώτο φυσικά και είναι ότι προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου και μπορεί να διεκδικήσει το νταμπλ. Το δεύτερο είναι πως σ’ ακόμα ένα φετινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, απέδειξε πως είναι μια πολύ πιο δουλεμένη και τακτικά και αθλητικά ομάδα και ως εκ τούτου έχει το πάνω χέρι. Ανώτερη από τον αντίπαλο της ήταν η ΑΕΚ και στα δυο ματς που έπαιξε στο Φάληρο και στα δυο στη Φιλαδέλφεια.

Το τρίτο όμως που πρέπει να κρατήσει, είναι η ανάγκη να μετατρέψει και σε αποτέλεσμα, αυτή την ξεκάθαρα υπέρ της αγωνιστική εικόνα. Η ΑΕΚ έχει παίξει φέτος ήδη τέσσερα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στα μάτια τα δικά μου, ήταν σ’ όλα για να κερδίσει με 3-0 ή 3-1, ίσως με εξαίρεση μόνο αυτό που τελικά κέρδισε με 3-0. Και το 0-0 στο Καραϊσκάκη και το χθεσινό 2-1 στο Φάληρο και το 1-3 στη Φιλαδέλφεια, ήρθαν με την ΑΕΚ να είναι ανώτερη και με πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες για γκολ. Αυτό η ΑΕΚ θα πρέπει βρει τρόπο να το αλλάξει, τώρα που έχει μπροστά της ακόμα δυο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, τα οποία πρέπει να τα κερδίσει για να πάρει το πρωτάθλημα. Πάμε παρακάτω.

Ο Ολυμπιακός με συνοπτικές διαδικασίες “τελείωσε” και τον Χάμες, πριν ακόμα τελειώσει η σεζόν. Περίπου όπως συνέβη και πριν μερικούς μήνες με τον Μαρσέλο. Χριστούγεννα φαγώθηκε η πρώτη μεγάλη μεταγραφή, Πάσχα θα φαγωθεί η δεύτερη. Το λες και τάση για έθιμο. Για να μην χάσουμε εντελώς την μπάλα, προφανώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε την αξία, ούτε την ποιότητα, ούτε το βιογραφικό αυτών των δυο. Αλλά ούτε αυτά από μόνα τους, ούτε ο ενθουσιασμός του κόσμου για τέτοιου είδους κινήσεις, μπορούν να παίξουν μπάλα. Ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το ακριβώς αντίθετο.

Μεταγραφές επικοινωνιακές και όχι ποδοσφαιρικές

Ένας από τους βασικούς λόγους που ο ΟΣΦΠ φέτος έχει την σεζόν που έχει και την συγκεκριμένη αγωνιστική εικόνα, είναι πως προσπάθησε να στηρίξει σχεδόν όλο το οικοδόμημα του, σε επικοινωνιακές και όχι ποδοσφαιρικές μεταγραφές. Δεν είχε προπονητή, δεν είχε αγωνιστικό προγραμματισμό, αλλά έστηνε φιέστες για να υποδεχθεί βαριά βιογραφικά σαν αυτά του Μαρσέλο και του Χάμες. Και αν θυμάμαι καλά, μερίδα του κόσμου της ΑΕΚ έβλεπε αυτές τις φιέστες και ζήλευε. Με ατάκες τύπου, φαντάσου να είχαν αυτοί νέο γήπεδο, τι παίκτες θα είχαν φέρει. Ή μήπως με απατά η μνήμη μου;

Όμως ο Αλμέιδα που είναι ένας πανέξυπνος ποδοσφαιράνθρωπος, έβλεπε αυτές τις φιέστες και χαμογελούσε πονηρά. Διότι ήξερε τι πραγματικά μπορούν να προσθέσουν και τι να αφαιρέσουν αγωνιστικά αυτοί οι παίκτες από έναν βασικό του αντίπαλο για το πρωτάθλημα. Δεν το ξέρω αλλά μπορώ να το υποθέσω με σχετική σιγουριά, πως αν ρωτούσε κάποιος τον Αλμέιδα για το πως θα κατέληγε καθαρά ποδοσφαιρικά, η ιστορία με τον Μαρσέλο και τον Χάμες, θα το είχε προβλέψει ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη.

Αυτό πάντως που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως για τον Αλμέιδα θα ήταν πολύ εύκολο να ζητήσει έστω μια μεταγραφή τύπου Χάμες ή Μαρσέλο. Ένα πολύ μεγάλο όνομα, που θα έκανε τον κόσμο να τρελαθεί και να σπεύσει στο αεροδρόμιο. Έχοντας πάρει μια ΑΕΚ που είχε φτάσει ποδοσφαιρικά στο Ναδίρ και είχε μείνει εκτός Ευρώπης, που ο κόσμος της ήταν στα κάγκελα και που θα έμπαινε στο καινούργιο της γήπεδο, ο Αλμέιδα ήξερε καλά πως μπορούσε να ζητήσει ακόμα και ακραία πράγματα. Και η διοίκηση θα ήταν υποχρεωμένη να τα του δώσει, διότι είχε βγει μια σκοτεινή και τραγική σεζόν.

Για να φτιάξει ομάδα και όχι εντυπώσεις

Ο Αλμέιδα όμως δεν είχε έρθει στην ΑΕΚ ούτε για να παίξει με την επικοινωνία, ούτε για να κερδίσει εντυπώσεις. Για να φτιάξει ένα δεμένο γκρουπ ήρθε, το οποίο μέσα από μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα θα γίνει ξανά ανταγωνιστικό για όλους τους τίτλους. Όπως και έγινε. Και σ’ όλο αυτό, ο Αλμέιδα ήξερε πως δεν θα τον βοηθούσαν κατ’ ελάχιστο παίκτες τύπου Μαρσέλο ή Χάμες. Γι αυτό και δεν σκέφτηκε καν να τους ζητήσει. Όπως και δεν θα τον βοηθούσαν να κάνει 15 μεταγραφές. Διότι στην κατάσταση που ήταν η ΑΕΚ και που φαινόταν να έχει ανάγκη να γκρεμιστεί και να κτιστεί από την αρχή, ο κόσμος τόσες αισθανόταν πως θα έπρεπε να γίνουν.

Παρόλα αυτά ο Αλμέιδα έφτιαξε το πλάνο του όπως το ήθελε και τελικά έκανε μόλις οκτώ μεταγραφές. Τις λιγότερες απ’ όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια, στα οποία η χρονιά είχε πάει κατά διαόλου. Προφανώς και είχε σημασία η ΑΕΚ να κάνει σημαντικές και ποιοτικές μεταγραφές. Ακόμα και ακριβές μεταγραφές. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ το καλοκαίρι ίσως χρειαστεί να τα σκάσει χοντρά για να κρατήσει τον Πινέδα. Αλλά με το χέρι στην καρδιά, μην μου πει κανείς πως πέρυσι το καλοκαίρι, αν του έλεγαν ποιόν προτιμάει να δει στην ΑΕΚ, τον Πινέδα ή τον Χάμες, θα επέλεγε τον Μεξικανό.

Θέλω να καταλήξω πως όλη αυτή η ιστορία φέτος με τον Μαρσέλο και με τον Χάμες στον ΟΣΦΠ, είναι εξαιρετικά διδακτικά για όλους μας ποδοσφαιρικά. Και νομίζω πως έτσι το εισπράττει και ο Αλμέιδα, που δεδομένα κάπου στην άκρη του μυαλού του, θα αισθάνεται δικαιωμένος και για τον τρόπο που χειρίστηκε την ιστορία της μεταγραφικής ενίσχυσης πέρυσι το καλοκαίρι.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X