Η ΑΕΚ απέχει 40 λεπτά από την μεγαλύτερη υπέρβαση των τελευταίων χρόνων

Η ΑΕΚ απέχει 40 λεπτά από την μεγαλύτερη υπέρβαση των τελευταίων χρόνων
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την εντυπωσιακή επικράτηση της ΑΕΚ, την προσφορά όλων των παικτών και τα 40 λεπτά που την χωρίζουν από το Φάιναλ-4

Τελικά αυτό που λέγαμε και γράφαμε μετά τον πρώτο αγώνα για τις αναμετρήσεις της Χαποέλ με την ΑΕΚ, όχι μόνο βγήκε αληθινό, αλλά αποδείχτηκε περίτρανα μέσα στο παρκέ. Η Ένωση ως ομάδα, δεν είχε τίποτα να φοβηθεί από τους Ισραηλινούς για αυτό και κέρδισε πολύ πιο άνετα από ότι εκείνοι στο δικό τους γήπεδο παρόλο που είχαν και ένα +22 από το πρώτο δεκάλεπτο.

Έπαιξε με τους ίδιους όρους

Μετά τον αγώνα στο Ισραήλ είχαμε τονίσει δύο πράγματα που θα έπρεπε να βελτιώσει η ΑΕΚ. Το πρώτο ήταν η σκληράδα και η ενέργεια της. Οι παίκτες της Ένωσης μπήκαν στο παρκέ των Λιοσίων πραγματικά με το μαχαίρι στα δόντια και αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα εύκολο στους αντιπάλους τους. Το μπασκετικό ξύλο που έφαγαν στην Ιερουσαλήμ, τους το επέστρεψαν επί πέντε εχθές και έτσι ισορρόπησαν την διαφορά στο physicality του πρώτου αγώνα. Οι διαιτητές παρόλο που είχαν να σφυρίξουν έναν αγώνα με συνεχόμενες επαφές, πολλά φάουλ και πολύ ξύλο, κράτησαν τα ίδια κριτήρια και για τις δύο ομάδες, κάτι που δεν είχε γίνει στον πρώτο αγώνα και έτσι αυτόματα η Χαποέλ, έχασε ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της. Βρήκε απέναντι της μια ομάδα, που ήταν τόσο σκληρή όσο εκείνη.

Το δεύτερο στοιχείο που έπρεπε να βρει η ΑΕΚ ήταν η πολυφωνία. Να πάρει πολλά από πολλούς, είτε μιλούσαμε για άμυνα είτε για επίθεση. Στην Ιερουσαλήμ, εκτός από τον Μίτσελ και τον Γουίλιαμς, κανένας άλλος παίκτης δεν ξεχώρισε. Χθες και οι 11 που αγωνίστηκαν, έδωσαν πράγματα στην ομάδα.

Ο Λεμάρ, που αντιμετώπισε τρομερές δυσκολίες με τον τραυματισμό στο χέρι του, για αυτό και είχε κάποια κακά παιχνίδια, δείχνει πλέον πως τον ξεπέρασε και μετά τον Ολυμπιακό, έκανε εξαιρετικό ματς και εχθές. Τράβηξε την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο και στο τέλος έβαλε την υπογραφή του στην νίκη της με το τρίποντο που κλείδωσε το ροζ φύλλο.

Ο Μίτσελ για άλλο ένα παιχνίδι, έκανε πλάκα σε έναν από τους καλύτερους ψηλούς της διοργάνωσης, σκόραρε, πήρε ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ από τις οποίες σκόραραν οι συμπαίκτες του άλλους 12 πόντους.

Η ΑΕΚ απέχει 40 λεπτά από την μεγαλύτερη υπέρβαση των τελευταίων χρόνων

Ο Μάιλς επιτέλους εμφάνισε το κανονικό του πρόσωπο, γιατί είχε ξεχάσει πόσο μεγάλη ποιότητα έχει στην περιφερειακή εκτέλεση, έβαλε τα σουτ που βάζει με κλειστά μάτια και αυτόματα η επίθεση της ΑΕΚ απέκτησε άλλη διάσταση, πολύ καλύτερο spacing και διαδρόμους για τους γκαρντ.

Θα σταθώ και στον Κόνιαρη, που μάλλον έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα της ΑΕΚ, αφού αυτήν την φορά εκτός από την άμυνα στον Σμιθ, ήταν πολύ καλός και επιθετικά. Το πρόβλημα του Έλληνα γκαρντ πολλές φορές είναι η διστακτικότητα στην εκτέλεση. Χθες, μετά το πρώτο πολύ δύσκολο καλάθι και φάουλ που πέτυχε σαν να απελευθερώθηκε και έπαιξε πολύ πιο άνετα και όπως θέλει η ΑΕΚ να παίζει. Σκόραρε με ωραίο φλόουτερ, εκτέλεσε από την περιφέρεια και ήταν κομβικός όσο αγωνίστηκε. Αυτές οι εμφανίσεις πρέπει να γίνουν συνήθεια και όχι εξαίρεση για τον Κόνιαρη.

Όλοι οι παίκτες έδωσαν πράγματα, ακόμα και ο Μάντσεν, που παρόλο που έχει παραγκωνιστεί, μπήκε στον αγώνα με πανέτοιμος και με σωστή νοοτροπία και βοήθησε για το διάστημα που ο Μάιλς ήταν φορτωμένος με φάουλ. Το ίδιο και ο Οριόλα, που ενώ δεν τους ταιριάζουν αυτοί οι αντίπαλοι, εντούτοις η εξυπνάδα του βοήθησε την ομάδα.

40 λεπτά από το όνειρο

Αν στην αρχή της χρονιάς λέγαμε ότι η ΑΕΚ θα απέχει 40 λεπτά από την πρόκριση στο Φάιναλ-4, θα μας λέγανε σας ψάχνουν κάτι κύριοι με άσπρα ρούχα. Και όμως η ΑΕΚ με συνεχείς υπερβάσεις, έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την πρόκριση σε ένα βράδυ. Σίγουρα το φαβορί είναι η Χαποέλ, παίζει στο γήπεδο της, που αναμένεται αυτήν την φορά να είναι πιο καυτό από ποτέ και θα δώσει τα πάντα για την πρόκριση.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει να ανταπεξέλθει στην σκληράδα που θα βγάλουν στον αγώνα και δεν χάσει το μυαλό της, τότε πλησιάζοντας στο τέλος και με την πίεση που θα έχουν, όλα μπορούν να συμβούν. Φυσικά, απαραίτητο στοιχείο της αναμέτρησης, θα είναι και η συμπεριφορά των διαιτητών. Αν επιτρέψουν το ξύλο όπως στο πρώτο ματς, τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αν σφυράνε τα περισσότερα φάουλ όπως χθες, η ΑΕΚ θα έχει μεγάλη τύχη.

Όπως και να έχει όμως, η φετινή σεζόν είναι πλήρως επιτυχημένη στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του επόμενου αγώνα. Η Ένωση χάρις στην δουλειά του προπονητή της και των παικτών της, έχει κάνει τρομερές υπερβάσεις, έχει διαψεύσει κάθε προγνωστικό ακόμα και των ίδιων των οπαδών της, οπότε θα πρέπει χωρίς άγχος, να πάει για την μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς. Θα χρειαστεί μεγάλο παιχνίδι από όλους τους παίκτες, αλλά πλέον με αυτά που έχουμε δει, μπορεί κανείς να ξεγράψει την ΑΕΚ ή να θεωρήσει ότι δεν μπορεί να το κάνει;

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X