Η ΑΕΚάρα στον τελικό! - Μεγάλος στόχος το νταμπλ!

Η ΑΕΚάρα στον τελικό! - Μεγάλος στόχος το νταμπλ!
Photo Credits: INTIME

Με όπλο το 3-0 του πρώτου ματς και την καλή διαχείριση στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ πέρασε στον τελικό παρά την ήττα με 2-1 από τον ΟΣΦΠ στο Καραϊσκάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ήθελε να πάρει την πρόκριση στον τελικό, μετά το 3-0 του πρώτου ματς και τα κατάφερε.

Με όπλο το σκορ του πρώτου ματς και τη διαχείριση του αγώνα στο β’ ημίχρονο η Ένωση ηττήθηκε μεν με 2-1, αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Και είναι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ο Βαλμπουενά στο 27′ σκόραρε με κεφαλιά, ο Γκαρσία με κόντρα του Μπα ισοφάρισε στο 52′, με τον Χουάνγκ να κάνει το 2-1 στο 57′.

Η ΑΕΚ δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ και να ξοδέψει πολλές δυνάμεις, έκανε τη δουλειά που έπρεπε, ακόμη και με πολλές αλλαγές και βρίσκεται εκεί που ήθελε, για να διεκδικήσει φέτος το νταμπλ.

Ο Ματίας Αλμέιδα με διαχείριση και πολλές αλλαγές στα δύο 90λεπτα απέναντι στον ΟΣΦΠ… έκανε τη δουλειά για την ΑΕΚ και την έστειλε στον τελικό του Κυπέλλου μετά από τρία χρόνια.

Ο δεύτερος ημιτελικός του άλλου ζευγαριού μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Λαμίας θα γίνει αύριο (13/04) στις 17:00. O Δικέφαλος πήρε το προβάδισμα με 5-1 και είναι με το 1.5 πόδι στον τελικό.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα για την ρεβάνς με τον ΟΣΦΠ έκανε αλλαγές όπως αναμενόταν και στα χαφ επέλεξε το δίδυμο του πρώτου αγώνα, τον Γαλανόπουλο με τον Μάνταλο. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ρότα δεξί μπακ, ο Μοχαμάντι αριστερά, ο Μήτογλου με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, δεξιά στην επίθεση ο Φερνάντες, αριστερά ο Πινέδα και ο Τσούμπερ πίσω από τον φορ Γκαρσία. Ο Ζοζέ Ανιγκό προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Λεωφόρου. Στο βασικό σχήμα των «ερυθρολεύκων» επέστρεψαν οι Σισέ, Ανδρούτσος, Μπιέλ, Βαλμπουενά και Μπακαμπού, συνολικά πέντε αλλαγές. Έτσι, ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια (δεν επελέγη ο Τζολάκης που ήταν βασικός στο Κύπελλο), δεξιά ο Ανδρούτσος, αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ, στα στόπερ Σισέ και Μπα, χαφ οι Εμβιλά και Χουάνγκ, και πίσω από τον φορ Μπακαμπού οι Φορτούνης-Βαλμπουενά-Μπιέλ.

Ο ΟΣΦΠ μπήκε με διάθεση να πιέσει και είχε κατοχή στα πρώτα λεπτά, αλλά στο 3’ η ΑΕΚ είχε την πρώτη απειλή. Ο Λιβάι Γκαρσία δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ήταν αδύναμο και πέρασε αρκετά άουτ. Ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε ωραία με επέλαση του Φορτούνη στο 4′ προς την περιοχή και γύρισμα στο ύψος του πέναλτι. Ο Μοχαμάντι πρόλαβε τον Μπιέλ, απομάκρυνε και πήρε και το φάουλ. Αμέσως μετά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπιέλ και απομάκρυνση του Λιβάι Γκαρσία, ο Χουάνγκ έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πήγε ψηλά. Η πίεση του ΟΣΦΠ έφερε και νέα φάση στο 7’. Λάθος του Μουκουντί, ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και μοίρασε στον Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Μοχαμάντι είχε πρόβλημα από τα πρώτα λεπτά και έτσι στο 13’ ο Ιρανός έγινε αναγκαστικά αλλαγή από τον συμπατριώτη του Χατζισαφί. Η ΑΕΚ πήρε μέτρα, κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό και πλησίασε στην εστία του Πασχαλάκη. Μάλιστα στο 12’ από ωραία σέντρα του Φερνάντες, ο Γκαρσία είχε ένα ωραίο γυριστό που έφυγε άουτ. Η Ένωση κέρδισε το πρώτο 20λεπτο, είχε την μπάλα στα πόδια της, αλλά εμφανώς έκανε λάθη.

Στο 25’ ο Τσούμπερ με ένα δυνατό σουτ απείλησε τον Πασχαλάκη, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Το επόμενο λεπτό όμως ο ΟΣΦΠ βρήκε το γκολ σε αντεπίθεση. Ωραία σέντρα του Μπακαμπού από τα αριστερά, ο Βαλμπουενά ανάμεσα σε Γαλανόπουλο-Χατζισαφί που ήταν μακριά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ψηλά στην γωνία για το 1-0. Σε μία φάση που απουσίαζαν από την περιοχή και ο Μουκουντί και ο Μήτογλου. Μετά το γκολ το παιχνίδι διακόπηκε για λίγο, προκειμένου οι παίκτες αλλά και ο Αζέρος διαιτητής Αγκάγιεφ να φάνε και να πιούν νερό λόγω του ραμαζάνι.

Η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στον άξονα μεσοαμυντικά και ο ΟΣΦΠ με Μπιέλ-Φορτούνη-Βαλμπουενά και συνεχείς εναλλαγές σε θέσεις δημιουργούσε απειλές. Έτσι, στο 35’ από μία τέτοια φάση και δημιουργία του Φορτούνη, ο Μπιέλ σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 38’ ο Φορτούνης δοκίμασε το σουτ από δύσκολη γωνία μέσα στην περιοχή, ο Στάνκοβιτς ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά και πάλι είχε την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει μεγάλη φάση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Φερνάντες είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ πάνω από το δοκάρι. Αμέσως μετά η ΑΕΚ είχε την καλύτερη φάση για γκολ, μετά από συνεχή κυκλοφορία, ο Χατζισαφί πήρε την μπάλα από αριστερά, σέντραρε για τον Πινέδα, αλλά η κεφαλιά του Μεξικανού έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το β’ ημίχρονο στο Καραϊσκάκη άρχισε δίχως αλλαγές, αλλά με την ΑΕΚ πιο επιθετική. Και στα πρώτα λεπτά είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία και τον Χατζισαφί! Στο 49’ ο Πινέδα ελίχθηκε ωραία στην περιοχή και έστρωσε στον Γκαρσία ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε εκτός εστίας μετά από κόντρα και παρέμβαση του Πασχαλάκη. Στην εξέλιξη του κόρνερ ο 25χρονος φορ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια από κοντά! Ένα λεπτό μετά, ο Χατζισαφί πήρε την μπάλα από αριστερά μέσα στην περιοχή, σούταρε δυνατά, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε, όμως ο Γαλανόπουλος στην εξέλιξη της φάσης δεν έβαλε σωστά το πόδι προ του Εμβιλά και του αντίπαλου πορτιέρε για να σκοράρει. Στο 52’ όμως η ΑΕΚ έφερε στα ίσια το ματς με το αυτογκόλ του Ουσεϊνού Μπα. Ο Τσούμπερ έστρωσε στον Γκαρσία στο ημικύκλιο της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ, ο Σενεγαλέζος στόπερ έβαλε την κόντρα και άλλαξε την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-1 που έφερε χαμόγελα μετά την πίεση της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου.

Στο 56’ η Ένωση απείλησε ξανά με εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Μήτογλου πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη. Στο 57’ όμως ο Ολυμπιακός ανέκτησε γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ απόντων των χαφ και των στόπερ, είχε αρκετό κενό χώρο εκτός περιοχής και δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνιά του Στάνκοβιτς για το 2-1. Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό στο 61’. Ο Βρουσάι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μπιέλ, με τον Αλμέιδα να «απαντά» με τον Ελίασον αντί του Φερνάντες, δίχως να αλλάξει η διάταξη. Λίγο μετά ο Ανιγκό έβαλε και τον Ροντρίγκες στο φτερό, στην θέση του Βαλμπουενά, για να περάσει τον Φορτούνη πίσω από τον Μπακαμπού.

Στο 71’ η ΑΕΚ από το πλάι βρήκε φάση με τον Τσούμπερ, σκόραρε με υπέροχο τρόπο απέναντι στον Πασχαλάκη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε οριακά ως οφσάιντ του Ελβετού. Αμέσως (72’) ο Αλμέιδα έβγαλε τον Γκαρσία για να βάλει τον Σιμάνσκι, ενώ ο Γκατσίνοβιτς πήρε την θέση του Μάνταλου και ο Γιόνσον αυτή του Γαλανόπουλου. Ο Πινέδα πήγε πίσω από τον φορ Τσούμπερ με Γκατσίνοβιτς-Ελίασον στα άκρα της επίθεσης.

Εμφανής η διάθεση του Αργεντίνου τεχνικού να… σβήσει το ματς και την επιθετική ορμή του ΟΣΦΠ στο τελευταίο κομμάτι του ματς. Φάσεις δεν υπήρχαν στα επόμενα λεπτά και ο Ανιγκό στο 80’ έριξε Ελ Αραμπί και Μασούρα στο ματς αντί των Ανδρούτσου και Φορτούνη.

Η Ένωση δεν κινδύνευε πια ουσιαστικά με Σιμάνσκι-Γιόνσον. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε στο 88′ για σκληρό μαρκάρισμα του Ρέαμπτσουκ στον Ρότα (πάτημα με τις τάπες). Ο Αγκάγεφ έδειξε κίτρινη στον Μολδαβό μπακ, με τον κιτρινόμαυρο πάγκο να διαμαρτύρεται.

Στο 90′ ο Ελ Αραμπί πέταξε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Ο Μασούρας έκανε ένα αδύναμο σουτ εκτός περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει χωρίς να δυσκολευτεί.

Το ματς τελείωσε στο 95′ με μία μεγάλη φάση, αλλά ως μη γενόμενη για την ΑΕΚ, με τον Πασχαλάκη να βάζει «στοπ» σε Πινέδα και Τσούμπερ κατά σειρά. Και το τέλος βρήκε την ΑΕΚ ανακουφισμένη να βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-1

Γκολ:

  • 27’ Βαλμπουενά κεφαλιά 1-0
  • 52’ Μπα αυτογκόλ 1-1
  • 57’ Χουάνγκ σουτ 2-1

Κίτρινες: 45’ Φορτούνης, 59’ Μπακαμπού, 61’ Βαλμπουενά, 87’ Πασχαλάκης, 95′ Μπα  – 12’ Μοχαμάντι, 64’ Γαλανόπουλος, 85’ Σιμάνσκι, 93′ Γκατσίνοβιτς

Κόκκινες:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκη, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Ανδρούτσος (80′ Μασούρας), Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (61′ Βρουσάι), Φορτούνης (81′ Αραμπί), Βαλμπουενά (68′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (13′ Χατζισαφί), Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Μάνταλος (73′ Γιάνσον), Γαλανόπουλος (73′ Σιμάνσκι), Πινέδα, Φερνάντες (63′ Ελίασον), Τσούμπερ, Γκαρσία (73′ Γκατσίνοβιτς).

O MVP του Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν αυτός που ουσιαστικά κρατούσε την ΑΕΚ επιθετικά και ο ΟΣΦΠ δυσκολευόταν να ανταποκριθεί. Ο Ελβετός έδινε μεγάλες βοήθειες με το παιχνίδι του τόσο ως ελεύθερος πίσω από τον Γκαρσία, αλλά και ως φορ. Ακυρώθηκε ένα υπέροχο τέρμα του οριακά ως οφσάιντ.

Το κλειδί του Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Το γκολ του Γκαρσία ήταν… αυτό που έκοψε τα φτερά του ΟΣΦΠ, όπως και η είσοδος των Γιόνσον-Σιμάνσκι που έσβησε το ματς.

Τα γκολ του Ολυμπιακός-ΑΕΚ




Η μετάδοση του Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X