Σάλος στη Γαλλία με Γκαλτιέ για ρατσιστική ατάκα στη Νις: «Δεν γίνεται να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους στην ομάδα»

Σάλος στη Γαλλία με Γκαλτιέ για ρατσιστική ατάκα στη Νις: «Δεν γίνεται να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους στην ομάδα»
Photo Credits: INTIME

Σάλος στη Γαλλία με Γκαλτιέ για ρατσιστική ατάκα στη Νις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το podcast του «RMC Sport» έβγαλε στο φως ένα email του πρώην αθλητικού διευθυντή της Νις που «καίει» τον Κριστόφ Γκαλτιέ, αναφέροντας πως ο τεχνικός της Παρί είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί μεγάλο αριθμό μαύρων και Μουσουλμάνων παικτών στην ομάδα του.

Σοβαρές καταγγελίες για ρατσιστικά κριτήρια στην επιλογή των ποδοσφαιριστών του ήλθαν να βαρύνουν τον Κριστόφ Γκαλτιέ. Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, μετά το email που δημοσίευσε το podcast του γαλλικού RMC, «After Foot», στο οποίο ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Νις αποκαλύπτει πως ο Γκαλτιέ εναντιώθηκε στην απόκτηση παικτών με βάση το χρώμα και τη θρησκεία τους!

Συγκεκριμένα, το email που είδε το φως της δημοσιότητας στάλθηκε από τον αθλητικό διευθυντή, Ζιλιέν Φουρνιέ, προς το διευθυντικό στέλεχος της INEOS, ιδιοκτήτριας εταιρείας της Νις. Σε αυτό ο Φουρνιέ, με τον οποίο ο Γκαλτιέ συνεργάστηκε την περασμένη σεζόν στην ομάδα της Νίκαιας και ήρθε σε ρήξη το περασμένο καλοκαίρι, ανέφερε στον ανώτερό του τις στιχομυθίες που αντάλλαξαν στα γραφεία του συλλόγου, δηλώνοντας ότι ο Γκαλτιέ του είχε τονίσει πως η ομάδα έχει περισσότερους μαύρους και Μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές από όσους πρέπει.

«Ο Κριστόφ Γκαλτιέ μπήκε στο γραφείο και χαιρέτισε τον γιο του, ο οποίος μου είπε: ”μπορείς να τσεκάρεις και με τον πατέρα μου αυτό που σου είπα”. Τον ρώτησα λοιπόν κι εκείνος μου το επιβεβαίωσε, λέγοντάς μου δηλαδή ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη την πραγματικότητας της πόλης και ότι δεν πρέπει να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους στην ομάδα.

Μου είπε ότι ”χθες το βράδυ πήγα σε ένα εστιατόριο κι όλοι μου έλεγαν πως έχουμε μια ομάδα από μαύρους”. Μετά πρόσθεσε: ”Ζουλιέν, πρέπει να συνειδητοποιήσεις σε ποια πόλη είμαστε, είμαστε στην πόλη του Ζακ Μεντεσέν (εμβληματικός πρώην δήμαρχος της Νίκαιας) και η ομάδα μας δενν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλει ο κόσμος, όπως δεν ανταποκρίνεται και σε αυτό που θέλω εγώ». Δεν προέβαλε κανένα αθλητικό επιχείρημα, αλλά μόνο τη θρησκεία και το χρώμα του δέρματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στο email.

Όπως όλα δείχνουν, το εν λόγω email αφορά ουσιαστικά το άγνωστο περιεχόμενο της δήλωσης που είχε κάνει ο Φουρνιέ τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Ειλικρινά, αν εξηγήσω τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους τσακωθήκαμε, γιατί αυτή είναι η λέξη, ο Κριστόφ δεν θα ξαναμπεί ποτέ σε αποδυτήρια, ούτε στη Γαλλία ούτε στην Ευρώπη. Ήταν πράγματα που με επηρεάσαν βαθιά. Είχαμε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις».

Τόσο ο 56χρονος προπονητής όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχουν πάρει θέση ως τώρα για το ζήτημα.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X