Πλήρωσε τις γκέλες της η ΑΕΚ όμως τώρα υπάρχει μόνο η Χαποέλ

Πλήρωσε τις γκέλες της η ΑΕΚ όμως τώρα υπάρχει μόνο η Χαποέλ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την έκτη θέση που πήρε η ΑΕΚ και το ματς-τελικό με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Η ΑΕΚ έχασε από τον Ολυμπιακό και τερμάτισε όπως αναμενόταν στην 6η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο χθεσινός αγώνας παρόλο που θα μπορούσε να είναι αγγαρεία, εν τούτοις η ΑΕΚ τον έπαιξε με ιδιαίτερη ένταση και προσπάθησε να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες της για καλύτερο πλασάρισμα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να παλέψει τόσο πολύ τον αγώνα, δεδομένου του τελικού που έχει να παίξει την Τετάρτη. Η ΑΕΚ έβγαλε ένταση, παρόλο που ο Ολυμπιακός έπαιρνε διαφορές, κατάφερνε πάντα να επιστρέφει και αν είχε κάποιες καλύτερες επιλογές θα μπορούσε να είναι την διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Βέβαια για την Ένωση, το πρόβλημα δεν ήταν ότι έχασε στην έδρα της από τον Ολυμπιακό, έχουν χάσει η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, το πρόβλημα ήταν ότι έχασε από τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και το Λαύριο στα Λιόσια. Αν η ΑΕΚ δεν είχε κάνει αυτές τις τρεις ήττες ή τέλος πάντων αν δεν είχε χάσει με κάτω τα χέρια από το Λαύριο και τον Άρη, τώρα μπορεί να ήταν και τρίτη στην βαθμολογία. Με τα αν όμως δεν γίνεται δουλειά, η πραγματικότητα είναι ότι η Ένωση τερμάτισε στην 6η θέση και έχει μπροστά της τον Προμηθέα τον ΠΑΟΚ και το Περιστέρι το οποίο κέρδισε εντός και εκτός έδρας.

Αυτή θα είναι και η ομάδα που θα συναντήσει στον πρώτο γύρο των playoff με μειονέκτημα έδρας. Από όλες τις ομάδες, ίσως αυτή να είναι η καλύτερη διασταύρωση καθώς μοιάζει η ΑΕΚ να ματσάρει καλά με το Περιστέρι. Η ομάδα του κόουτς Σπανούλη, μπορεί να είναι δυνατή και να παίζει καλό μπάσκετ σε κάποια παιχνίδια, αλλά σίγουρα δεν είναι φόβητρο και το έχει δείξει η ίδια η ΑΕΚ αυτό. Καμία έδρα-κόλαση δεν έχει, ίσα ίσα οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι περισσότεροι κάθε φορά, οπότε έχει πιθανότητες, αν παρουσιαστεί όπως πρέπει και δεν έχει να αντιμετωπίσει οκτώ αντιπάλους αντί για πέντε.

Μόνο Χαποέλ στο μυαλό

Πλέον τα πάντα στρέφονται στο ματς της χρονιάς, μέχρι το επόμενο, αυτό της Τετάρτης απέναντι στην Χαποέλ. Πολλοί μπορούν να έχουν την εικόνα του πρώτου αγώνα που η ΑΕΚ έδειξε ξεκάθαρα ότι μπορεί, αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό. Είναι προφανές ότι ξανά ένα ξεκίνημα με 26-6 δεν θα έχει επιστροφή. Το θέμα θα είναι καθαρά ενεργειακό, αν μπορέσει η ΑΕΚ να βγάλει την ένταση και την ενέργεια που έβγαλε χθες με τον Ολυμπιακό, θα έχει τύχη, απέναντι σε μια ομάδα που βασίζεται πολύ στο φύζικαλ παιχνίδι και που παίζει στο όριο του φάουλ. Εκτός από αυτό όμως θα πρέπει να βγάλει πολλούς πρωταγωνιστές.

Ο Λεμάρ έδειξε εχθές ότι μετά από συνεχόμενες κακές εμφανίσεις βρήκε ένα καλό ματς και είχε καλές αποφάσεις, κάτι που σίγουρα θα χρειαστεί την Τετάρτη. Ο Μάιλς συνεχίζει να είναι άστοχος σε εύκολα σουτ για την κλάση του, αλλά σκοράρει με άλλους τρόπους. Σίγουρα ο Φλιώνης θα πρέπει να ανέβει και να βοηθήσει περισσότερο, όπως και ο Οριόλα που δεν του βγαίνουν οι προσπάθειες τελευταία.

Όπως και να έχει, η πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη φέτος είναι πέρα για πέρα επιτυχημένη, ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, οπότε από εδώ και πέρα θα μιλάμε μόνο για υπερβάσεις αν συμβούν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X