Την Κυριακή η ΑΕΚ θα βγει κερδισμένη, αν κάνει το αυτονόητο

Την Κυριακή η ΑΕΚ θα βγει κερδισμένη, αν κάνει το αυτονόητο
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ματς με τον Άρη, το ντέρμπι των άλλων και γράφει και για τον τελικό του Κυπέλλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Κυριακή η ΑΕΚ έχει μία τεράστια υποχρέωση και ταυτόχρονα ευκαιρία μπροστά της. Πρέπει να κερδίσει τον Άρη και αν τα καταφέρει θα έχει τη δυνατότητα να πάει χωρίς άλλες σκέψεις στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και μετά στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Επίσης θα έχει υπό προϋποθέσεις την ευκαιρία να μείνει μόνη στην κορυφή, αν το ματς στη Λεωφόρο δεν έρθει άσος. Όπως και να έχει όμως η ΑΕΚ θα έχει κέρδος από την 4η αγωνιστική των play off, μόνο αν κάνει τη δουλειά της.

Αν «κερδίσει» ο Παναθηναϊκός, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι στο -6. Αν το ματς έρθει Χ τότε οι «πράσινοι» θα βρεθούν στο -2 και οι «ερυθρόλευκοι» στο -5. Αν επικρατήσουν οι Πειραιώτες, τότε η ΑΕΚ θα είναι στο +3 και από αυτούς και από τους «πράσινους».

Θα είναι τεράστιο το μπουστάρισμα όλης της ομάδας να έχει καταφέρει να φέρει τούμπα τα πάντα, μέσα από ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα και θα κρατάει την τύχη της στα χέρια της.

Το είχα γράψει και στο προηγούμενο blog πως αυτά τα ματς πλέον, μπαίνεις τα κερδίζεις και φεύγεις. Δεν κοιτάς πίσω. Οι γκέλες του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και του Ολυμπιακού με τον Άρη είναι τεραστίων διαστάσεων και η ΑΕΚ απαγορεύεται να την «πατήσει» και να «γκρεμίσει» ότι «έχτισε» ειδικά από την έναρξη του β’ γύρου και μετά.

Το ευτύχημα είναι ότι σε αυτή την ΑΕΚ, όλοι είναι συνειδητοποιημένοι. Η διοίκηση, ο προπονητής, οι παίκτες, ακόμα και ο κόσμος. Ο τελευταίος το απέδειξε με τη συμπεριφορά του στην εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι υπόλοιποι το επιβεβαιώνουν σε κάθε ματς και σε κάθε δήλωσή τους.

Περί τελικού και που πρέπει να διοργανώνεται

Στην Αγγλία, ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος γίνεται ΠΑΝΤΑ στο «Γουέμπλεϊ». Τα τελευταία έξι χρόνια, η Τσέλσι έχει πάει πέντε φορές στον τελικό. Δεν υπήρξε οπαδός της Γιουνάιτεντ, της Σίτι, της Λέστερ και της Λίβερπουλ που να άνοιξε θέμα αλλαγής έδρας. Είναι τεράστιο γεγονός η συμμετοχή στον τελικό. Δεν σηκώνουν θέμα «μετακίνησης». Εδώ μας τα έκαναν ζέπελιν.

Στην Ιταλία, από το 2007 που είναι μονός ο τελικός γίνεται ΜΟΝΟ στο «Ολίμπικο». Η Γιουβέντους έχει πάει οκτώ φορές εκεί και δεν έχει βγάλει άχνα! Το ίδιο και οι άλλες ομάδες εκτός Ρώμης, ακόμα και αν έπαιξαν αντίπαλοι με τη Λάτσιο ή τη Ρόμα.

Στη Γερμανία, ο τελικός γίνεται στο Βερολίνο από το 1985! Όποιος και αν πηγαίνει! Δεν υπάρχει άλλη έδρα, όποιοι και αν είναι οι φιναλίστ. Στη Γαλλία γίνεται στο «Σταντ ντε Φρανς» από το 1998. Στην Πορτογαλία από το 1978 (με μόλις δύο εξαιρέσεις) γίνεται στο «Νασιονάλ».

Έχω γράψει πολλές φορές πως ο τελικός πρέπει να γίνεται στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων. Δηλαδή το ΟΑΚΑ. Το ΟΑΚΑ ήταν είναι και θα είναι το πιο άψυχο γήπεδο. Επίσης πλέον δεν το χρησιμοποιεί καμία ομάδα για έδρα της.

Η ΑΕΚ έχει τη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Παναθηναϊκός τη Λεωφόρο και ο Ολυμπιακός αυτό στο Φάληρο. Εκεί άλλωστε ο Πάοκ κέρδισε τα τρία τελευταία του Κύπελλα (είτε γιατί ευνοήθηκε είτε γιατί ήταν καλύτερος), σε τέσσερις συμμετοχές. Δεν τίθεται κανένα θέμα επιπλέον δυναμικής εξαιτίας του γηπέδου.

Καταλαβαίνω όμως τη λογική «γιατί μόνο εμείς να έχουμε έξοδα». Για αυτό μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις υπό προϋποθέσεις. Η μία είναι αν πάνε στον τελικό ομάδες της Θεσσαλονίκης. Να παίξουν στην πόλη τους. Αλλά που; Στο «Καυτανζόγλειο» που είναι αχούρι; Έστω. Ας φροντίσει να το συμμορφώσει η πολιτεία για να δοθεί λύση και στη δεύτερη περίπτωση. Περνάει μία ομάδα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης; Να έχεις το ΟΑΚΑ και το Καυτανζόγλειο. Και να γίνεται κλήρωση LIVE και ό,τι κάτσει. Επίσης για μένα δεν υπάρχει «διπλός» τελικός. Ο τελικός πρέπει να είναι ένας!

Η ΕΠΟ, ο Βόλος και η Κύπρος

Η ΕΠΟ λοιπόν έγινε «ρόμπα» γιατί πολύ απλά δεν έχει την πυγμή να πει από την αρχή ότι ο τελικός θα γίνει εκεί και τέλος! Έβαλε στην προκήρυξη Πανθεσσαλικό και της την έφερε ο Μπέος. Καλά να πάθει! Έβαλε και τη λύση του εξωτερικού επειδή βγήκε ο Πάοκ και είπε δεν παίζω ΟΑΚΑ. Δε θες να παίξεις; Μην παίξεις καν στη διοργάνωση!

Έτσι μετά από μία παλινωδία μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστραλίας και Κύπρου, είπε ΓΣΠ. Γιατί βολεύει και την Κυβέρνηση η οποία θα βγάλει από πίσω της το αγγούρι πριν τις εκλογές. Τα πράγματα είναι απλά. Κανένας δεν σκέφτεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, κανένας δεν σκέφτεται τους οπαδούς. Όλοι κοιτάνε την πάρτη τους.

ΥΓ: Την Κυριακή πριν τη Νέα Φιλαδέλφεια, οφείλουμε να βοηθήσουμε τη «Βασίλισσα». Φαβορί ξεκάθαρα είναι οι… άλλοι, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X