Η ΑΕΚ έχει ένα πλεονέκτημα, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό

Η ΑΕΚ έχει ένα πλεονέκτημα, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για μια συνθήκη που η ΑΕΚ έχει την δυνατότητα να μπει σ' αυτούς τους συνεχόμενους τελικούς που έχει μπροστά της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ που έχει φτάσει το πράγμα, η ΑΕΚ έχει μπροστά της μόνο τελικούς. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Και αυτό αφορούσε και το ματς της προηγούμενης Τετάρτης στον Βόλο, αλλά και αυτό που ακολουθεί την Κυριακή με τον Άρη. Τώρα δεν είχε υπάρχει κανένα απολύτως χώρος για ανάλυση περί του ευκολότερου και δυσκολότερου ματς ή περί της ταχύτητας που είναι ή δεν είναι στο τούρμπο και για πόσο διάστημα. Τώρα έχει φτάσει η στιγμή που το μόνο που μετράει, είναι μόλις σφυρίξει ο διαιτητής την λήξη, να έχεις ένα γκολ περισσότερο.

Προφανώς και παίζει ρόλο το τακτικό κομμάτι και η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η ομάδα σε κάθε ματς. Ούτε τα γκολ μπαίνουν από μόνα τους, όταν πατάς ένα κουμπί και κρατάς τον αντίπαλο μακριά από την δική σου εστία. Και νομίζω πως πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, η ΑΕΚ έχει ένα πλεονέκτημα που μπορεί να αποδειχθεί πολύ καθοριστικό. Σε μια σειρά επτά τελικών για το πρωτάθλημα συν (ελπίζουμε) δυο για το κύπελλο, μέσα σε διάστημα 1,5 μήνα, έχει τεράστια σημασία η δυνατότητα της διαχείρισης.

Η ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη στον Βόλο, έκανε συνολικά πέντε αλλαγές στην βασική της ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς της Τούμπας την Κυριακή. Και αυτό είχε την δυνατότητα να το κάνει ο Αλμέιδα, παρότι στο απουσιολόγιο είχε συνολικά πέντε ονόματα, λόγω τραυματισμών. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως αυτό το έκανε, όχι γιατί τον υποχρέωσαν οι συνθήκες, αλλά γιατί ήξερε πως καθαρά αγωνιστικά είχε αυτή την δυνατότητα. Δεν ήταν δηλαδή αλλαγές, που ο Αλμέιδα τις έκανε και έτρεμε το φυλλοκάρδι του για το τι θα βγάλει η τράτα στο γήπεδο.

Σ’ ένα ματς την περασμένη Τετάρτη, στο οποίο επαναλαμβάνω η ΑΕΚ πήγε με πέντε σημαντικές απουσίες, ο Αλμέιδα είχε την δυνατότητα να ξεκουράσει και τον Χατζισαφί και τον Γκατσίνοβιτς και τον Σιμάνσκι. Παίκτες του οποίους θα έχει φρέσκους για το απαιτητικό παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη στη Φιλαδέλφεια. Όπως φρέσκοι θα μπορούν να έρχονται από τον πάγκο και παίκτες με την ποιότητα του Τσούμπερ ή του Φερνάντες και από την Κυριακή και του Φαν Βέερτ.Η ΑΕΚ έχει ένα πλεονέκτημα, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό

Κάποιοι απ’ αυτούς, πιθανότατα θα ξεκινήσουν και στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη στην ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο. Όπως επίσης και θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα παίκτες όπως ο Γιόνσον ή ο Μάνταλος ή ο Μοχαμάντι, που δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα στο ματς της Κυριακής με τον Άρη και ως εκ τούτου θα είναι και αυτοί φρέσκοι. Και όλο αυτό σε μια συνθήκη που δεν είναι απλώς υποχρεωτικοί για να βγουν τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά είναι και αγωνιστικά λειτουργική.

Είναι μια συνθήκη που συνιστά έτσι κι αλλιώς ένα πλεονέκτημα για την ομάδα που μπορεί να την υπηρετήσει και να μπει σωστά σ’ αυτήν. Και δεν νομίζω πως μπορούν να τον κάνουν οι υπόλοιποι. Ο Παναθηναϊκός πήγε να το δοκιμάσει στο Χαριλάου την Τετάρτη και αν δεν έφερνε άρον – άρον ο Γιοβάνοβιτς τις αλλαγές από τον πάγκο, ίσα που μπορεί και να το έχανε το ματς. Ο Λουτσέσκου δοκίμασε να το κάνει στο Φάληρο και έκλαψε με μαύρο δάκρυ. Ακόμα και ο Ολυμπιακός, παρά το βάθος που δεδομένα έχει στο ρόστερ του, δεν νομίζω πως από πλευράς δουλειάς και ετοιμότητας, έχει την δυνατότητα να μπει σ’ αυτή την συνθήκη.

Για να ξέρουμε και τι λέμε, φυσικά και υπάρχει και για την ΑΕΚ μια ενδεκάδα που είναι αυτό που λέμε η… καλή της. Αυτή είναι η αλήθεια και συμβαίνει σ’ όλες τις ομάδες παγκοσμίως ακόμα και ρόστερ με γκαλάκτικος να έχουν. Και πρέπει να είναι κάποιος μακρινός ξάδελφος της μπάλας για να υποστηρίξει πως η αγωνιστική εικόνα και η μπάλα που παίζει η ΑΕΚ είναι ακριβώς ίδια, όποια και αν είναι η ενδεκάδα. Όμως η αλήθεια είναι πως σε αρκετά ματς φέτος, ήταν σχετικά κοντά με το… ίδια εικόνα. Και κυρίως πλέον δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Η ΑΕΚ ότι είχε να αποδείξει για την δουλειά της, για την ποδοσφαιρική της ταυτότητα, για την ποιότητα που μπορεί να έχει στην αγωνιστική της εικόνα, το έχει αποδείξει και με το παραπάνω. Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι να κερδίσει. Να παίρνει τα ματς. Και η πραγματικότητα είναι πως σε μια σειρά συνεχόμενων κομβικών παιχνιδιών, η ομάδα που μπορεί να έχει κάθε φορά στην ενδεκάδα όσο το δυνατόν πιο πολλούς φρέσκους ποιοτικούς παίκτες, θα είναι αυτή που θα έχει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X