Η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε από την έδρα και τελικά έχασε, αλλά κατάλαβε ότι δεν έχει κανένα φόβητρο απέναντι της

Η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε από την έδρα και τελικά έχασε, αλλά κατάλαβε ότι δεν έχει κανένα φόβητρο απέναντι της
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την εξαφάνιση της ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο και την συνειδητοποίηση ότι δεν έχει απέναντι της κανένα άτρωτο αντίπαλο.

Η ΑΕΚ έχασε από την Χαποέλ σε ένα πολύ περίεργο και διδακτικό παιχνίδι, που ολοκλήρωσε μια τριάδα εκτός έδρας αγώνων, δυστυχώς, με τρεις ήττες. Η Ένωση πάλεψε και τα τρία παιχνίδια όμως τα έχασε όλα σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

Τα παιχνίδια διαρκούν 40 λεπτά

Έχουμε δει αρκετές φορές κακά ξεκινήματα φέτος που έχουν αναγκάσει την ΑΕΚ να κυνηγάει μεγάλες ανατροπές αλλά το χθεσινό πρώτο δεκάλεπτο είναι μάλλον το χειρότερο φετινό. Οι παίκτες της ΑΕΚ βγήκαν στο παρκέ, λες και πήγαιναν βόλτα στο πάρκο και απέναντι του βρέθηκαν αντίπαλοι που φορούσαν πανοπλίες πολέμου. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα της ατμόσφαιρας του κατάμεστου γηπέδου, αν δεν περίμεναν τέτοια πίεση από την αρχή, αλλά η πρώτη περίοδος ήταν λες και έπαιζαν άντρες με παιδιά.

Οι παίκτες της Ένωσης δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τα βασικά, να αλλάξουν δύο πάσες χωρίς να κάνουν λάθος. Ο προπονητής της Χαποέλ, πίεσε ασφυκτικά τους χειριστές της ΑΕΚ, που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν υπήρχε ο παίκτης να ηρεμήσει λίγο την κατάσταση και να αλλάξει τον ρυθμό. Έτσι δημιουργήθηκε ένα -20 με την Χαποέλ όμως να παίζει χωρίς αντίπαλο στο γήπεδο, αφού ήταν χαώδης η διαφορά στην ενέργεια που έβγαζαν οι δύο ομάδες. Μόλις εμφανίστηκε και η ΑΕΚ, η εικόνα άλλαξε. Όπως μας έχει συνηθίσει και σε άλλες ανατροπές, άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό της από την άμυνα, με τον Ηλία Καντζούρη να φέρνει από τον πάγκο φρέσκους παίκτες με ταχύτητα που μπορούσαν να ματσάρουν την ενέργεια και την πίεση της Χαποέλ, μπήκαν 2-3 σουτ στην επίθεση και η Χαποέλ πανικοβλήθηκε.

Η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε από την έδρα και τελικά έχασε, αλλά κατάλαβε ότι δεν έχει κανένα φόβητρο απέναντι της

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εξίσου καλό για την ομάδα, με τον εκπληκτικό Γουίλιαμς να κάνει πράγματα και θαύματα. Το κρίσιμο σημείο του αγώνα ήταν στο 49-48, όπου η ΑΕΚ είχε κολλήσει στα σκοινιά του Ισραηλινούς με την άμυνα της και είχε δύο ευκαιρίες να περάσει μπροστά στο σκορ και να τους βάλει τρομερή πίεση. Έχασε και τις δύο και στην επόμενη επίθεση δέχτηκε τρίποντο από τον Σμιθ για να ανοίξει και πάλι η διαφορά.

Δυστυχώς δεν βρίσκεται λύση

Τελικά στο φινάλε, είχαμε μια από τα ίδια κάτι που τείνει να γίνει κακή συνήθεια για την ομάδα. Άλλος ένας γκαρντ των αντιπάλων (Σμιθ) έβαλε πολύ δύσκολες ατομικές ενέργειες με άμυνα επάνω του, όπως ο Χαντς στην Πυλαία και η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά τα έκανε όλα λάθος, εκτός από 1-2 φάσεις με τον Μίτσελ και τον Βλάντο. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να βρει εύκολους πόντους όταν το παιχνίδι βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, δεν υπάρχει κάποιος να πάρει μια προσωπική φάση και να την βάλει, με αποτέλεσμα οι διαφορές να μεγαλώνουν στο τέλος αντί να μειώνονται.

Όπως είπαμε και μετά τον ΠΑΟΚ, αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, αλλιώς η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να πάει πουθενά. Όσο δουλεμένη και να είναι η ομάδα, που είναι πολύ, στο τέλος οι μεγάλες ενέργειες παικτών κρίνουν τα ματς και τελευταία αυτό συμβαίνει μόνο για τους αντιπάλους της Ένωσης. Με τον Λεμάρ να βρίσκεται σε πολύ κακή μέρα και τον Φλιώνη να υποφέρει από την πίεση που δέχτηκε, είναι δύσκολο να κερδίσεις μόνο από έναν παίκτη που παίζει off ball, όπως ο Γουίλιαμς.

Η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε από την έδρα και τελικά έχασε, αλλά κατάλαβε ότι δεν έχει κανένα φόβητρο απέναντι της

Μου κάνει εντύπωση πάντως που ο Ηλίας Καντζούρης δοκιμάζει πολλές φορές τον Λεμάρ σε ρόλο playmaker, όταν έχουμε δει πλέον σε μεγάλο δείγμα, ότι δεν είναι καλός στο πικ εν ρολ όταν πρέπει να πασάρει και οι αποφάσεις του είναι από κακές έως μέτριες. Θα πει κάποιος και ποιον να βάλει βέβαια, αλλά τουλάχιστον να φτάνει η μπάλα σε αυτόν μόνο στο κομμάτι της εκτέλεσης.

Το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η ΑΕΚ μόλις πήρε την «κρυάδα» του γηπέδου και της ατμόσφαιρας, κατάλαβε ότι η Χαποέλ δεν είναι κανέναν φόβητρο. Είναι μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, έχει καλούς ξένους, αλλά αν την βγάλεις από τον ρυθμό της, τότε μπορείς να την ρίξεις στο καναβάτσο. Η Ένωση θα πρέπει να βρει τρόπο να προστατέψει την μπάλα και να απορροφήσει την πίεση, χωρίς να κάνει λάθη. Χθες δέχτηκε 20 πόντους από τα 17 της λάθη, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στους 64 πόντους. Μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο που αν θέλει να έχει τύχη στα Λιόσια πρέπει να γίνει μονοψήφιο. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να ακολουθήσει υψηλά σκορ επιθετικά, για αυτό πρέπει να είναι συμπαγής στην άμυνα και να μην δίνει πόντους από λάθη, επιθετικά ριμπάουντ και άσκοπα φάουλ. Με μια καλή εμφάνιση στα Λιόσια, θα κάνει το 1-1, για να τα παίξει όλα για όλα, ξανά στο Ισραήλ.

Πλέον η Ένωση θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό την Κυριακή, έχοντας σιγουρέψει την 6η θέση που της δίνει σταύρωμα με το Περιστέρι. Η ομάδα του Σπανούλη είναι η μόνη που έχει κερδίσει δύο φορές φέτος από όσες διεκδικούν θέση στην οκτάδα, οπότε μπορεί να θεωρηθεί καλό ματσάρισμα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

ΥΓ. Το τι έχει ακούσει ο Γουίλιαμς από τους «γνώστες» από την αρχή της σεζόν δεν λέγεται. Ευτυχώς ο προπονητής τον ξέρει καλά και τον στήριξε στα δύσκολα και του το ανταποδίδει σε κάθε παιχνίδι.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X