Χατζηαντωνίου στο enwsi.gr: «Το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται μια δυνατή ΑΕΚ»

Χατζηαντωνίου στο enwsi.gr: «Το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται μια δυνατή ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ, Άκης Χατζηαντωνίου μίλησε στο enwsi.gr για την πορεία και την επόμενη ημέρα του τμήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της για φέτος πανηγυρίζοντας τον μεγάλο της στόχο που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στη Volleyleague.

Η «Ένωση» κατάφερε στην δεύτερη χρονιά της με τον Άκη Χατζηαντωνίου στην τεχνική ηγεσία να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια μετά το 2018 όταν και ήταν η τελευταία φορά που συμμετείχε στην Α1. Ο προπονητής της ΑΕΚ που συνέβαλλε τα μέγιστα στην φετινή πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας μίλησε στο enwsi.gr. Ο κ. Χατζηαντωνίου εξήρε την συγκέντρωση και την ικανότητα των αθλητών του που δεν είχαν δεύτερες σκέψεις και ήταν από την αρχή προσηλωμένοι στην επίτευξη του στόχου.  Παράλληλα αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του τμήματος τονίζοντας πως το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται την ΑΕΚ να είναι ψηλά.

– Ο στόχος της ανόδου επετεύχθη, τα πρώτα σου συναισθήματα;

Αυτό που νιώθω είναι χαρά και ικανοποίηση γιατί αυτά που σχεδιάσαμε από την αρχή της χρονιάς και δουλέψαμε σκληρά είδαμε να υλοποιούνται στο γήπεδο.

Αυτό φυσικά οφείλεται στην διάθεση και ικανότητα των παικτών.

-Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Volleyleague σαν πρωταθλήτρια, ποια ήταν τα αγωνιστικά στοιχεία που έκαναν την διαφορά στα κρίσιμα παιχνίδια;

Το κυριότερο πιστεύω πως ήταν η πίστη των παικτών στο πλάνο και στα στοιχεία που θέλαμε όλο το προπονητικό team. Είναι ευλογία να έχεις παίκτες με  τέτοια πνευματική ικανότητα. Δεν είχαν δεύτερες η τρίτες σκέψεις παρά μόνο πως θα υλοποιήσουν τον σχεδιασμό και να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου και για αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια…

-Το φετινό πρωτάθλημα της Preleague ήταν πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι;

Δεν μπαίνω σε σύγκριση γιατί όπως πέρυσι έτσι και φέτος υπήρχαν πολύ καλές ομάδες με υψηλού επιπέδου αθλητές. Αυτό δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο αφού οι ομάδες προετοιμάζονται για την μεγάλη κατηγορία. Είχα πει ότι για να μπορείς να ανέβεις στη volley league θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος από πριν και εμείς φάνηκε πως είχαμε τις βάσεις.

-Πάμε στην επόμενη ημέρα. Η ΑΕΚ ανέβηκε πλέον πως πρέπει να αξιοποιήσει θεωρείς αυτή την επιτυχία;

Η ΑΕΚ πρέπει και φυσικά μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια στην μεγάλη κατηγορία. Ίσως είναι κομβικής σημασίας αυτή η χρονιά. Θα πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα και φυσικά μια ματιά στα λάθη του παρελθόντος έτσι ώστε να μην επαναληφθούν και φυσικά η ομάδα να αποκτήσει πρώτα από όλα μια σταθερή παρουσία.

-Μπορεί η ΑΕΚ να χτίσει πάνω στον βασικό κορμό της φετινής ομάδας για να σταθεί στη μεγάλη κατηγορία;

Κατά την άποψη μου με αυτόν τον κορμό και κάποιες ποιοτικές προσθήκες μπορεί Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τον σχεδιασμό και το τι θέλει  η διοίκηση.

-Ζητούμενο πλέον για την ΑΕΚ είναι να αποκτήσει μια σταθερή πορεία στη Volleyleague. Με την εμπειρία σου πως θεωρείς πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί;

Όπως είπα χρειάζονται προσεκτικά και με πολύ προσοχή βήματα. Για να ανέβεις ψηλά πρέπει να βάλεις και γερές βάσεις. Το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται την ΑΕΚ να είναι ψηλά.

-Παράλληλα με την ανδρική ομάδα, είδαμε να γίνεται και πολύ σοβαρή δουλειά σε επίπεδο ακαδημιών με πολλά νέα παιδιά να περνούν την πόρτα της ανδρικής ομάδας και μάλιστα σαν βασικά στελέχη. Είναι αυτό ένα κομμάτι από το μέλλον που πρέπει να στηρίξει η ΑΕΚ;

Η βάση ενός συλλόγου είναι οι ακαδημίες του. Το πώς λειτουργούν πώς προπονούνται πώς μαθαίνουν να σκέφτονται. Μαζί με τον άμεσο συνεργάτη μου τον Γιώργο Μάντζιο είναι βασικός μας στόχος να βγάζουμε παιδιά από τις ακαδημίες μας και να φτάνουν στην αντρική ομάδα έτοιμα τόσο αθλητικά αλλά κυρίως πνευματικά και πιστεύω πως έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μιλάμε για την ΑΕΚ πρέπει να βλέπουν όλοι την κορυφή.

-Η διοίκηση της ΑΕΚ σας βοήθησε έμπρακτα σε όλη αυτή την πορεία μέχρι την άνοδο;

Είναι αυτονόητο ότι για να πετύχει η προσπάθεια πρέπει να το θέλει πρώτα η διοίκηση. Η συνεργασία μου με τον κύριο Αρχόντη ως υπεύθυνος για το βόλεϊ της ΑΕΚ ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα. Ήταν δίπλα μας παντού από τις ακαδημίες μέχρι και την μεγάλη ομάδα.

 

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X