Φέργκιουσον: Μετάλλιο 40 χρόνια μετά τη διάσημη ευρωπαϊκή νίκη της Αμπερντίν

Φέργκιουσον: Μετάλλιο 40 χρόνια μετά τη διάσημη ευρωπαϊκή νίκη της Αμπερντίν
Photo Credits: INTIME

Θα πάρει μετάλλιο για τα όσα έκανε με την Αμπερντίν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Άλεξ Φέργκιουσον θα πρέπει να κάνει χώρο στην τροπαιοθήκη του για ένα ακόμη μετάλλιο που πρόκειται να απονεμηθεί 40 χρόνια αφότου οδήγησε την Αμπερντίν στην ευρωπαϊκή δόξα.

Πριν ο διάσημος Σκωτσέζος προπονητής γράψει ιστορία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου κέρδισε 13 τίτλους Premier League και δύο τρόπαια Champions League μεταξύ άλλων διακρίσεων,  καθόταν  στον πάγκο της Αμπερντίν από το 1978 έως το 1986.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του στον σύλλογο της Σκωτίας ήρθε όταν κέρδισε (2-1) τη Ρεάλ Μαδρίτης στην παράταση στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης τον Μάιο του 1983.
Ωστόσο, μόνο οι  πρώτοι 11 παίκτες και πέντε αναπληρωματικοί έλαβαν μετάλλια νικητών τη βραδιά στο Γκέτεμποργκ.

Η UEFA έχει πλέον συμφωνήσει να δώσει έξι επιπλέον μετάλλια, με τον Φέργκιουσον το πρώτο όνομα στη λίστα.

«Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτό το μετάλλιο και είμαι ευγνώμων σε όλους όσους έχουν δουλέψει τόσο σκληρά για να συμβεί αυτό», είπε ο 81χρονος Φέργκιουσον.
«Οι προσπάθειές τους, μαζί με τη συνεργασία της UEFA εκτιμώνται πολύ. Είναι επίσης φανταστικό να βλέπεις μερικούς από τους υπέροχους ανθρώπους που εργάστηκαν ακούραστα στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης περιόδου για τον σύλλογο που τώρα τιμάται.»

Ο βοηθός μάνατζερ Άρτσι Νοξ και ο μέσος Ντούγκι Μπελ, που έχασαν τη θέση τους στην ομάδα λόγω τραυματισμού, θα λάβουν επίσης μετάλλια.
«Επιπλέον, θα απονεμηθεί ένα μετάλλιο στην οικογένεια Ντόναλντ ως αναγνώριση του Ίαν Ντόναλντ, και του πατέρα του και αείμνηστου προέδρου, Ντικ Ντόναλντ», ανέφερε ο σύλλογος.

«Το ίδιο μετάλλιο θα απονεμηθεί επίσης μετά θάνατον στον πρώην αντιπρόεδρο, Κρις Άντερσον. Και ένα μετάλλιο θα απονεμηθεί επίσης στην οικογένεια του Τέντι Σκοτ. Η θρυλική φιγούρα, που ήταν παίκτης της ΑμπερντίνβA, προπονητής, αποσύρθηκε τον Αύγουστο του 2003 αφού υπηρέτησε τον σύλλογο για σχεδόν 50 χρόνια.»

Ο Φέργκιουσον αποσύρθηκε το 2013 αφού οδήγησε τη Γιουνάιτεντ στον τελευταίο της τίτλο στην Premier League, τον 49ο της λαμπρής καριέρας του που περιελάμβανε και μια περίοδο στη Σεντ Μίρεν.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X