ΑΕΚ: Ο Ξανθόπουλος στο… κυνήγι του Ποδαρά

ΑΕΚ: Ο Ξανθόπουλος στο… κυνήγι του Ποδαρά
Photo Credits: INTIME

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος στο παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον Μιχάλη Κακιούζη σε ασίστ και βρίσκεται στο κυνήγι του Δημήτρη Ποδαρά

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος στο παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον Μιχάλη Κακιούζη σε ασίστ και βρίσκεται στο κυνήγι του Δημήτρη Ποδαρά.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Μέσα από το παιχνίδι με τον Προμηθέα έφτασε και χθες ο Βασίλης Ξανθόπουλος προσπέρασε τον Μιχάλη Κακιούζη στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της ΑΕΚ στην Basket League. Ο πολύπειρος γκαρντ με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, έφτασε στις 230 με τη φανέλα της «Ένωσης» αφήνοντας πίσω του τον Κακιούζη στην 5η θέση με 227 ασίστ.

Ο Ξανθόπουλος θεωρητικά προλαβαίνει, μέσα από τα πλέι οφ, να «σκαρφαλώσει» μία ακόμη θέση αφού μπροστά του με 255 ασίστ βρίσκεται ο Δημήτρης Ποδαράς. Απρόσιτες ωστόσο μπορούν να χαρακτηριστούν οι δύο πρώτες θέσεις της ιστορικής λίστας.

Η πεντάδα των κορυφαίων πασέρ της ιστορίας της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα διαμορφώθηκε ως εξής…

1.Νίκος Χατζής 689
2.Νίκος Ζήσης 415
3.Δημήτρης Ποδαράς 255
4.Βασίλης Ξανθόπουλος 230
5.Μιχάλης Κακιούζης 227

*Ο Κένι Ουίλιαμς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 20 πόντους, σημειώνοντας έτσι τη δεύτερη 20+ επίδοση του στη σεζόν μετά τους 21 πόντους που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels. Ο Αμερικανός γκαρντ μάλιστα, είχε συνολικά στα δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ mateco 36 πόντους, 9/12 δίποντα και 5/12 τρίποντα.

Ο Ουίλιαμς σημείωσε την 29η επίδοση 20+ πόντων της φετινής Basket League που ήρθε από παίκτη που έμεινε χωρίς στατιστικό λάθος. Θέση σε αυτήν τη λίστα από τους παίκτες της «Ένωσης» έχουν ακόμη ο Τιμ Φρέιζιερ (22 πόντοι / 0 λάθη στο ματς του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ mateco) και ο Μπρίντον Λεμάρ (20 πόντοι / 0 λάθη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό).

Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση της ΑΕΚ σε ευστοχία στα τρίποντα –σε τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες- αφού εκτέλεσε με 57,14% (4/7), μεταξύ αυτών που έμειναν χωρίς λάθος.

*Ο Δημήτρης Φλιώνης είχε 0/5 τρίποντα στην Πυλαία και ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της φετινής ΑΕΚ αφού την ίδια επίδοση είχαν δύο πρώην, πλέον, παίκτες της. Ο Τιμ Φρέιζιερ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη για την 4η αγωνιστική και ο Κάμερον ΜακΓκριφ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels για την 7η αγωνιστική.

Ο διεθνής γκαρντ ωστόσο, σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση του στην «οικονομία» με συντελεστή +7 (4 ασίστ + 3 κλεψίματα + 1 τάπα – 1 λάθος). Καλύτερη επίδοση είχε μόνο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό όταν έφτασε στο +9 (8 ασίστ + 3 κλεψίματα – 2 λάθη).

*Σε ομαδικό επίπεδο, η ΑΕΚ, πέραν του ότι έχασε και στα δύο παιχνίδια της στη Θεσσαλονίκη από ΠΑΟΚ mateco και Άρη, έφυγε από αυτά χωρίς να έχει σημειώσει ούτε πόντο από αιφνιδιασμό. Έμεινε σε μηδενική επίδοση και χθες όπως και στο ματς του πρώτου γύρου στο Nick Galis Hall ενώ στο «0» έμεινε μόνο μία ακόμη ομάδα σε ολόκληρη τη σεζόν, ο Προμηθέας στο ματς στα Άνω Λιόσια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X