Ζητείται επειγόντως ηγέτης για να «καθαρίζει» τα παιχνίδια της ΑΕΚ

Ζητείται επειγόντως ηγέτης για να «καθαρίζει» τα παιχνίδια της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ στην Πυλαία, τις ευθύνες του προπονητή αλλά και την έλλειψη του αντι-Στρέλνιεκς.

Η ΑΕΚ έκανε δεύτερη συνεχόμενη ήττα μέσα σε τέσσερις μέρες αυτήν την φορά μέσα στην Πυλαία και πλέον τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα σε σχέση με την τελική της κατάταξη.

Βελτιωμένη για τρία δεκάλεπτα

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη παρουσιάστηκε όπως πρέπει στην έδρα του ΠΑΟΚ. Ήταν συγκεντρωμένη, προσπάθησε να βγάλει ενέργεια στην άμυνα, να παίξει ορθολογικά και να αποφύγει τα χαζά λάθη που έκανε στην Πάτρα. Σε γενικές γραμμές τα κατάφερε για τρία δεκάλεπτα, όμως στην τελευταία περίοδο, όλα πήγαν περίπατο.

Γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ στηρίζεται πολύ στους τρεις γκαρντ που έχει, οι οποίοι σκοράρουν, δημιουργούν, κυρίως μετά από ατομικές ενέργειες. Ουσιαστικά είχαμε δύο διαφορετικές φιλοσοφίες στον αγώνα, η μία που βασίζεται σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός των ταλαντούχων επιθετικά παικτών και μια άλλη που βασίζεται στην καλή ομαδική λειτουργία.

Το κρίσιμο σημείο για τον αγώνα ήταν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί η ΑΕΚ είχε βρει ένα σχήμα που μπορούσε να παίξει καλή άμυνα και ταυτόχρονα να σκοράρει στην επίθεση. Η πεντάδα με τους Φλιώνη, Λεμάρ, Γιάνκοβιτς, Μάιλς και Οριόλα, μετέτρεψε το 44-43 σε 44-53 με 2:10 να απομένουν στο ρολόι για να τελειώσει η 3η περίοδος. Εκεί ο Ηλίας Καντζούρης άλλαξε την πεντάδα, η ομάδα έχασε τον ρυθμό της και δεν μπόρεσε να διατηρήσει την απόσταση που είχε από τον ΠΑΟΚ, ώστε μπαίνοντας στην 4η περίοδο να του μεταφέρει ένα ψυχολογικό βάρος. Μέσα σε δύο λεπτά το σκορ έγινε 52-55 και με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, με τρίποντο του Φράνκε έγινε το 55-55 και όλα πάλι από την αρχή.

Πλέον φαινόταν ότι ο αγώνας θα πήγαινε στις 1-2 κατοχές στο τέλος, αφού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και εκεί προσωπικά άρχισα να ανησυχώ. Μετά τον νικηφόρο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, είχα γράψει στο μπλογκ το εξής :

«Ένας από τους προβληματισμούς που έχω προσωπικά μετά τον τραυματισμό του Στρέλνιεκς, είναι το ποιος θα παίρνει την απόφαση όταν τα παιχνίδια πάνε στα τελευταία λεπτά και κρίνονται σε 1-2 επιθέσεις. Αν συνυπολογίσουμε ότι όλα μα όλα τα επόμενα παιχνίδια είναι ντέρμπι και αναμένονται να κριθούν στο τέλος, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι αυτή η παράμετρος».

Δεν έχει παίκτη να «κλείνει» τους αγώνες

Δυστυχώς, μετά τον Προμηθέα, ο προβληματισμός αυτός βγήκε αληθινός και στην Πυλαία. Η ΑΕΚ μετά τον τραυματισμό του Στρέλνιεκς δεν έχει τον λεγόμενο closer, τον παίκτη που θα πάρει την μπάλα και θα αποφασίσει σωστά σε 2-3 επιθέσεις είτε σκοράροντας είτε πασάροντας στο σωστό χρόνο. Η διαφορά σε αυτό τον αγώνα είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε τον Χαντς που πήρε δύο ατομικές φάσεις στο τέλος και πέτυχε δύο πολύ δύσκολα καλάθια με την άμυνα κρεμασμένη πάνω του, ενώ η ΑΕΚ έχασε έξι επιθέσεις με πολύ κακές επιλογές.

Ο Λεμάρ πέτυχε το τελευταίο καλάθι της Ένωσης 2:10 πριν το τέλος κάνοντας το 73-72. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 78-72, δηλαδή η ΑΕΚ δεν ξαναέβαλε καλάθι, ούτε πήρε κάποιο φάουλ για να σουτάρει βολές μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Λεμάρ, που είναι ένας χρήσιμος παίκτης και έχει βοηθήσει την ομάδα, δεν έχει καθαρές αποφάσεις στο τέλος, με αποτέλεσμα να κάνει λάθη και να παίρνει άσχημα σουτ. Ο Μίτσελ, ο μοναδικός παίκτης που δεν είχε κανένα πρόβλημα με την άμυνα του ΠΑΟΚ, βρισκόταν στον πάγκο και μπήκε στο τελευταίο λεπτό με την διαφορά στους τρεις. Φυσικά απορία προκαλεί η μη χρησιμοποίηση του Γιάνκοβιτς καθόλου στο 4ο δεκάλεπτο. Ο Βλάντο ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας όταν αυτή πήρε διαφορά εννιά πόντων και έκανε εξαιρετικό παιχνίδι παίζοντας από το ποστ. Παρόλα αυτά δεν πάτησε παρκέ στην 4η περίοδο, ώστε να δώσει μια μεγαλύτερη ηρεμία και μια πιο σίγουρη επιλογή από κοντά.

Πολύ περίεργο το ροτέισον από τον Ηλία Καντζούρη, που μετά το εκπληκτικό κοουτσάρισμα με τον Παναθηναϊκό, έχει δύο κακές μέρες στην δουλειά. Η εμμονή στον Λεμάρ που δεν είναι σε καμία περίπτωση Στρέλνιεκς και στον Μάιλς που είναι φανερά ντεφορμέ τον τελευταίο καιρό, στοίχησαν στην ΑΕΚ. Πήγε έτσι στράφι, η εκπληκτική εμφάνιση του Γουίλιαμς που έκανε τρομερά πράγματα, σε off screen καταστάσεις, αφού στο τέλος δεν ακούμπησε ούτε αυτός την μπάλα.

Βλέποντας ξανά τον αγώνα, με όσα σωστά και λάθη έγιναν από την ΑΕΚ, το παιχνίδι έφτασε στα 2 λεπτά με την διαφορά στον 1 πόντο. Εκεί ο Χαντς τα έβαλε, με ατομικές ενέργειες και οι αντίστοιχοι της ΑΕΚ τα έχασαν. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε 19 (!!) ολόκληρους πόντους από καταστάσεις isolation και η Ένωση μόλις 2, οπότε όποια συζήτηση σταματάει εδώ.

Δυστυχώς, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά και οι αγώνες που απομένουν θα κριθούν πάλι στο τέλος, με την αδυναμία της ΑΕΚ να βρει έναν ηγέτη που θα πάρει τις σωστές αποφάσεις, να είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Η Ένωση μπορεί να καταριέται την τύχη της για την απώλεια του Στρέλνιεκς που είναι τεράστια, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει και να βρει τις λύσεις, αν δεν θέλει να τα χάσει όλα μέσα σε 20 μέρες.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X