Ντράπηκε και η ντροπή στην Πυλαία, τζάμπα ήττα (78-72) για την ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ που ακόμα σουτάρει βολές!

Ντράπηκε και η ντροπή στην Πυλαία, τζάμπα ήττα (78-72) για την ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ που ακόμα σουτάρει βολές!
Photo Credits: INTIME

Η διαιτησία του Λιόλιου, πήγαν... καροτσάκι τον ΠΑΟΚ επιτρέποντας να παίζει ξύλο στην άμυνα και σφυρίζοντας φάουλ ακόμα και στην... ανάσα της ΑΕΚ

Με το έτσι θέλω, με τρόπο προκλητικό και απίθανο, οι διαιτητές οδήγησαν την ΑΕΚ σε ήττα με 78-72 από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Σε ένα ματς που έγινε ροντέο, επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να παίζει ξύλο στην άμυνα, σφύριζαν ακόμα και όταν υπήρχε η παραμικρή επαφή από τους παίκτες της ΑΕΚ και πλέον ζορίζει πολύ ο στόχος της τετράδας στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ έχασε από τον ΠΑΟΚ (78-72) σε ένα ματς που δεν ήταν χειρότερη, όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που τις δόθηκαν. Το κρίσιμο σημείο στον αγώνα ήταν όταν πήρε εννιά πόντους διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει για να μπει με άλλη ψυχολογία στην τελευταία περίοδο, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει γρήγορα. Η άμυνα της Ένωσης δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Τζέιλεν Χαντς που με πολύ δύσκολα καλάθια και την άμυνα κρεμασμένη πάνω του, έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έπαιξε καλά, όμως εκτός από τον ΠΑΟΚ, είχε να αντιμετωπίσει και μια εχθρική διαιτησία για άλλη μια φορά από την Βάσω Τσαρούχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε μηδέν φάουλ για μεγάλο διάστημα ενώ στο πρώτο ημίχρονο οι βολές ήταν 12-0 μέχρι να εκτελέσει και η ΑΕΚ στο τέλος του. Πλέον η τετράδα χάθηκε για την ΑΕΚ και θα πρέπει να ψάξει μια μεγάλη νίκη με τον Ολυμπιακό, αν δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Κόνιαρη, Γιάνκοβιτς, Μάντσεν, Μίτσελ ενώ ο Φώτης Τακιανός με τους Φράνκε, Ράιλι, Σάιμπερτ, Μαργαρίτη και Ρένφρο. Η ΑΕΚ έβαλε την μπάλα κοντά στο καλάθι σε Μίτσελ και Γιάνκοβιτς όπου είχαν πλεονέκτημα για να πάρει κεφάλι στο σκορ (7-8). Ο ΠΑΟΚ, προσπαθούσε να βρει πόντους από την περιφέρεια με τον Ράιλι να πετυχαίνει το πρώτο του τρίποντο και να δίνει προβάδισμα (13-10). Ο Μίτσελ ήταν ο μόνος που σκόραρε με συνέπεια από την Ένωση, όμως και πάλι η άμυνα είχε προβλήματα στα τρανζίσιον παιχνίδι του ΠΑΟΚ (23-18).

Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Κένι Γουίλιαμς για να απαντήσει άμεσα ο Φράνκε με τις δύο ομάδες να σουτάρουν καλά από την περιφέρεια (26-24). Ο Οριόλα έπιασε δουλειά και με επιθετικά ριμπάουντ έδινε ανάσες στην Ένωση (31-28). Ο Ισπανός ισοφάρισε με τρίποντο και ο Μίτσελ συνέχισε να κυριαρχεί κάτω από τις ρακέτες (33-33). Η Ένωση έφτασε να σουτάρει τις πρώτες της βολές στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τον Βλάντο και στην συνέχεια με τον Μάιλς για να μειώσει στον πόντο πριν την ανάπαυλα (40-39).

Με καλάθια του Γουίλιαμς και του Μίτσελ η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, με τον Ράιλι να σκοράρει και να αλλάζει το προβάδισμα (44-43). Ωραίο καλάθι από τον Γιάνκοβιτς, με την ΑΕΚ να τρέχει ένα μίνι σερί 0-6 και να περνάει πρώτη φορά μπροστα στο σκορ με πέντε πόντους (44-49). 0-10 το σερί της ΑΕΚ μετά από καλάθι του Λεμάρ και για πρώτη φορά η Ένωση πήγε στο +9 (44-53) με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει μόλις 4 πόντους σε οκτώ λεπτά. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διατηρήσει την διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου, αφού με αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ και με τρίποντο του Χαντς μείωσε στους τρεις (52-55).

Κρεσέντο από τον Κένι Γουίλιαμς με πέντε πόντους και η ΑΕΚ πήρε ξανά το κεφάλι στο σκορ (57-60). Κακές επιλογές στην επίθεση της Ένωσης, που είχε ευκαιρία να ξεφύγει στο σκορ, όμως με καλάθι και φάουλ του Χαντς, πήρε πάλι προβάδισμα (65-63).  Με τρίποντο του Πόλει ο ΠΑΟΚ πήρε τρεις πόντους προβάδισμα με την ΑΕΚ να έχει κολλήσει στην επίθεση (71-70). Ο Χαντς έπαιζε μόνος του την άμυνα της ΑΕΚ και έβαλε προσωπικά καλάθια πάνω σε άμυνα δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (75-72). Ο ΠΑΟΚ ήταν εύστοχος στις βολές και πήρε την νίκη στο τέλος.

ΠAOK-ΑΕΚ: 78-72

Δεκάλεπτα: 23-18, 40-39, 52-55, 78-72

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Φράνκε 8, Ράιλι 15, Τσιακμάς, Χαντς 23, Μαργαρίτης 3, Πόλεϊ 6, Σλαφτσάκης, Κωνσταντινίδης, Σάιμπερτ 5, Κακλαμανάκης 2, Καμπερίδης, Ρένφρο 14.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Λεμάρ 10, Κόνιαρης 2, Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης 4, Οριόλα 9, Γιάνκοβιτς 8, Μάιλς 2, Γόντικας ,  Μάντσεν , Παπαδάκης , Μίτσελ 15, Γουίλιαμς 20.

 

 

Μία τετραπλή προσφορά* χωρίς κατάθεση σε περιμένει στην Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Μια ενδεκάδα που χρειάζεται ψυχίατρο | ΑΕΚ Cult Stories #1
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X