Ένα πράγμα μένει να αποδείξει ακόμα η ΑΕΚ κι αυτό πρέπει να ξεκινήσει στην Τούμπα

Ένα πράγμα μένει να αποδείξει ακόμα η ΑΕΚ κι αυτό πρέπει να ξεκινήσει στην Τούμπα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το στοιχείο που θα μετρήσει περισσότερο απ' όλα στη μάχη της Κυριακής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παραδοσιακά τα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ήταν ντέρμπι. Όπως και τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Με ζόρια μεγάλα στην Τούμπα και για τους τρεις «μεγάλους» κόντρα στον τέταρτο «μεγάλο» της χώρας. Αντίθετα, όταν ο ΠΑΟΚ κατέβαινε, είτε στην Αθήνα, είτε στον Πειραιά, έχανε τις περισσότερες φορές από τα… διόδια. Γι’ αυτό κι ενώ τα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός είχαν πάντα το χαρακτηρισμό του ντέρμπι, τα αντίστοιχα παιχνίδια στο Λεκανοπέδιο Αττικής, δεν τον είχαν.

Τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ δυνάμωσε αγωνιστικά και μέσα σε όλα, τον βοήθησε αυτό για να αποβάλλει σε μεγάλο βαθμό και την ηττοπάθεια, στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαφοροποιηθεί για τα συγκεκριμένα χρόνια, η κανονικότητα της παράδοσης. Τα μεγαλύτερα ωστόσο δικαιώματα προκειμένου να το πετύχει αυτό, για να ξέρουμε τι λέμε, του τα έχει δώσει η ΑΕΚ.

Είναι αλήθεια ότι υπήρξε μια τετραετία πάρα πολύ κακών αποτελεσμάτων για την «Ένωση» κόντρα στον ΠΑΟΚ, κάτι που τουλάχιστον για τα εντός της ΑΕΚ, πήρε τέλος, με τη νίκη της στη Νέα Φιλαδέλφεια στον πρώτο γύρο. Ανατρέχοντας τη μνήμη μου στα παιχνίδια των τελευταίων ετών, και βγάζοντας από το μυαλό μου, τις στιγμές που οι διαιτησίες αλλοίωσαν αγώνες, δίνοντας μάλιστα και δύο Κύπελλα «δώρο» στον ΠΑΟΚ, έχω εξάγει ένα βασικό συμπέρασμα.

Το μεγαλύτερο «θέλω» να είναι της ΑΕΚ

Είτε η ΑΕΚ αγωνίστηκε καλά, είτε μέτρια, είτε άσχημα, ο ΠΑΟΚ μου έδειχνε τις περισσότερες φορές ότι υπερτερούσε στο πάθος και στην επιθυμία για τη νίκη. Κι επειδή, πέρα φυσικά από όλα εκείνα τα στοιχεία που καθορίζουν ένα ντέρμπι (μυαλό, τακτική, επιλογές προπονητών, τύχη, συγκέντρωση), το μεγαλύτερο «θέλω» θεωρώ ότι θα παίξει ξανά τον κρισιμότερο ρόλο, νομίζω ότι η ΑΕΚ πρέπει να αποδείξει σε ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι που είναι «τελικός», ότι αυτή τη φορά, το θέλει περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

Το πάθος και η αυτοθυσία, θα παίξουν τεράστιο ρόλο το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα και έχω την αίσθηση ότι θα το δούμε σε βαθμό που θα μετρήσει και ως προς το τελικό αποτέλεσμα, από την ομάδα του Αλμέιδα. Σαφέστατα θα το δούμε και από τον ΠΑΟΚ. Έχει αυτόν τον χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό ότι το έχει εντοπίσει ο Ματίας και ότι το παραδέχτηκε και με τη δήλωσή του, λέγοντας: «Μου αρέσει το στυλ του ποδοσφαίρου που παίζει. Αξιολογώ το πόσο καταθέτουν την ψυχή τους, οι παίκτες του». Αλλά τον έχει και η ΑΕΚ του Αλμέιδα, αυτόν τον χαρακτήρα, όπως έχουμε δει ουκ ολίγες φορές μέσα στη σεζόν.

Πρώτοι πάνω στην μπάλα, να μην αφήνουν τον ΠΑΟΚ να πάρει ανάσα

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να φοβηθεί η ΑΕΚ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει το παιχνίδι της, με την πίεση και την επιθετικότητα. Αλλά παράλληλα, θα πρέπει να καταθέσουν οι παίκτες της μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, όσες δυνάμεις έχουν. Ή μάλλον περισσότερες κι από όσες έχουν. Να είναι αυτοί που θα πηγαίνουν πρώτοι πάνω στην μπάλα, να είναι αυτοί που δεν θα αφήνουν τους αντιπάλους τους να παίρνουν ανάσα.

Νομίζω ότι και η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα και η παρουσία των 200 «Ενωσιτών», υποδηλώνουν αυτό ακριβώς το πράγμα. Ότι δηλαδή δεν υπάρχουν για τη μάχη της Τούμπας «δεν πειράζει» (γενικότερα, τα «δεν πειράζει» πρέπει να τα αποβάλλουμε από τον… οργανισμό της ΑΕΚ), ότι δεν πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οτιδήποτε άλλο αφορά στη συνέχεια των playoff, αλλά να τα δώσουν όλα για το «διπλό».

Έχω γράψει πριν από την έναρξη των playoff, ότι σε αυτή τη διαδικασία, ανεξαρτήτως των όποιων τραγελαφικών καταστάσεων θα ζήσουμε εκτός γηπέδων, μέσα στις τέσσερις γραμμές, θα επικρατήσει ο πιο σκληρός. Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει «μεγάλες νίκες» για να κόψει πρώτη το νήμα. Και στην Τούμπα είναι η πρώτη μεγάλη της δοκιμασία. Και οφείλει στον εαυτό της, να αποδείξει ότι μπορεί να το πετύχει.

Έχει αποδείξει ότι διαθέτει εξαιρετική ομάδα, έχει αποδείξει ότι παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, αλλά αυτά τα δύο πρέπει να συνδυαστούν και με τον κυνισμό του αποτελέσματος και την αποφασιστικότητα για την απόδειξη πρωταθλητισμού.

Μια ενδεκάδα που χρειάζεται ψυχίατρο | ΑΕΚ Cult Stories #1
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X