Ρούσσης στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει την θέση της στις κορυφαίες ομάδες στη Volleyleague»

Ρούσσης στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει την θέση της στις κορυφαίες ομάδες στη Volleyleague»
Photo Credits: INTIME

Ο πασαδόρος της ΑΕΚ, Λυκούργος Ρούσσης με συνέντευξη του στο enwsi.gr μίλησε για την άνοδο στη Volleyleague αλλά και την επόμενη ημέρα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά από 4 χρόνια απουσίας η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ μετράει πλέον αντίστροφα για τη νέα χρονιά που θα την βρει ξανά στη μεγάλη κατηγορία.

Η «Ένωση» κατάφερε φέτος να πετύχει τον στόχο της και μάλιστα ως πρωταθλήτρια στη Preleague. Ένας από τους βασικούς συντελεστές της φετινής επιτυχίας είναι και ο Λυκούργος Ρούσσης. Ο πασαδόρος της ΑΕΚ με την εμπειρία του οδήγησε την ομάδα τη φετινή σεζόν προσθέτοντας το όνομα του σε αυτούς που συνέβαλλαν στην επιστροφή του τμήματος στη Volleyleague. Λίγες ημέρες μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Φλοίσβο που «σφράγισε» την άνοδο, ο Λυκούργος Ρούσσης μίλησε στο enwsi.gr για την φετινή πορεία της ομάδας, το «κλειδί» της επιτυχίας και εξέφρασε την ευχή του η ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της στο χώρο του βόλεϊ και να διεκδικεί τίτλους στην κορυφαία κατηγορία.

-Ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ επετεύχθη, ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα;

Η πίεση που έπρεπε να διαχειριστούμε ήταν πολύ μεγάλη, καθώς δεν έπρεπε να χάσουμε ούτε πόντο οπότε μόλις τελείωσε το παιχνίδι με τον Φλοίσβο και είχαμε πάρει το αποτέλεσμα που θέλαμε ένιωσα μια μεγάλη ανακούφιση αλλά και περηφάνια για όλη την ομάδα. Κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό και ήταν κάτι που μας χαροποίησε όλους.

-Ήταν μια δύσκολη και απαιτητική σεζόν, ποιο πιστεύεις πως ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας;

Ξεκινήσαμε μουδιασμένα και χάσαμε στις λεπτομέρειες τα δύο ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές. Παρόλα αυτά δεν απογοητευτήκαμε ούτε αμφισβητήσαμε τις δυνατότητες μας. Ξέραμε ότι είμαστε καλύτεροι από ότι είχαμε δείξει, οπότε πιστεύω πως αυτή η κατάσταση ήταν που μας οδήγησε στο να γίνουμε πιο επιβλητικοί στο παιχνίδι μας. Ειδικά στο παιχνίδι στο Αίγιο δείξαμε στους εαυτούς μας τι μπορούμε να κάνουμε.

Ρούσσης στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει την θέση της στις κορυφαίες ομάδες στη Volleyleague»

-Ποια ήταν τα αγωνιστικά στοιχεία που οδήγησαν την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Αυτό που μας διέκρινε αγωνιστικά ήταν η χημεία που αναπτύξαμε και η πληρότητα σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Μεγάλο όπλο μας ήταν το σερβίς μας σε συνδυασμό με το μπλοκ.

-Η ΑΕΚ επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, πιστεύεις πως μπορεί να διεκδικήσει την θέση της στη Volleyleague;

Η μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ είναι γεγονός και από κει και πέρα πρέπει να γίνουν έξυπνα βήματα σε συνδυασμό με την πορεία οικονομικής εξυγίανσης του τμήματος. Θεωρώ πως η ομάδα έχοντας ήδη φτιάξει έναν δυνατό κορμό και με μερικές δυνατές προσθήκες μπορεί να διεκδικήσει επάξια την θέση της στις κορυφαίες ομάδες της Volleyleague.

-Με την προσθήκη της ΑΕΚ αναβαθμίζεται και το πρωτάθλημα της Volleyleague;

Ομάδες με την δυναμική της ΑΕΚ μόνο να προσφέρουν μπορούν προς την βελτίωση και αναβάθμιση του αθλήματος μας. Ο κόσμος της πιστεύω ανυπομονεί για τις «μάχες» με τις άλλες μεγάλες ομάδες και σίγουρα η επιστροφή της θα δώσει αίγλη στο χώρο του βόλεϊ.

-Τι εύχεσαι για την επόμενη ημέρα του τμήματος;

Το ανδρικό τμήμα του βόλεϊ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να χτίσει μια μεγάλη ομάδα. Εύχομαι να γίνουν οι σωστές και σταθερές κινήσεις έτσι ώστε η ομάδα τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστεί και να μπορεί να διεκδικεί τίτλους. Επίσης θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Preleague είναι πολύ κοντά σε ανταγωνιστικότητα με αυτό της Volleyleague και ότι η αποστολή μας ήταν πολύ δύσκολη. Έχοντας υπόψιν ότι υπάρχουν ομάδες όπως η Καλαμάτα, η Σάμος, ο Φλοίσβος και ο Ηρακλής οι οποίες αξίζουν την θέση τους στην πρώτη κατηγορία.

-Η παρουσία του κόσμου συνέβαλλε σε αυτή την πορεία;

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον κόσμο της ΑΕΚ που ήταν στο πλευρό μας και μας έκανε και εμάς τους παίκτες να νιώσουμε τη σημαίνει να είσαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Λευτέρη Αρχόντη ο οποίος μας στήριξε, πίστεψε στις δυνατότητες μας και με προσωπικές προσπάθειες έβαλε και αυτός το λιθαράκι του σε αυτή την μεγάλη επιτυχία. Πολλά συγχαρητήρια και στον προπονητή μας, Άκη Χατζηαντωνίου και σε όλο το προπονητικό μας τιμ, Γιώργο Μάντζιο, τον τιμ μάνατζερ, Αλέξανδρο Μεσσάλα, τον γυμναστή μας, Πάνο Αδαμόπουλο όπου κατάφεραν και πάντρεψαν εμπειρία και νιάτα και έφτιαξαν ένα πολύ δυνατό πετυχημένο σύνολο.

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X