Η αντεπίθεση της ΑΕΚ πέρασε από το Ηράκλειο, η επιβεβαίωση της ολικής μεταμόρφωσης (VIDEO)

Η αντεπίθεση της ΑΕΚ πέρασε από το Ηράκλειο, η επιβεβαίωση της ολικής μεταμόρφωσης (VIDEO)

Μεγάλη νίκη με γκολ των Λάκη και Πετκόφ, η πιο σημαντική στον 2ο γύρο με τον Παθιακάκη στον πάγκο που παρέλαβε την ΑΕΚ 8η και την οδήγησε 3η και στο κύπελλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εντυπωσιακής αλλαγής αγωνιστικού προσώπου της ΑΕΚ μέσα στην ίδια σεζόν, ήταν αυτή της σεζόν 1999-2000. Ο Γιάννης Παθιακάκης είχε αντικαταστήσει τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς στις αρχές Ιανουαρίου με την ΑΕΚ στην 8η θέση και στο τέλος την έβγαλε 3ηκαι την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ μακριά στη βαθμολογία, ο μόνος ρεαλιστικός στόχος στο πρωτάθλημα ήταν να καλύψει η ΑΕΚ τους 11 βαθμούς από τον τρίτο ΟΦΗ και τελικά τα κατάφερε, αφήνοντάς τον στην 4η θέση με τρεις βαθμούς λιγότερους (66-63).

Στην προσπάθειά της αυτή, η ομάδα του Γιάννη Παθιακάκη ήταν επιβεβλημένο να νικήσει στο Ηράκλειο σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια. Ο ΟΦΗ ήταν εννέα βαθμούς μπροστά, όμως όλοι έβλεπαν ότι η ΑΕΚ ερχόταν με φόρα και ότι θα προσπερνούσε σίγουρα την ομάδα της Κρήτης, αν έφευγε με το «διπλό» από το Γεντί Κουλέ.

Αυτό έγινε τελικά. Η ομάδα του αείμνηστου Παθιακάκη κυριάρχησε και νίκησε με 2-1, παρά το γεγονός ότι δυσκολεύθηκε πολύ. Στο 20’ ο 39χρονος τερματοφύλακας Βαγγέλης Χοσάδας έγινε ο πρώτος που απέκρουσε πέναλτι του Ντράγκαν Τσίριτς σε αυτό το σύντομο πέρασμα του Σέρβου από την Ελλάδα, ενώ ακόμα και όταν προηγήθηκε η ΑΕΚ με τον Βασίλη Λάκη στο 23’ ο ΟΦΗ αντέδρασε και ισοφάρισε με ωραία προσπάθεια και σουτ του Αγγελου Διγκόζη στο 30’.

Τα είδαμε όλα, όμως, σε εκείνο το πρώτο ημίχρονο. Μέχρι να τελειώσει το πρώτο 45λεπτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν σημειώσει το γκολ της νίκης με απευθείας φάουλ του νεοαποκτηθέντα Μίλεν Πετκόφ στο 32’, ενώ ο Βούλγαρος (που είχε κάνει την μπαλιά και στο πρώτο γκολ στον Λάκη) έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής όταν «χρεώθηκε» και ένα δοκάρι στο 41’.

Στα… παραλειπόμενα του ματς, η μονόλεπτη συμμετοχή του Ιταλού στόπερ Μπελότι που επί δύο μήνες περίμενε το ντεμπούτο του (όλα κι όλα 16 λεπτά έπαιξε, ενώ οι Καντέρο και Νταλ Μόρο που είχαν έρθει μαζί του, επίσης ως δανεικοί, δεν έπαιξαν καθόλου) αλλά και η βράβευση του Ευγένιου Γκέραρντ που είχε ήδη προαναγγείλει την αποχώρησή του από τους πάγκους μετά από 15 χρόνια στον ΟΦΗ. Η ΑΕΚ τον βράβευσε διά χειρός Παθιακάκη, όμως ο Ολλανδός θα επανερχόταν στους πάγκους ως «βοηθός» του Τόνι Σαβέβσκι στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2001, ως αντικαταστάτες του… Παθιακάκη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Δέλλας, Κωστένογλου, Τσίριτς, Κοπιτσής (90’ Μπελότι), Ζήκος, Κωνσταντινίδης (75’ Μαλαδένης), Καραγιάννης, Λάκης, Πέτκοφ, Νικολαΐδης.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X